Data Analyst (Customer & Product) till ICA Bankens...

Company:
Location: Solna

*** Mention DataYoshi when applying ***

ICA Banken har lagt en utmanande och spännande strategi för att ta en tydlig position på marknaden. Som ett led i detta gör vi stora satsningar på området avancerad analys för att kunna bli ännu mer datadrivna och skapa värde av all data vi besitter från ICA Bankens kunder och ICAs konsumenter. Vi söker därför nu en Data Analyst som ska analysera och visualisera data som leder till insikter som stödjer affärsutvecklingen. Är det dig vi söker?

Det här är ditt blivande jobb

Du kommer att ingå i vårt centrala analysteam som består av sju analytiker i roller som Data Analysts, Business Analysts, Customer Value Specialists och Data Scientists som leds av Chief Analytics Officer.

Mer specifikt kommer du att:

 • Stödja ett brett spektrum av affärsproblem som kräver datadriven insikt och analystjänster.
 • Analysera produkttrender, kundbeteendemönster och risksegment för att identifiera potentiella förbättringar av våra affärsprocesser.
 • Vara ansvarig för utveckling, implementering och underhåll av olika nyckeltal och affärsrapportering.
 • Använda A/B-testning för att stödja affärsfunktionerna med löpande processförbättringar

Vem är du?

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom statistik, IT eller ekonomi och som har 1+ års erfarenhet av att arbeta med stora datamängder med fokus på kommersiell analys. Du besitter stark analytisk förmåga och är väldigt intresserad av att ta fram bra nyckeltal för att mäta och förbättra affärsprocesser. Du har erfarenhet av att arbeta med SAS, visualiseringsverktyg (Tableau, Power BI eller liknande) och kan jobba med Data.

Det är ett stort plus om du har relevant branscherfarenhet från bank, finans eller försäkring.

Som person är du analytisk, strukturerad, ansvarstagande och trivs med att arbeta i team. Du följer med i de senaste trenderna inom Analytics och vill vara med på vår spännande resa inom analys.

För att vara aktuell för denna tjänst bör du tala och skriva obehindrat på engelska och kunna förstå svenska.

Kontaktinformation

Frågor om tjänsten besvaras av Rekryterande chef, Sylvia Ndikumasabo 0706 04 11 09. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Rekryterare Bojana Mijocevic, 076 695 15 33.

Sista dag för ansökan

Ansök så snart som möjligt, då vi gör löpande urval. Dock senast 06/27/2021

Vill du göra varje dag lite enklare ihop med oss?

Vi på ICA har ett stort behov av ny kompetens. Vi fortsätter därför att rekrytera som vanligt, även under tider av Coronasmitta. För din och vår säkerhet väljer vi att genomföra anställningsintervjuer via video och telefon i första hand.

ICA ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. ICA värnar om goda arbetsmiljöförhållanden för våra medarbetare. Vi har som målsättning att ha totalt rökfria arbetsplatser. Vi tillämpar drogtestning i samband med rekryteringsförfarandet.

Är du nyfiken på oss och vill bli en av våra nya kollegor? Klart du är! Välkommen med din ansökan!

*** Mention DataYoshi when applying ***

Offers you may like...

 • Ad Hoc Team

  Data Analyst
  Augusta, GA
 • Splunk

  Data Analyst (Remote)
  New York, NY 10001
 • Paylocity

  Data Analyst
  Remote
 • Pereira O'Dell

  Data Analyst
  New York, NY 10013
 • UnitedHealth Group

  Contract Research and Data Analyst - Telecommute
  Eden Prairie, MN 55346