All new
Data Science
jobs, in one place.

Updated daily to help you be the first to apply ⏱

avatar4avatar1avatar5avatar3avatar2
Data Engineer, SBAB
 • Python
 • Databricks
 • SQL
 • Machine Learning
 • Database
 • ETL
 • Scala
 • Kafka
 • Azure
Alumni
Solna
140 days ago
Stockholm, Sverige

Vill du göra skillnad och förändra världen genom att bidra till bättre boende och boendeekonomi? Kom till oss på SBAB!

Välkommen med din ansökan!

Ansök

Bank & finansbranschen är under stor förändring. Med hållbarhet i fokus driver vi förändring och vi vill leda utvecklingen inom vårt område boende och boendeekonomi. Förändrade kundbeteenden och digitaliseringen med ökad transparens, skapar stora möjligheter för oss. Vi växer och tar marknadsandelar. Vårt värderingsdrivna arbetssätt med inkluderande ledarskap och självdrivande medarbetare tar oss beslutsamt framåt med tempo.

SBAB söker nu en Data Engineer som ska stärka upp vår Data Science-avdelning. Data Science spelar en nyckelroll i att skapa ett än mer datadrivet SBAB och ta oss mot vår vision – att erbjuda Sveriges bästa bolån.

Inom Data Science på SBAB drivs vi av att leverera information av högsta klass i form av analysmodeller, visualiseringar och ML-modeller. Vi arbetar enligt agila principer med Microsofts BI-stack. Vi har en hög grad av automatisering både för kodgenerering och releaser och jobbar i ett högt tempo. Vi har precis påbörjat en spännande molnresa, där vi ser framför oss helt nya möjligheter för vårt data. Vi har en härlig blandning av killar och tjejer, både juniora och seniora – totalt är vi nästan 40 personer idag. Vi prövar gärna nya arbetssätt, verktyg och idéer för att bli ännu bättre och bidra till SBAB:s vision.

Du kommer att arbeta på vårt ljusa och luftiga kontor i Solna Business Park med härlig atmosfär, där vi bland annat har fräscha träningslokaler, cykelparkering inomhus och vår egen barista.

Vem är du?
Du behöver vara en nyfiken, målmedveten och självdrivande lagspelare som trivs där tempo och förändringstakt är hög. Du bör vara modig och våga tänka utanför boxen. Du är en utåtriktad person som gillar att experimentera och ta initiativ utanför din hemmaarena. Du bör vara flexibel när det kommer till verktyg, och vara öppen för att använda de verktyg som passar det specifika uppdraget. Du gillar att jobba enligt agila metoder och inser de stora fördelar som kommer med att arbeta tillsammans genom MOB- eller parprogrammering.

Vi tror att du har ett stort intresse för data, dataflöden och har ett datadrivet mindset. Du har tidigare erfarenhet av de senaste teknikerna inom ETL/ELT samt är van vid att samarbeta med data scientists och data analysts.

Du drivs av att förstå ax-till-limpa i en komplex affärsmodell och att arbeta genom hela lösningen. Du är nyfiken på att testa nya metoder, arbetssätt och tekniker. För att lyckas arbetar du analytiskt och strukturerat.

Hur ser din roll ut?
Du kommer att utveckla vår befintliga DW-lösning som består av ETL, data- och analysmodeller, machine learning-modeller och visualiseringar. Du kommer också att hjälpa till att forma den nya molnlösningen som vi bygger upp. Du kommer att samarbeta med både ML-utvecklare och data scientists såväl som våra frontendutvecklare och inte minst våra slutanvändare. Vi är i full gång med att byta ut vår bankplattform och har många spännande utmaningar kring backend-utveckling. Samtidigt pågår en förflyttning från batchbaserade informationsflöden till realtidsladdningar. Vi arbetar i en modern Microsoft-plattform och använder BIML för kodgenerering och TFS för continuous integration/delivery. Du blir en del i ett agilt team med fokus på ett eller flera affärsområden.

Vilka kunskaper bör du ha?

Mycket goda kunskaper i SQL

Kunskaper i Python, R eller Scala, Kafka, TFS/Git

Erfarenhet av Microsoft SQL Server

Erfarenhet av att ladda strömmande data och batchdata till data lakes och data warehouses (ELT/ETL)

Erfarenhet av Azure och komponenter som Data Factory, Data Lake Storage, Databricks, Synapse

Intresse av datamodellering, relationella databaser, data lakes, data governance etc

Förståelse för skalbarhet och prestanda

Gillar ett snabbt och kundfokuserat arbetssätt

Tidigare erfarenhet som data engineer eller BI-utvecklare

Lämplig högskoleutbildning inom data/systemvetenskap

Flytande svenska och engelska i tal och skrift

Ett plus om du tidigare jobbat inom bank- eller finanssektorn


Det vi vet är att vår omvärld förändras i en allt snabbare takt och ju mer komplexa arbetsuppgifter, desto viktigare med en organisation som präglas av mångfald, för att uppnå bästa möjliga resultat. Mångfald är därför en viktig del i vårt rekryteringsarbete. För oss handlar det om att arbeta inkluderande och att aktivt ta ställning för att olikheter berikar.

Har du frågor om tjänsten kontakta Maria Strand Enkullen, Unit Manager Data Science via maria.strandenkullen@sbab.se.

I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan med din LinkedIn profil.


Om SBAB
SBAB bildades 1985 och ägs av svenska staten. Vår affärsidé är att med nytänkande och omtanke erbjuda lån och sparande till privatpersoner, bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag i Sverige. För att särskilja oss på bolånemarknaden, långsiktigt förstärka vår konkurrenskraft och uppnå vår vision – att erbjuda Sveriges bästa bolån – arbetar vi ständigt med att utveckla vårt kunderbjudande. Därför är Booli en del av SBAB. Booli utvecklar produkter och tjänster med utgångspunkt i bostadsmarknaden. SBAB bidrar till bättre boende och boendeekonomi och arbetar därför med FN:s globala hållbarhetsmål inom ramen för Agenda 2030. Målen utgör en integrerad del av SBAB:s hållbara styrmodell och dagliga arbete. SBAB har mycket nöjda kunder enligt Svenskt Kvalitetsindex och enligt Great Place to Work är SBAB en av Sveriges bästa arbetsplatser bland större företag. Antalet kunder uppgår till cirka 500 000 och vi är cirka 800 medarbetare.


Välkommen med din ansökan!

Ansök

Follow our job postings in your country.
Sweden Denmark Norway Finland

Plats:
Solna, Stockholm, Sverige

Ref nr:
A032471

Sista ansökningsdatum:
28 juni 2020

David Barklöf
+46 73 682 01 30
E-mail

  Related Jobs

 • Data Analyst

  • Database
  Danaher
  171 54 Solna
  6 days ago
 • Data Scientist at Data & Mobility Services– Service Portfolio & Delivery

  • Pandas
  • SQL
  • Hadoop
  Scania
  Södertälje
  3 days ago
 • Data Scientist for service content optimization

  • Machine Learning
  Volvo
  Göteborg
  12 days ago
 • Thesis Work - Machine learning for driver behavior classification

  • Big Data
  Volvo Cars
  Göteborg
  7 days ago
 • Senior Data Engineer - Analytics and Data Platforms

  • Big Data
  • Power BI
  • Azure
  H&M
  Stockholm
  2 days ago