Svenska kraftnät

Data Scientist machine learning engineer

Job description

Senaste ansökningsdag: 24 oktober

Vill du arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vill du arbeta med något mer meningsfullt än automatiserade rekommendationer för att generera ”Clicks”? Är du Data Scientist och vill arbeta med teknologier och algoritmer som möjliggör energiomställningen? Är du en duktig Python-programmerare som vill ta nästa steg i karriären? Då kanske detta är något för dig!

Användningen och produktionen av el är i kraftig förändring och Svenska kraftnät, som ansvarig för driften av kraftsystemet, är i händelsernas centrum. Svenska kraftnät lägger fokus på ökad datadrivenhet, för att lyckas med energiomställningen.
Om tjänsten

Användningen och produktionen av el är i kraftig förändring och Svenska kraftnät, som ansvarig för driften av kraftsystemet, utvecklar ökad automation för att möjliggöra energiomställningen. Driftsäkerhet i kraftsystemet och ekonomisk effektivitet är två mål som gör uppdraget varierat, intressant och komplext. I rollen som data scientist kommer du att arbeta med analyser och framtagande av tjänster, både i design och i implementering. En del av tiden lägger du på explorativ verksamhet, utforskande, piloter eller proof of concepts, en annan del av din tid på produktifiering och egenutveckling. En viktig aspekt är kvalitetssäkring, då dessa tjänster kan komma att användas i driftskritiska miljöer.

Plattformar och tekniker/språk som används är Python, Docker/Kubernetes/OpenShift. Versionshantering av kod och CI/CD-processen hanteras i Azure DevOps.

I rollen blir du en del av Systemdivisionens Analytics-gruppering där även produktägare för BI-lösningar ingår och du kommer att ha nära anknytning till data Engineers samt DevOps-resurser. Gruppen hör till enheten Data och Modeller som även ansvarar för datautbyte med externa aktörer och datastyrning. Du kommer alltså att omges av medarbetare med djup kompetens inom bland annat modellering och analys.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Data Scientist kommer du att bygga kunskap inom domänerna kraftsystem och elmarknad. Tjänsten kommer att innefatta:

Kvantitativa analyser och framtagande av tjänster, både i design och i implementering.

Omvärldsbevaka och ta del av relevant forskning inom området och se hur denna kan nyttjas praktiskt för att skapa nytta.

Samarbeta i gränsyta mot IT-utveckling, kravställa inhämtning av nya datakällor samt ställa krav på datakvalitet.

Dela med dig av dina kunskaper och verka för ökad datadrivenhet i organisationen.

Din bakgrund

Du har en M.Sci. eller liknande utbildning i datavetenskap, matematik, teknisk fysik, elektroteknik som Svenska kraftnät bedömer relevant. Även relevant arbetslivserfarenhet tas i beaktning.

För att klara rollen behöver du följandeerfarenhet och förmågor:

Mycket god utvecklarkompetens och goda kunskaper i Python.

Praktisk erfarenhet av arbete med Machine Learning från minst 2 projekt.

Flerårig erfarenhet av Git och CI/CD-verktyg samt arbete med automation

Erfarenhet från arbete med Docker/Kubernetes i produktion

Goda kunskaper från arbete i Linux/Unix-system

Tala och skriva Svenska och Engelska obehindrat.

Vi ser även gärna att du har arbetat som technical lead eller liknande roll med ett helhetsansvar över teknologier, arbetssätt och best practices.
Dina personliga egenskaper

Rollen innebär att hitta lösningar på utmanande problem och därför söker vi en kreativ och nyfiken person, som också har uthållighet och fortsätter försöka trots motgångar. Du är intresserad av området, omvärldsbevakar och vill driva mot best-practice och vedertagna standarder. Eftersom arbetet sker i samarbete ser vi gärna att du är en stark lagspelare och har förmågan att lyfta andra i teamet. Du behöver också vara självgående och driva dina frågor framåt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Vill du veta mer?

Kontakta gärna rekryterande chef Erica Niemi, tel. nr. 010 – 475 86 23 alternativt ansvarig rekryterare Ann-Britt Andersson, tel. nr. 070-602 67 70. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Wallin, ST, tel. 010-475 84 97. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.
Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 24 oktober. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling. Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.