Job description

Functie­omschrijving


Ben jij een data scientist met een duidelijke visie op de mogelijkheden van tekst en spraak? Check! Bouw jij graag oplossingen met nieuwe technieken die je in de praktijk kan implementeren? Check! Houd jij ervan om te programmeren én ga je graag zelf aan de slag met het bouwen van modellen? Check! Drie keer check? Dan kijken wij uit naar jouw sollicitatie!


Hoe jij bijdraagt in je rol


Je komt te werken in het Innovatie- en Datalab (IDlab) van de Inspectie Leefomgeving en Transport. Het IDlab is een dynamische, creatieve club met veel studenten, assistenten en trainees. Zij experimenteren met data en nieuwe technieken en nemen zelf het initiatief om aan iets nieuws te beginnen. Juist door jouw combinatie als data scientist en inspecteur ben je in staat om kansen te zien en de waarde van innovatie voor de ILT in te schatten. Je werkt zelfstandig aan innovatieve toepassingen én je helpt inspecteurs, vergunningverleners en beleidsmakers bij het benutten van jouw toepassing in hun werk op het gebied van transport, infrastructuur, milieu en wonen. Binnen het IDlab kun je de combinatie opzoeken met andere specialisaties zoals machine learning, beeldherkenning, remote sensing en gedrag.


Hierbij is jouw gedegen kennis van Python, tekstverwerkingsmethodes en machine learning in combinatie met relevante domeinkennis een zeer waardevolle toevoeging. Je voert experimenten uit en bouwt technische oplossingen (prototypes) om de mogelijkheden van nieuwe en hedendaagse natural language processing technieken te laten zien. Zo scrape je data van het internet, probeer je nieuwe state-of-the-art modelen uit, haal je inzichten uit grote bergen tekst en presenteer je deze binnen de organisatie.


Met jouw organisatiesensitiviteit en kennis over het inspecteursvak krijgt het IDlab een teamlid dat de digitale transitie van de ILT kan helpen dragen én verder kan doorontwikkelen.


Dit is waar jij voldoening uit haalt


Waarde toevoegen voor de ILT door het ontwikkelen van innovatieve producten en het implementeren van deze producten in de praktijk.


Om je hierin verder te laten groeien biedt de ILT jou ruime mogelijkheden om mee te doen aan opleidingen en om je on the job te ontwikkelen. Je werkt samen met studenten, trainees en je bezoekt bedrijven. Waar mogelijk werken we samen, zowel buiten als binnen de ILT. We zijn een team van innovators dat gericht is op het realiseren van waarde voor de ILT en de maatschappij.


Je zult geregeld op locatie te vinden zijn om contacten te onderhouden. We hebben de keuze om vanuit huis te werken, als de aard van de werkzaamheden en de context van de meetings dat toelaten.


Meer weten?


Geïnteresseerd? Solliciteer direct, wij kijken ernaar uit! Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden.


Wil je eerst meer informatie over de vacature voordat je gaat solliciteren? Je kunt altijd contact opnemen met Lucy van Oostveen via 06-5003 6057 of Kees Brekelmans via 06-40433813. Beiden werken als data scientist en staan jou graag te woord!


Functie-eisen


  • je hebt een afgeronde universitaire opleiding in de richting van data science, computer science of vergelijkbaar
  • je hebt enkele jaren relevante werkervaring als datascientist en als inspecteur
  • je hebt ervaring met het ontwikkelen van tekstverwerkingssoftware en NLP-modellen (in bijvoorbeeld python) binnen een infrastructuur die gebaseerd is op open source software
  • je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van natural language processing
  • je hebt een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen binnen een ambtelijke (toezichts)organisatie


Je herkent je in de volgende eigenschappen


Je bent analytisch en je ziet mogelijkheden. Je durft te experimenteren met data en technieken en je bent die afmaker die er aan bijdraagt dat de oplossingen in de praktijk worden gebruikt. Je werkt graag zelfstandig en kunt ook in teamverband goed aan de slag. Daarnaast herken jij je in de competenties: vindingrijk, creatief, pragmatisch, leergierig en communicatief vaardig.


Arbeids­voorwaarden


  • Salaris­niveau


schaal 13

Maand­salaris: Min €4688 - Max €6989

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.