BlueTrail

Data scientist (textmining)

Job description

Jij bent van de data laten spreken. Als Data Scientist kijk je met een frisse, onbevooroordeelde blik naar de beschikbare data die aanwezig is binnen het concern. Met andere woorden: door de data zelf te laten spreken kunnen inzichten ontstaan die vooraf niet bedacht hadden kunnen worden. Je helpt onze organisatie om middels data, informatie en kennis te verkrijgen over wat zich nu afspeelt en mogelijk in de toekomst om bv. onze organisatie en haar dienstverlening wendbaar te maken maar ook om ons beleid op de verschillende domeinen uniform te houden.

De functie Data Scientist is centraal gepositioneerd binnen een jong team: Advanced Analytics, onder de afdeling Onderzoek en BI (OBI). Team Advanced Analytics bestaat uit een scrumteam voor het sociale domein en een scrumteam voor het fysieke domein. Je werkt in beide teams onder de coördinatie van een Advanced Analytics lead.

De gemeente heeft een sterke ambitie om informatiegestuurd te werken en onze dienstverlening zo slim, efficiënt en transparant mogelijk aan te kunnen bieden. Daarbij wordt data gebruikt in allerlei toepassingen. Voor deze specifieke uitvraag zijn we op zoek naar een text mining expert om bijvoorbeeld kantensignalen uit de verschillende inputkanalen zoals telefonie te analyseren. Deze expert zal ook als grondlegger en trekker fungeren voor de text mining vakgroep binnen onze gemeente.

Als Data Scientist werk je aan één of meerdere projecten tegelijkertijd. Dit doe je in een scrumteam van m.n. Data Scientists en Data Engineers. Daarbij stem je af met de relevante stakeholders zoals Product Owners en eindgebruikers om ervoor te zorgen dat onze oplossing in de behoefte voorziet, duurzaam in gebruik en goed beheersbaar is.

Wat wordt er van jou gevraagd?

KNOCK-OUT:


 • Je beschikt over minimaal een afgeronde wo-opleiding;
 • Je beschikt over minimaal 5 jaar ervaring, opgedaan in de afgelopen 8 jaar, in de functie van data scientist;
 • Je beschikt over minimaal 3 jaar ervaring met: (Toegepast) modelleren, specifiek text mining/NLP, denk aan: data de-identification, topic modelling/mining, topic classification en sentiment analysisPython en/of R specifiek met text mining packages zoals Gensim, NLTK, Bert, spaCyJe hebt theoretische kennis van object detection en segmentation modellen.
Reacties van kandidaten die geen kennis van/ervaring met de gestelde eisen hebben, worden door de opdrachtgever terzijde gelegd.

Gunningscriteria:
 • Je beschikt over een afgeronde opleiding in een relevante studierichting zoals artificial intelligence, econometrie of computer science;
 • Je beschikt over de volgende kennis van en ervaring met: Textmining/NLP in de toepassing van klantcontact/klanttevredenheid
 • Agile/Scrum werken
 • Je beschikt over de volgende systeemkennis van en ervaring met: Git , Microsoft Azure

Competenties:
Je beschikt over de volgende competenties: Resultaatgerichtheid Klantgerichtheid Analytisch vermogen Samenwerken Communicatief vaardig Creativiteit Analyseren Plannen Organiseren Conceptueel denken Accuratesse

Wat krijg je er voor terug?

Opdrachtspecificaties
Referentienummer: 2022-00173
Omgeving: Rotterdam
Startdatum: Naar verwachting begin februari 2022
Duur: 12 maanden
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week: 36
Gespreken: De verificatiegesprekken zullen worden gehouden op 20, 24 en 25 januari. Inschrijver dient de beschikbaarheid van de aangeboden kandidaat/kandidaten in deze periode te waarborgen.
Sluitingsdatum: Vrijdag 14 januari om 08.30 uur

En? Ben je enthousiast?

Reacties ontvangen wij graag voorzien van:

 • Nederlandstalig cv in Word formaat waaruit de gevraagde kennis en ervaring zoals gesteld in de aanvraag duidelijk blijkt.
 • Het cv dient voorzien te zijn van naam, geboortedatum en woonplaats.
 • Een korte, aan de opdracht gerelateerde motivatie waaruit de gevraagde kennis en ervaring duidelijk blijkt.
 • Als wij verder het selectieproces ingaan vragen wij altijd om een zeer specifieke motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Er kan alleen bij leveranciers met eigen personeel ingehuurd worden als deze in het bezit zijn van een geldige G-Rekening of bereid zijn om een G-Rekening aan te vragen bij inzet van hun kandidaat via BlueTrail.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.