Achmea

Data Scientist (medior)

Job description

Salaris (o.b.v. 34 uur): € 3.555 - € 4.947.


Impact maken met de data van en voor 10 miljoen klanten, daar kan jij een bijdrage aan leveren. Met ons team Data Science werken we voor Schade Particulieren: onze data-oplossingen dragen bij aan de ambities die we als datagedreven verzekeraar hebben. Onze data scientists, data consultants en data engineers spelen hier een heel belangrijke rol in.


Als Data Scientist bij Schade Particulieren bedenk jij de oplossingen waarmee jij Achmea steeds beter maakt. Samen met het team van data scientisten en data engineers ontwikkel je complexe modellen en maken we AI en machine learning oplossingen voor onze collega’s.


Zo werken we als team aan modellen die onze collega’s helpen in de werkverdeling van claims, bepalen we de contactreden door spraak naar tekst om te zetten middels NLP én sporen we fraude op. Je werkt hierbij in Agile scrumteams nauw samen met andere data scientists en engineers.

We zijn op zoek naar iemand die ondernemend is, drive heeft om nieuwe uitdagingen aan te gaan, goed kan communiceren en het team kan vertegenwoordigen in belangrijke overlegorganen, zoals stuurgroepen. Ben jij die persoon die oplossingen kan bedenken en deze ook in de praktijk kan brengen?


“Wanneer jouw model werkt en echt verbeteringen brengt in de organisatie geeft dat zoveel voldoening!”


Dit zijn jouw belangrijkste taken:

  • Je definieert en verheldert de business vraag naar een datavraag of komt zelf met innovatieve ideeën die je enthousiast weet over te brengen op de business.
  • Je preprocest data, toetst de aard van de data en manipuleert de data indien nodig. Bij complexere manipulaties werk je samen met de data engineer.
  • Je lost vraagstukken op met modellen en AI. Je gebruikt hiervoor met name Python. Voor complexe modellen werk je samen met de (andere) data scientisten in het team.
  • Je interpreteert de output van jullie model en visualiseert deze. Je zorgt dat jullie model begrijpelijk kan worden uitgelegd aan de business en dat een plan klaarligt voor o.a. het (automatisch) updaten van jouw model.
  • Je realiseert veranderingen en impact. Als het model af is, is het belangrijk dat het model ook geoperationaliseerd wordt. Hiervoor schakel jij met een data engineer. Jouw collega zorgt ervoor dat jouw model operationeel wordt en de impact gaat maken die jij voor ogen had!


Wil je meer beeld krijgen van deze functie en het team? Lees dan het blog van collega's Daan en Lars: https://www.werkenbijachmea.nl/update/ongelooflijk-veel-data-om-je-op-uit-te-leven!


De afdeling

Je komt te werken voor het team Data Science binnen de keten Schade Particulieren. We worden gezien als een Center of Excellence; we zijn ambitieus en professioneel. We krijgen veel vrijheid om te onderzoeken waar wij de meeste impact kunnen maken. We houden ons bezig met het verbeteren van Schade Particulieren door data steeds slimmer te gebruiken. Zo maken en implementeren wij modellen om fraude op te sporen, klanten gemakkelijk wel of niet te kunnen accepteren en materiële en letselschade claims steeds makkelijker te behandelen, bijvoorbeeld door digitalisering.


We werken elke dag met 14 collega’s aan de ambities van onze divisie, ons team en van onszelf. We werken met 10 data scientists en 4 data engineers. We zoeken continu naar nieuwe ontwikkelingen in een wereld die continu verandert. We werken hybride, waarbij we in ieder geval één keer per twee weken samen op kantoor zijn. Verder ben je vrij je tijd tussen thuis en op kantoor werken zelf in te delen. Naast dat we elke dag puzzels met elkaar oplossen, zoeken we ook samen gezelligheid en humor op!


Mensen verschillen, gelukkig maar. Wij geloven erin dat diversiteit ons helpt om tot de beste oplossingen te komen. Elke dag werken we daarom aan een nog meer diverse en inclusieve omgeving, waarin iedereen de ruimte krijgt om zichzelf te zijn. Samen werken we aan een gezonde, veilige en duurzame samenleving.


Jouw achtergrond

  • Je hebt een afgeronde wo-opleiding in kwantitatieve richting en hebt al een paar jaar ervaring opgedaan als data scientist.
  • Je hebt ervaring met het maken van modellen/programmeren in Python, PySpark en/of SQL.
  • Je herkent op basis van veel informatie wat belangrijk is en signaleert problemen. Daarbij ontrafel je een probleem systematisch en legt verbanden tussen de verschillende delen om tot een oplossing te komen.
  • Jij komt het originele oplossingen voor problemen. Je bedenkt nieuwe werkwijzen en kiest voor alternatieve, soms onverwachte, invalshoeken.
  • Je geeft aandacht en ruimte aan de ander en vraagt door wanneer dat nodig is.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.