Digitalenta

Senior Data Scientist

Job description

Vi söker nu för kunds räkning en erfaren Senior Data Scientist, för ett konsultuppdrag. Uppdraget är placerat på kundens kontor på Kungsholmen i Stockholm, på heltid och under perioden 15 Jan 2024 till 31 Dec 2024, med chans till förlängning.


Om rollen - några ord från kunden:

Vi söker en driven och passionerad Senior Data Scientist som brinner för att använda avancerade analysmetoder och algoritmer för att förbättra sättet vi bedriver vår verksamhet.

Rollen kommer att innefatta att ta ansvar för data science lösningar från ax till limpa, från problemformulering, förankring i intressentgrupper, datainsamling, val av analysmetoder samt implementation. Eftersom vårt team befinner sig i en tidig fas av utveckling, kommer du även att vara involverad i testning och utvärdering av olika moln-baserade verktyg samt utformning av processer och arbetssätt.


Om dig:

Du kommer att arbeta i ett flertal projekt i helt olika område så som energieffektivisering och analys av kundbeteende. Att skaffa sig domänkunskap och ha ett nära samarbete med verksamhetsspecialister kommer att vara en viktig del av arbetet.

Det är därför vi sätter stort fokus på personliga egenskaper, såsom god samarbetsförmåga, kommunikativa färdigheter och hög analytisk kapacitet.


Kompetenser och erfarenhet vi efterfrågar:

  • Master examen inom datavetenskap/maskininlärning/matematik/statistik eller högre utbildning (PhD)
  • Minst 5 års arbetslivserfarenhet av att implementera data science/maskininlärning metoder för att lösa praktiska problem.
  • Minst 3 års arbetslivserfarenhet av utveckling i python.
  • Minst 1 års erfarenhet av att utveckla data science metoder inom Azure eller AWS.
  • Minst 1 års erfarenhet av att använda SQL i det dagliga arbetet.
  • Flytande Svenska i tal och skrift.


Uppdraget

För det här uppdraget anställs du som konsult på Digitalenta. Vi erbjuder alla våra konsulter ett gediget friskvårdsbidrag, försäkringar, förmånligt pensionssparande, konsultträffar och givetvis en engagerad konsultchef som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden.


Uppdraget är på heltid under 15-Jan-2024 - 31-Dec-2024, med chans till förlängning.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs
Wiliot
December 11, 2023

Senior Data Engineer

HuQuo
December 11, 2023
ClickJobs.io
December 11, 2023

Senior Data Engineer