Independent Recruiters

Lead Data Engineer

Job description

Datahub uitdaging voor Lead Data Engineers in de regio Amersfoort!

Vind je het leuk om in multidisciplinaire teams innovatieve datamodellen en infrastructuren te bouwen? Heb je ervaring met het coachen en leiden van engineering teams volgens de laatste technieken in Azure DevOps, Spark, Kubernetes, Airflow en Terraform? Dan ben je de Lead Data Engineer voor een internationale juridisch dienstverlener in de regio Amersfoort!

Dit is een rol als geen ander! Je werkt rechtstreeks samen met de Product Owner en Datahub Architect om ervoor te zorgen dat alle databronnen perfect op elkaar aansluiten. Je coacht een team van data engineers bij het bouwen van innovatieve datamodellen voor de Datahub en infrastructuur. Je vormt en leidt je eigen team om de meest competitieve Datahub-structuur te bouwen!

Als Lead Data Engineer ben je de functionele leider van een team van engineers die in een scrumteam bouwen aan de Datahub. Je zorgt ervoor dat standaarden gevolgd worden, de engineers op een uniforme manier werken en dat de OTAP-straat op een goede manier tot uitvoer wordt gebracht. Je bent een echte benaderbare senior, je coacht de andere engineers in hun werkzaamheden en je helpt het team in hun ontwikkeling. Je zorgt samen met de Product Owner voor de juiste prioriteiten en bedenkt met de DataHub Architect hoe bronnen en databestanden optimaal op elkaar aangesloten kunnen worden.

Een greep uit je verantwoordelijkheden:

 • Leiden & coachen van het team van Data Engineers om Datahub te bouwen in een scrumteam;
 • Werk samen met de Product Owner en Datahub Architect om databronnen te optimaliseren;
 • Toepassen van de modernste technieken en tooling: Azure DevOps, Spark, Kubernetes, Airflow, Terraform;
 • Geef vorm aan gloednieuwe Datahub en innovatieve datamodellen;
 • Verbeter de infrastructuur en test nieuwe toevoegingen aan de Datahub.

 • Een afgeronde hbo/wo in een (technisch) data-gerelateerd domein;
 • Ten minste 5 jaar ervaring als Data Engineer;
 • Programmeerskills in diverse talen zoals R en Python;
 • Ervaring met T-SQL;
 • Vaardig met Agile/Scrum methodieken en werkwijze;
 • Kennis van Azure, Azure DevOps, Pyspark en Docker;
 • Bekend met front-end (rapportages) en rapportagetools zoals PowerBI en Oracle Business Intelligence;
 • Uitstekende communicatieve en coachende vaardigheden.

De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen 3.500 en 5.900 euro bruto per maand, afhankelijk van je kennis en ervaring. Deze hybride functie geeft je de vrijheid om een paar dagen thuis en een paar dagen op kantoor te werken (regio Amersfoort). Het salarispakket biedt secundaire arbeidsvoorwaarden, de mogelijkheid om vrije tijd en salaris in te ruilen, 8% vakantiegeld, een vaste 13e maand en een goede pensioenregeling. Ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en het volgen van opleidingen. Er heerst een prettige en collegiale sfeer waarin samenwerken en kennis delen centraal staan.

Hoe nu verder? Binnen vier werkdagen laten wij je weten of je in aanmerking komt voor de positie. We plannen een kennismakingsgesprek in, digitaal of live. In dit gesprek informeren we jou zo volledig mogelijk over de vacature, het bedrijf en het vervolg van de procedure. In overleg met jou introduceren we je bij onze opdrachtgever om je vervolgens te blijven begeleiden in het sollicitatieproces. De Independent Recruiters Groep beschikt over een groot team met gespecialiseerde recruiters. Iedere recruiter heeft een zeer sterke focus op zijn eigen vakgebied. Hierdoor zijn zij de ideale sparringpartner voor zowel de kandidaat als de opdrachtgever.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs
The AA
September 24, 2023

Lead Data Engineer

Agoda
September 24, 2023
Harnham
September 24, 2023