Belastingdienst

Senior Data Engineer

Job description

Dit is nog eens een baan met impact!


Want als senior data-engineer sla je een brug tussen onze datafundamentontwikkelaars en de data-analisten. En zorg je dat de ontwikkelteams waardevolle dataoplossingen maken die bijdragen aan een rechtvaardige dienstverlening en effectief toezicht bij de directie Toeslagen. Een afwisselende rol, omdat je veel schakelt met zowel data-analisten als diverse opdrachtgevers over steeds weer andere datastromen. Maar ook omdat je afwisselend thuis en op ons kantoor in Utrecht werkt.


Dit doe je bij Toeslagen


Jij werkt aan het continu verbeteren en uitbreiden van het datafundament van Toeslagen. Dit doe je in het datafundamentteam bij Informatiebeheer, Data & Analytics (ID&A), de afdeling die werkt aan efficiënte en eerlijke oplossingen voor het betaalbaar maken van vitale voorzieningen voor iedereen. Hier werk je samen met ontwikkelaars en ontwerpers. Jouw doel: het (functioneel) opwerken van de data die jouw collega’s ontsluiten vanuit diverse bronnen. Hiervoor overleg je met de data-analisten in de ontwikkelteams en met inhoudelijk experts vanuit Toeslagen én de Belastingdienst (Informatievoorziening).


Samen met je team werk je volgens de Kanban-methode om zo efficiënt en effectief waarde op te leveren voor de data-analisten. Je streeft ernaar dat testmechanismes worden ontwikkeld om herhalend engineeringwerk te voorkomen. Hier betrek je proactief de juiste stakeholders bij.


Extra Leuk Aan Jouw Rol Als Senior


je ondersteunt en begeleidt de minder ervaren data-engineers in het data-engineeringwerk.


Een bijzondere baan, omdat...


 • Je een waardevolle bijdrage levert aan de sterke ontwikkeling die Toeslagen de komende jaren doormaakt. Met maatwerk waar het kan, en toezicht waar het moet.
 • Je meewerkt aan innovatieve analyticsproducten, data-analyses en het ontwikkelen en beheren van het Toeslagen-datafundament.
 • Je niet alleen bijdraagt aan de ontwikkeling van de afdeling, maar ook de kans krijgt jezelf te (blijven) ontwikkelen. Denk aan opleidingen en trainingen op het gebied van stakeholdermanagement, privacy, nieuwe communicatietools of presentatietechnieken.


Ik werk met veel plezier mee aan een rechtvaardige en optimale dienstverlening door Toeslagen te voorzien van mooie dataproducten. Danhi, senior data-analist bij Toeslagen.


Wanneer past deze baan bij je?


 • Je hebt minimaal hbo-werk- en -denkniveau.
 • Je hebt minimaal zeven jaar ervaring als data-engineer of -analist.
 • Je bent vaardig in SQL, SAS-programmering, R of Python.
 • Je hebt kennis van (geautomatiseerde) testtechnieken.
 • Je hebt kennis van agile (scrum/Kanban).
 • Je hebt bij voorkeur kennis van ETL.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het ontwikkelen van adhoc-analyses, dashboards en voorspelmodellen.
 • Je kunt uitstekend communiceren in de Nederlandse taal, zowel schriftelijk als mondeling.


Jouw competenties


 • analyseren
 • samenwerken
 • zelfontwikkeling
 • resultaatgerichtheid
 • klantgerichtheid


De afdeling - Directie Toeslagen


Toeslagen maakt vitale voorzieningen voor iedereen betaalbaar. Dát is onze missie!


Miljoenen mensen in Nederland krijgen een of meer toeslagen die voor hen onmisbaar zijn om de kosten te betalen van de zorgverzekering, de zorg voor kinderen en ruimte om te wonen. Directoraat-generaal Toeslagen draagt bij aan financieel gezonde huishoudens door het uitkeren van deze toeslagen. Zo heeft iedereen in onze maatschappij toegang tot de meest vitale voorzieningen. Drie vragen staan centraal in ons werk en vormen het kompas in ons dagelijks handelen: Is het rechtvaardig? Doen we het samen? Zijn we aanspreekbaar?


Bij directoraat-generaal Toeslagen gebeurt veel. We werken met hart en ziel aan herstel van de kinderopvangtoeslagen. En daarnaast gaat het reguliere werk voor de huur-, zorg- en andere toeslagen onverminderd door. We trekken lering uit wat beter kan. Toeslagen maakt de komende jaren dus een sterke ontwikkeling door. Naar de best mogelijke dienstverlening voor burgers. Met medewerkers die weten hoe dat moet. Maatwerk waar kan. Toezicht waar moet.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs
Moloco
January 29, 2023
Paxos
January 29, 2023
Tensure Consulting
January 29, 2023