NN Group

Data scientist

Job description

Vind jij het te gek om met de laatste techniek en tooling oplossingen te maken die diensten voor klanten beter, sneller en makkelijker maken? Dan is dit de baan voor jou! We breiden ons data science gilde uit en zijn op zoek naar meerdere Data Science collega’s voor verschillende onderdelen binnen NN.

Deze baan biedt je een maximaal salaris van € 3.500 tot ong. € 5.000 per maand (op 36-urige basis), afhankelijk van jouw kennis en ervaring.

Jouw impact als Data Scientist binnen NN

Met een oplossingsgerichte en proactieve mindset vertaal je business issues naar Data Science oplossingen die je bouwt met onze AI toolkit. Via jouw oplossingen creëren het datateam en het AI-team meer business value. Vanuit het data science gilde werk je aan oplossingen in de business. Dit doe je vanuit een multidisciplinair projectteam bij de business. In het gilde wissel je kennis en ervaringen uit met vakgenoten. Wij geloven dat elke data scientist iets kan leren van vakgenoten en andersom ook iets kan leren aan anderen in de community. Op die manier breng je jouw carrière in een stroomversnelling en leveren we maximale waarde met onze AI oplossingen. Omdat het hierbij vaak gaat om NLP toepassingen op de Nederlandse taal, is beheersing van het Nederlands noodzakelijk.

Concreet breng je AI-oplossingen naar productie zodat je oplossing ook echt business value gaat creëren. Het onderzoeken en toepassen van nieuwe technologie speelt daarbij een belangrijke rol. Je maakt gebruik van state of art technieken zoals deep learning, graph data science en AI as a service, zoals Cognitive Services en OpenAI. Je maakt gebruik van je goede communicatieve vaardigheden om te zorgen dat je oplossing passend is voor het business probleem waar je aan werkt. Je introduceert niet meer complexiteit dan noodzakelijk. Duik jij graag in de laatste AI trends om oplossingen voor Business problemen te vinden, dan is deze baan iets voor jou.

Wat je gaat doen

 • Samen met je business stakeholders ga je op zoek naar hoogwaardige AI oplossingen.
 • Je ontwikkelt AI-modellen (dataproducten) en zet deze in productie , bijvoorbeeld in de vorm van API’s
 • Je ontwikkelt AI-applicaties op basis van CI/CD, hoogwaardige code, testing en monitoring
 • Je weet feedback vanuit de business om te zetten in verbeteringen van je data product

Met wie je werkt

Je komt te werken in ons Data Science Gilde, waar we via projecten werken aan applicaties voor de business. We werken met verschillende end-to-end-teams, die allemaal specialistische kennis uitwisselen. Zo werken we heel efficiënt aan schaalbare oplossingen. In dit proces leren we veel van elkaar. Onze ambitie is om de beste te worden in AI. Hiervoor organiseren we bijvoorbeeld hackathons om de laatste technieken te onderzoeken en toe te passen in jouw projecten.

Samen werken we aan state-of-the-art oplossingen, in Python en in de (Azure) cloud. In je werk ervaar je veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Dat zorgt ervoor dat je blijft groeien. We werken nu nog voornamelijk thuis, maar willen graag naar gemiddeld 2 dagen op kantoor. Dat stimuleert weer extra de gezelligheid in ons team.

Wat je meebrengt

Jij vindt het mooi om je kennis te delen met anderen. Je neemt dan ook graag de tijd om je collega’s mee te nemen in jouw stappen en ze dingen uit te leggen. Je open houding en sterke communicatieve skills helpen hier enorm bij. Verder heb je:

 • Een bachelor of master richting in Data Science, Econometrie, IT of een studie met een sterke Data Science component, met 0 tot 3 jaar werkervaring
 • Eerste ervaring opgedaan in het ontwikkelen van ML-applicaties in Python
 • Praktische kennis van de data science-proces, zoals dataverzameling, opschoning, modelbeoordeling en modelimplementatie
 • Bij voorkeur al wat ervaring met (Azure) CI/CD-tools, en ervaring met het ontwikkelen van (Flask) API’s

Blijf je ontwikkelen

Wij vinden het belangrijk dat jij je kunt blijven ontwikkelen. We geven je de ruimte en het vertrouwen om te groeien in je carrière en als mens. Wij helpen je hierbij met:

 • Volop training- en opleidingsmogelijkheden in ons Learning & Development Centre
 • Een groot (internationaal) netwerk van collega’s die graag hun kennis met je delen
 • De autonomie om je eigen ontwikkelroute te bepalen

Arbeidsvoorwaarden die bij jou passen

Jij bent meer dan alleen een collega en dat snappen we bij NN heel goed. Je hebt verschillende rollen in het leven en daar horen keuzes bij. Wij stellen je in staat arbeidsvoorwaarden te kiezen die voor jou belangrijk zijn. Denk aan het bijkopen van extra vakantiedagen en flexibele werktijden. Je maakt met je leidinggevende en collega’s afspraken over tijd- en plaats onafhankelijk werken, zodat je je werkritme aan kunt passen aan je privé-wensen. Ook (voorlopig online) sportlessen en thuiswerkvergoedingen voor internet en een goede werkplek horen daarbij. Daarnaast krijg je bij ons:

 • Salaris tussen € 3.500 en € 5.000 op 36-urige basis. Het uiteindelijke salaris zal afhankelijk zijn van de kennis en ervaring die je meebrengt.
 • Collectieve pensioensregeling met een eigen bijdrage van slechts 6%
 • 194,4 verlofuren op basis van een werkweek van 36 uur (dat zijn 27 vakantiedagen bij een werkweek van 5 dagen) en één Diversiteitsdag
 • 13de maand en vakantiegeld wordt maandelijks uitbetaald bij je salaris
 • NS Business Card 2e klas, waarmee je 7 dagen per week onbeperkt kunt reizen. Reis je liever met eigen vervoer? Dan kun je de gemaakte zakelijke- en woon-werk kilometers declareren

Vanwege Covid-19 werken NN collega’s nog grotendeels vanuit huis en bereiden we ons voor op de combinatie van thuis (of elders) en op kantoor werken. De officiële standplaats van deze functie is Den Haag.

Word jij onze nieuwe collega?

Ben jij enthousiast over deze vacature en denk je dat je goed past in het team en bij NN? Dan nodigen wij je uit om te solliciteren. Wij zijn erg benieuwd naar wie jij bent, wat jou beweegt en wat jij kunt bijdragen in deze functie bij NN.

Solliciteer direct!

Heb je nog vragen over de vacature? Bel of stel je vraag via sms, e-mail of WhatsApp aan Jordi Spijker (recruiter) via +31 6 215 875 92 of Jordi.Spijker@nn.nl.

Een kandidaat ontvangt een contract van NN en we staan niet open voor interim/freelance opdrachten en/of kandidaten of acquisitie door bureaus. Alvast bedankt voor je begrip.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.