bol.com

Data analyst advertising

Job description

Hoe maak jij onze klanten blij?

Bol.com verbetert voortdurend haar platform voor meer dan 12 miljoen klanten en 50.000 handelspartners. Onze advertentieproposities spelen een belangrijke rol in de ambities van bol.com: Ze helpen shoppers producten te ontdekken en adverteerders relevante klanten te bereiken. Hier ga jij het verschil maken! Want data helpt bij het nemen van goede beslissingen, geeft richting aan de juiste gesprekken en verandert de perceptie waar nodig. Jij zorgt dat die data efficiënt en effectief wordt gebruikt.

De grootste uitdaging

Adverteren via Bol groeit in rap tempo en wordt steeds belangrijker voor bol.com. Het aantal collega’s, het aantal initiatieven en de complexiteit van de techniek nemen snel toe. Daarom is er steeds meer behoefte aan data. Om te blijven accelereren hebben we scherpe KPI’s, integrerende analyses, en betrouwbare voorspellingen nodig. AlData Analist Advertising ben jij hier van onschatbare waarde!

Wat doe je als Data Analist

Jij neemt het voortouw op strategisch belangrijke topics. Jij ontsluit tijdige, relevante en betrouwbare data voor je team én voor stakeholders van het advertising domein. Je analyseert, bewerkt, verrijkt en modelleert (ruwe) data. Je ontwikkelt ook de juiste dashboards en rapportages, waarmee collega’s goed onderbouwde beslissingen kunnen nemen.

Je helpt het team bij de ontwikkeling van ons analytics vak en zorgt dat we op het scherpst van de snede blijven. Je bent een kritische denker en legt de lat hoger voor analysetechnieken en KPI-ontwikkeling. Nieuwe methoden en technieken uitproberen? Past helemaal in jouw straatje! Eerder onderzochte datasets en issues analyseren? Jij zet daar je tanden in. Projecten succesvol naar de finish brengen? Jouw specialiteit!
 • Je werkt nauw samen met stakeholders (Leadership, Product teams, Sales teams, Operations teams) en vertaalt hun uitdagingen naar een georganiseerde roadmap van analytics
 • Je stelt prioriteiten (autonoom), ontwerpt analyses (die je ook uitvoert) en maakt dashboards (voor selfservice analyse)
 • Je vergaart uitgebreide domeinkennis, zodat je advertising business KPI’s effectief kunt ontwikkelen, monitoren en bewaken
 • Je schrijft hoogwaardige en eenvoudig interpreteerbare SQL en Python code, die collega's kunnen hergebruiken. De code maak je eenvoudig schaalbaar (want het datavolume groeit gestaag)
 • Je dagen zijn uiterst gevarieerd, maar in de kern gebruik je SQL/Python/Tableau om metrics, analyses en voorspellingen te maken, die de business en adverteerders helpen betere beslissingen te nemen
 • Je injecteert met veel overtuigingskracht datadriven inzichten in besluitvorming en discussies, in gesprekken met iedereen (variërend van collega tot CEO)
 • Je bent volwaardig sparringpartner voor de business en figureert als het data-gedreven geweten van de organisatie
3 redenen waarom dit (n)iets voor jou is
 • - Als je niet graag in het onbekende bevindt Nee, als je nerveus wordt van de vrijheid om te pionieren, van autonoom werken en van alle ambiguïteit die daarbij hoort.
 • - Als je alleen blij wordt van met data spelen Nee, als je alleen met data wil stoeien en vindt dat we iemand anders moeten zoeken voor het managen van projecten en stakeholders
 • - Als je denkt geen domein kennis nodig te hebben Nee, als je geen zin hebt om in de wereld van advertising te duiken. Leergierigheid en het willen begrijpen van onze klanten en partners zijn hoofdingrediënten van ons recept voor succes.
 • + Als je een expert bent in analytics Ja, als je 3+ jaar ervaring hebt met SQL en minder ervaren analisten naar een hoger niveau kunt tillen. Ervaring met dbt, Python, Airflow en Git is een sterke plus.
 • + Als je per se de juiste dingen wilt bouwen Ja, als je ervan overtuigd bent dat output niet gelijk is aan resultaat: je beoordeelt succes op basis van waarde creatie en hebt ervaring dit in de praktijk uit te voeren.
 • + Als je energie krijgt (en creëert) in samenwerking Ja, als je goed bent in het vertalen van technische zaken naar klare taal die iedereen (van intern tot CEO, maar ook klanten!) begrijpt. Je krijgt energie van zowel werken met data als met mensen.
Hier kom je terecht

Je sluit je aan bij een internationale groep van 7+ analisten en analytics engineers in het Advertising Analytics team. Onze voertaal is Engels. Het team support een breed stakeholderveld bestaande uit product, sales, operations, strategie, en finance teams die verantwoordelijk zijn voor het adverteren via bol.com businessmodel. Het team is opgezet in 2021 en heeft ondertussen een moderne data stack gebouwd (GCP, airflow, dbt, git, tableau) voor advanced analytics en heeft ondertussen meer dan 60 data solutions opgeleverd voor klanten (dashboards, analyses, tools). We hebben brede en constant veranderende scope en ons werk is uitdagend.

Wij creëren een omgeving waarin we de kracht van diversiteit benutten.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs
Old Mutual South Africa
September 27, 2023

Senior Data Scientist/Data Analyst

Thales
September 27, 2023
Deloitte
September 27, 2023