Data Engineer - Ellos Group

Company:
Location: 503 34 Borås

*** Mention DataYoshi when applying ***

Data Engineer till Ellos Group

Vi på Ellos Group står just nu inför en unik transformationsresa inom e-handel och retail. Just nu söker vi en Data Engineer till vårt BI-team som vill vara med att påverka vår digitala resa framåt.

Vem är det vi söker?

Vi söker en erfaren Data Engineer som sporras och tillfredsställs av att organisera dataflöden. Du är en strukturerad person som på ett kreativt sätt hittar och tillgängliggör data. För att du ska vara framgångsrik i rollen har du erfarenheter av integration och komplexa big data-situationer.

Vad kommer du att göra i rollen som Data Engineer?

Ellos Group står nu inför ett skede där vi ska bli en realtidsdriven organisation och dina kompetenser och tidigare erfarenheter som Data Engineer kommer ha en central roll av uppbyggnaden. Du kommer ha en nyckelposition inom Ellos Group där du får vara med och förverkliga vår vision genom att identifiera, strukturera och underhålla dataflöden. Med stor nyfikenhet vill du utveckla verksamheten och dina kollegor. Rollen innebär både strategisk planering och genomförande.

Ditt mål är att ge alla användare som utför en analys förutsättningar att lyckas – oavsett om de arbetar med machine learning eller analys av realtidsdata. Ser du potential i hur organisationen ska utvecklas är du mer än välkommen komma med förslag som kan påverka verksamheten.

Vi tror att du har erfarenhet av

 • Erfarenhet av uppbyggnad och implementering av data lakes och/eller data warehousing
 • Analysverktyg såsom Google Analytics eller Snowflake
 • Erfarenheter av Kubernetes och Apache Kafka

Det är även meriterande om du bemästrar Microsoft SQL Server/BI Stack (SSIS, SSAS, SSRS) och Power BI.

Vilka är Ellos Group?

Ellos Group är Nordens ledande e-handelsgrupp med e-handelsplatserna Ellos, Jotex, Stayhard och Homeroom. I nära relation med våra miljontals kunder strävar vi ständigt efter att utveckla och erbjuda attraktiva och hållbara erbjudanden inom mode och hemprodukter för hela familjen. För oss är kunden alltid i fokus. Med innovation, kreativitet och hållbarhet söker vi ständigt nya vägar i stort och smått. Ellos Group, med huvudkontor i Borås, är verksamt i samtliga nordiska länder. Sedan 2020 finns vi även i Tyskland, Polen, Nederländerna och Österrike. Ellos Group har ca 550 medarbetare och omsätter runt 3,2 miljarder SEK.

Har du några frågor eller funderingar?

Ansök redan idag! Ta kontakt med Jesper Rydén på jesper.ryden@ellos.se

*** Mention DataYoshi when applying ***

Offers you may like...

 • WestRock

  Business Intelligence Data Engineer
  West Lafayette, IN 47907
 • Principal Financial Group

  Sr. Data Engineer (Machine Learning Engineer)
  Des Moines, IA 50392
 • Panzura, LLC

  Data Engineer
  Remote
 • Charles Schwab

  Senior Cyber Security Risk Data Engineer
  Phoenix, AZ 85016
 • visualbi

  Senior Informatica Data Engineer
  Plano, TX