Data Analist/Data Scientist

Company:
Location: Postcode 2408 in Alphen aan den Rijn

*** Mention DataYoshi when applying ***

Functie omschrijving Data Analist/Data Scientist

Vind jij het een uitdaging om met inzichten vanuit data kansen te vinden, nauw samen te werken met de business en een brede impact te hebben? Kom dan het Customer Intelligence & Insights team van Wolters Kluwer versterken als Data analist!

Data is de drijvende kracht achter de organisatie. Je kent hen misschien nog van je schoolboeken, maar tegenwoordig is Wolters Kluwer de onmisbare kennispartner voor Legal, Tax en Public professionals. Ze bieden up-to-date informatie, software en tools en zorgen voor innovatieve manieren om deze informatie continu beschikbaar en toegankelijk te maken. Ze maken de omslag naar digital in de breedste zin van het woord. Hierbij maken ze gebruik van de nieuwste technologieën, werken ze volgens het principe Digital First en Agile.

Het Customer Intelligence & Insights team in Nederland bestaat onder andere uit een Data engineer, Data architect, Data analisten en Marketing automation analisten. Daarnaast werk je ook nauw samen met andere collega’s uit het Benelux team. Je rapporteert aan Maarten Hendriksen, Teamlead Customer Intelligence & Insights.

Ze werken met diverse tools, zoals KNIME, Google Analytics, Eloqua en Python Power BI en leveren inzichten die ze binnen de organisatie steeds slimmer inzetten en hen in staat stellen continu te optimaliseren. Dit doen zij voor alle business units binnen Wolters Kluwer Legal en Regulatory Nederland. Personalisatie en predictive analytics zijn o.a. projecten waar ze focus op hebben.

Wat ga je doen?
Jij helpt de business units met data gedreven oplossingen en met personalisatie zorg jij dat zij producten en diensten op het relevante moment aanbieden aan onze klanten.

 • Je hebt als doel om, samen met je collega’s van Customer Intelligence & Insights, data gedreven werken verder te brengen binnen het bedrijf;
 • Je ontwikkelt analyses en voert deze uit op basis van alle beschikbare klant-, markt- en productgegevens;
 • Je maakt user profiles aan de hand van (gebruiks) data uit de marketingdatabase;
 • Je zorgt voor periodieke evaluaties en aanpassingen van modellen en profielen gebaseerd op ervaringen in de praktijk;
 • Je werkt samen met de verschillende business units om data driven projecten te realiseren;
 • Je werkt als single point of contact voor alle business units.

Functie eisen Data Analist/Data Scientist

Jij bent een expert op het gebied van inzichten halen uit data. Je bent een netwerker en vindt snel je weg binnen een organisatie. Dankzij jouw analytische vaardigheden ben je in staat cijfermatige gegevens te analyseren en te interpreteren. Je hebt een sterk conceptueel vermogen, hierdoor zie je structuren en verbanden tussen verschillende vraagstukken. Je bent communicatief en hierdoor in staat jouw boodschap helder over te brengen. Daarnaast heb je uitstekende adviesvaardigheden en een pragmatische houding.


Je hebt een bèta achtergrond in combinatie met commercieel talent. Bij voorkeur heb je een opleiding gevolgd in de richting van Econometrie, Marketing of (Bedrijfs)Economie.

Ervaring:

 • Ervaring in soortgelijke rol op het gebied van analyses, predictive analytics en het adviseren hierover;
 • Kennis van diverse tools, zoals SQL, KNIME, Python(of vergelijkbaar). Daarnaast sta je open voor het gebruik van nieuwe technieken en analyses;
 • Visualisatie technieken (bijvoorbeeld Tableau, Power BI)
 • Ervaring met complexe datastructuren;
 • Ervaring met het vertalen van data naar toepasbare inzichten.

Bedrijfsprofiel

Wolters Kluwer (WKL) is een wereldleider op het gebied van professionele informatie, softwareoplossingen en diensten voor de sectoren gezondheid, belastingen & boekhouding, financiën, risico & compliance en juridische zaken. We helpen onze klanten elke dag cruciale beslissingen te nemen door deskundige oplossingen te bieden die diepgaande domeinkennis combineren met geavanceerde technologie en services.

Wolters Kluwer rapporteerde over 2019 een jaaromzet van € 4,6 miljard. De groep bedient klanten in meer dan 180 landen, heeft vestigingen in meer dan 40 landen en heeft wereldwijd ongeveer 19.000 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Alphen aan den Rijn, Nederland. Het aandeel Wolters Kluwer is genoteerd aan Euronext Amsterdam (WKL) en is opgenomen in de AEX- en Euronext 100-indices.

Zij bieden

Naast een goed salaris bieden zij jou:
Een baan voor 32 of 36 uur per week per week, zodat je een goede werk-/privé balans hebt. Een interessante winstdeling- of bonusregeling, een laptop en iPhone, een mooie bijdrage aan je pensioen (als werkgever leggen zij 2/3 in), goede mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling en groei (zowel in Nederland als in het buitenland).

De titel in je contract is Business Intelligence Analyst.

Daarnaast organiseren zij een jaarlijkse sportdag, een knallend eindejaarsfeest, gratis fruit en vooral veel werkplezier met leuke en professionele collega’s!

Wolters Kluwer is er trots op om voor het zesde jaar op rij erkend te worden als Top Employer in Nederland.

De standplaats voor deze functie (wanneer ze weer terug mogen naar kantoor) is Deventer of Alphen aan den Rijn. Daarnaast behoort thuiswerken uiteraard ook tot de mogelijkheden.

*** Mention DataYoshi when applying ***

Offers you may like...

 • TeamHealth

  Staff Accountant/Data Analyst
  Knoxville, TN
 • Trigyn

  Lead Quality Integration & Data Analyst
  Arlington, VA
 • Franklin Energy

  Data Analyst
  Pittsburgh, PA 15106
 • CallRevu, LLC

  Data Analyst (REMOTE)
  Baltimore, MD
 • HaystackID

  Business Intelligence Data Analyst
  Remote