FixedToday

Data Engineer

Job description

Startdatum: 10-04-2023


Einddatum: 29-12-2023, met optie op verlenging


Inzet: 36 uur per week


Max. tarief: In Overleg


Deadline: 22-03-2023 15:00


English speaking possible?: no


Opdracht


De Douane staat aan de vooravond van een migratie naar een Cloud dataplatform. Het huidige analytische dataplatform draait nu op Teradata en SAS. Om de overgang naar Cloud soepel te laten verlopen moet er op de Teradata omgeving nog een professionaliseringsslag gemaakt worden. Het verder implementeren van OTAP en DevOps is je eerste taak. In de eerste helft van het komende jaar komt daar dan de migratie naar de Cloud (Azure) bij kijken. Voor deze opdracht is het daarom noodzakelijk dat je een gedegen kennis van relationele databases hebt en je vloeiend SQL spreekt. Je bent niet bang voor grote data volumes en je wilt altijd zaken verbeteren. Scheduling, versiebeheer, metadata, automation, MPP, dimensioneel modeleren en data pipelines zijn voor jou gesneden koek. Kennis van SAS en/of ADF is een pré,


Kortom; Je bent de expert op gebied van ETL/ELT maar je kunt je ook helemaal verliezen in alle randgebieden van data management en governance. Daarnaast heb je ervaring in migraties naar de Cloud en ben je thuis op de dataplatform mogelijkheden van Azure.


Opdracht


De Douane werkt steeds meer data gedreven. Door data uit eigen en externe bronnen te combineren en te analyseren kan de Douane zijn kerntaken sneller, beter en efficiënter uitvoeren. Hierbij is het snel kunnen inspringen op nieuwe wet- en regelgeving en een breed scala aan klantvragen


essentieel. Het IT landschap van de Douane wordt steeds zelfstandiger en in dit kader staat er een migratie naar een nieuw analytisch dataplatform op stapel. De Datawerkorganisatie heeft hierin een belangrijke rol om de dataketen te moderniseren en tegelijkertijd de winkel open te houden. Dit leidt tot een uitdagende omgeving waarin er voldoende ruimte is om je expertise in te zetten.


EISENS KNOCKOUT


  • Je hebt een afgeronde hbo- of universitaire opleiding (richting informatica, informatiemanagement)


Bestuurlijke Informatica Je hebt minimaal 2 jaar ervaring als data/ETL engineer


  • Architectuur (methoden, modelleertechnieken, tools, modellen, etc.)
  • Je bent ervaren in ontwerpen/inrichten van datawarehouses, Data Vaults, data lakes, 3NF en dimensioneel modelleren (ster-, sneeuw- en vlokschema’s)
  • Je bent ervaren in ontwerpen/inrichten van datawarehouses, Data Vaults, data lakes, 3NF en dimensioneel modelleren (ster-, sneeuw- en vlokschema’s)
  • Data Management Body of Knowledge
  • kennis van Azure, daarnaast kennis van SAS producten(VA, EG of DI) en Teradata
  • Je bent in staat duidelijke documentatie te ontwikkelen Je hebt ervaring met het verbeteren van data kwaliteit, bijvoorbeeld door geautomatiseerde tests en visie op de rol van metadata hierbij.
  • Je hebt ruime ervaring in een Agile/Scrum ontwikkelomgeving
  • Je hebt kennis van informatiebeveiliging en privacy.


Wensen


Competenties


Je hebt een sterk analytisch vermogen, werkt zelfstandig en bent gericht op resultaat.Je kunt goed samenwerken en bent in staat draagvlak te creëren voor je wijze van werken.Je bent creatief en vooruitstrevend in je denken en hebt een werkhouding die past bij het Agile werken.Je kunt goed plannen en organiseren, en je bent omgevings- en organisatiesensitief.Je weet te overtuigen door jouw persoonlijkheid.Je bent flexibel, proactief en beweegt je gemakkelijk tussen experts.Je bent communicatief sterk en werkt het liefst in teamverband.


Aanvullende Kennis (wens)


Daarnaast ben je als ETL-ontwikkelaar een goede ondersteuner voor andere taken die nodig zijn voor ontwikkeling en/of verbetering van routines. Je combineert sterke data analysevaardigheden en probleemoplossingsvaardigheden met een solide kennis en ervaring op het gebied van ETL. Je bent een ervaren professional die kennis heeft opgedaan met standaard industrie ETL tools en technieken.


Contactpersoon voor deze aanvraag is Semir Razic. U kunt reageren op de vacature door gebruik te maken van de sollicitatiebutton. Of u stuurt een email naar srazic@fixedtoday.nl. Telefonisch zijn we te bereiken op +31 (0) 345-515800 of op +31 (0)6- 15277126.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.