Forbo Flooring Systems

Data Scientist-Business Information Sales

Job description

De divisie Flooring Systems biedt een breed en aantrekkelijk assortiment milieuvriendelijk linoleum, hoogwaardige vinylvloeren, schoonloopsystemen, tapijttegels, naaldvilt, en Flotex, de wasbare textielen vloerbedekking. Dankzij hun voortreffelijke technische eigenschappen en aantrekkelijke design zijn deze vloerbedekkingen de eerste keus voor openbare gebouwen, warenhuizen, ziekenhuizen en andere zorginstellingen, scholen, bibliotheken, kantoren, vrijetijdscentra, hotels, restaurants en cafés alsmede voor toepassingen in de woonmarkt.
Met een marktaandeel van ruim 65% is Forbo wereldwijd marktleider in linoleum. Onder de merknaam Eurocol levert Flooring Systems ook kant-en-klare lijmen voor vloerinstallaties en keramische tegels en nivelleermassa's voor de bouwbranche

Data Scientist-Business Information Sales

Ben jij een echte data kunstenaar met creativiteit, lef en ondernemerschap. Weet jij als geen ander data te interpreteren en te vertalen naar kansen voor onze afdelingen Sales, Customer Services en Marketing? Dan zoeken wij jou!

Forbo Flooring Systems is met diverse A merken, zoals Marmoleum en Novilon, én hoogwaardige collecties projectvinyl, projecttapijt een naam die niet meer weg te denken is op de Nederlandse markt. We staan bekend om onze duurzaamheid en design en de bouwsector en architecten, zowel B2B als B2C, weten ons te vinden. Daarnaast staat medewerkers- en klanttevredenheid voor ons voorop.

Het team
De afdeling Business Information Sales (BIS) is onderdeel van de divisie Sales & Marketing Nederland. Dit team bestaat op dit moment uit drie collega’s die de divisie ondersteunt en adviseert. Om nog beter in staat te zijn in te springen op kansen en te leren van ervaringen zoeken wij voor dit team een ervaren Data Scientist.

De functie
Als Data Scientist analyseer je de data vanuit onze eigen systemen maar natuurlijk ook van externe platformen. Je combineert de verschillende datasets om hypothesen rondom mogelijke kansen te testen, nog ‘verborgen’ verbanden te onthullen en inzichten te verschaffen waarmee de business uit de voeten kan. Je zorgt voor rapportages binnen de divisie zodat duidelijk wordt waar de kansen liggen en wat de trends zijn. Je denkt mee én adviseert over het ontwikkelen van een strategie en werkt mee aan het verbeteren van de kwaliteit van data. Daarnaast meet je de conversie (wat is het resultaat van je effort ?) zodat we de juiste dingen blijven doen.

De ideale kandidaat beschikt over minimaal HBO werk en denk niveau. Verder is de ideale kandidaat zelfstandig en energiek; je pakt je rol. Je krijgt ruimte en vrijheid om dit ook te doen. Daarnaast beschik je over:

  • Een afgeronde opleiding in een bedrijfskundige of economische richting met een kwantitatieve component.
  • Een aantal jaren relevante ervaring in soortelijke functie
  • Kennis van SAP en bij voorkeur BI Cognos of vergelijkbaar

Werken voor een toonaangevende organisatie in dit segment, zowel op het gebied van Design maar zeker ook op het gebied van duurzaamheid. We willen hierin vooroplopen. Om ook duurzaam onderdeel te worden van Forbo bieden wij een aantrekkelijke arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder een vaste 13e maand en een cao à la carte regeling. Je komt terecht in een professionele en inspirerende organisatie waar met plezier wordt gewerkt. Bovendien krijgt je volop kansen om je eigen ontwikkeling vorm te geven, zowel op je werk als op persoonlijk vlak.

Sollicitatie
Voor meer informatie over de functie kan je contact opnemen met Frank Kruisheer, manager Customer Services op 06-53830196.

Heb je interesse en wil je solliciteren? Neem dan contact op met Sanna Willebrands, Corporate Recruiter 06-28024078 of solliciteer op onze website.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.Apply

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.