Marginalen Bank

Data Engineer till Marginalen Bank!

Job description

Motiveras du av att driva transformering där molnresan står i fokus? Trivs du som bäst när du får arbeta med både tekniska lösningar och arkitekturella strategier? Då ser vi gärna att du läser vidare…


Som Data Engineer har du en nyckelroll i bankens resa mot en mer datadriven organisation. Du är en del av Data Automation-teamet inom vår centrala Data & Analytics organisation, där även Data Science och Modellering & Analys-teamen ingår.


Det här är rollen för dig som vill kombinera erfarenhet av hands-on utveckling med arkitektur och strategi.

Rollen är baserad på huvudkontoret i Stockholm men möjlighet till visst arbete hemifrån finns.


Ett urval av dina kommande arbetsuppgifter…


Som Data Engineer arbetar du i ett av våra scrum team inom Data Automation teamet men även med andra funktioner med bankens datastrategi. I rollen arbetar du tillsammans med teamet för att skapa strategier och förutsättningar för Marginalen Banks förflyttning till molnet och möjliggörandet av datadrivna beslut, processer, rapportering och ökad affärsintelligens inom hela banken. Teamet består även av konsulter från andra länder än Sverige. Därav är det ett krav att kunna föra sig i tal och skrift på engelska.


Vem du är…


För att lyckas i rollen ser vi att du har erfarenhet av automatisering, versionshantering och DevOps. Du bör även ha erfarenhet av Azure och några av dess komponenter, exempelvis: Azure Data Factory och Azure Data Lake. Även erfarenhet av Snowflake och GIT är meriterande. Du kanske även har ett intresse och/eller erfarenhet av datamodellering (Data Vault, Kimball, Inmon).


Du är van att arbeta agilt och din nyfikenhet och intresse gör att du ständigt håller dig uppdaterad inom ditt område och på nya tekniker. Du ser lösningar framför hinder och brinner för att kombinera dina tekniska kunskaper med att driva och att påverka. Du trivs att jobba i team, är prestigelös och delar kunskap och hjälper andra på ett ödmjukt sätt.


Vad Marginalen Bank erbjuder dig…


Hos oss blir du en del av en prestigelös organisation där du förutsätts delta aktivt samt påverka processer och rutiner. Vi arbetar agilt och skapar effektiva lösningar och fattar goda och genomtänkta beslut. Vi är innovativa, har hög moral, tänker och agerar hållbart, arbetar proaktivt och driver igenom fattade beslut med en handlingskraft och i tid.


Vårt huvudkontor, mitt i centrala Stockholm, huserar i byggnaden Grönlandet - ett arkitektoniskt mästerverk signerat Sigurd Lewerentz från 1932. Vi har en egen restaurang som lagar ekologisk mat vilket är en extra lyx i vår vardag! Här får du arbeta med medarbetare som känner stolthet, arbetsglädje och delaktighet. Vi erbjuder också personlig utveckling ,volontärdag, tjänstepension, friskvårdsbidrag och hälsoförsäkring vilket bara är några av alla våra förmåner. - Läs gärna mer om vår kultur, våra värdeord och våra förmåner på vår hemsida.


Låter detta som något för dig, tveka då inte att kontakta oss!


Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt dock senast den 15-03-2023.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs
Impel
February 9, 2023

Data Engineer

Best Choice Products
February 9, 2023
Everside Health
February 9, 2023