Data Analyst / Business Analyst – Business Analyti...

Company:
Location: Snäckviken

*** Mention DataYoshi when applying ***

Vill du spela en nyckelroll inom Supply Chain hos ett världsledande och värderingsdrivet läkemedelsföretag? Vill du bidra till att accelerera digitaliseringstakten inom svensk industri och bidra till att leverera livsviktiga läkemedel till patienter över hela världen? Då kan AstraZeneca vara något för dig!

Här på Campus AstraZeneca Södertälje, en av världens största tillverkningsenheter för läkemedel, omvandlas nyskapande idéer till färdiga produkter, varje minut. Sweden Operations och Sweden Biologics står för högteknologisk produktion av traditionella och biologiska läkemedel och tillsammans med vårt nordiskt-baltiska marknadsbolag står vi för en kompetens lika bred som djup. Generell industrikunskap mixas med Life Science-expertis och spetsig IT-kompetens i en internationell miljö med stödjande ledarskap. Vi samarbetar för att tjäna ett gemensamt syfte: att förändra och förlänga liv genom att skapa framtidens läkemedel.

Just nu söker vi Dig – vår talangfulla Data Analyst / Business Analyst till vårt Business Analytics & Development Team inom Sourcing & Supply, som är en del av produktionsenheten Sweden Operations.

Din spelplan

I rollen som Data Analyst / Business Analyst, internt kallad Business Analyst, är du del av ett verksamhetsnära, drivet och mycket kompetent analytics-team. Vårt mål är att möjliggöra och driva förbättringar i AZ försörjningskedja genom effektivt och faktabaserat beslutsfattande.

Teamet, som består av 5-6 personer, spelar en viktig roll i verksamhetens digitaliseringsresa. Vår approach är ”Think big, start small, fail or scale fast”. Du kommer att interagera med beslutsfattare, projektteam och interna kunder på siten samt globala funktioner för att säkra mesta möjliga värde av analytics – till gagn för patienter. Du rapporterar till Business Analytics & Development Team Manager.

Din roll

I din roll strävar du efter att förbättra AZ supply chain performance samt öka den analytiska mognadsgraden inom Sweden Operations. Du kommer guida och stötta verksamheten att prioriritera, driva actions och fatta beslut baserat på fakta och data, samt arbeta för att öka graden av automation i analys och beslutsfattande. I din roll kommer du bland annat att utveckla analytics-lösningar och business intelligence dashboards, genomföra KPI-uppföljningar och analysarbete. Vidare, identifierar, extraherar, modellerar och presenterar du data på ett intuitivt sätt.

Du arbetar nära både ditt team och verksamheten för att löpande förstå behov och utveckla nya anpassade analytics-lösningar samt förändringsledning för att få ut maximalt affärsvärde från befintliga lösningar.

Vi förutsätter

 • Att du är en analytiskt stark person med kunskap inom kvantitativ analys och har intresse för verksamhetsutveckling
 • Att du har erfarenhet av att utveckla analytics-lösningar i verktyg såsom Qlik, Tableau, Power BI eller liknande
 • Att du är utbildad civilingenjör med inriktning mot t.ex. systemutveckling eller supply chain management med systeminriktning eller har motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Att du har god förståelse för Supply Chain-området (t.ex. Manufacturing, Planning, Sourcing, Inventory management, Supply Chain Management)
 • Att du har stort kundfokus, god kommunikationsförmåga och har förmåga att ta initiativ och bygga relationer
 • Att du behärskar engelska och svenska mycket väl i både tal och skrift.

Det är meriterande att ha kunskap inom: SAP ECC och APO, Werum Pas-X, Labware LIMS. Det är även meriterande att ha kunskap inom programmeringsspråk som SQL, R och Python.

Framgångsfaktorer

För att vara framgångsrik i rollen ser vi att du har skarp analytisk förmåga och har lätt att samarbeta och interagera med människor tvärfunktionellt på ett strukturerat och professionellt sätt. Du har lätt för att fatta beslut och du prioriterar snabbt och anpassar din ambitionsnivå på ett affärsmässigt sätt. Du motiveras av att förbättra arbetssätt och automatisera manuella processer och arbetsmoment. Vidare, har du ett genuint intresse och följer externa trender gällande bl.a. Big Data, AI och Machine Learning samt att du gärna delar din kunskap och best practices med dina kollegor.

Varför AstraZeneca?

När vi på AstraZeneca ser chansen att förändras tar vi tillfället i akt - för varje möjlighet, oavsett hur liten, kan vara början på något stort. Att leverera medicin som förändrar människors liv handlar om att ha entreprenörsanda – att hitta stunderna och förstå dess potential. Vi på AstraZeneca välkomnar din positiva attityd och din vilja att utveckla både dig själv, ditt team och avdelningen. Du kommer få användning för ditt driv samt din förmåga att arbeta både noggrant och strukturerat även vid ett högt tempo.

Vill du arbeta med data som förändrar liv? Härligt! Då ser vi fram emot din ansökan

Du är välkommen med din ansökan senast den 28 mars 2021.

Har du frågor om tjänsten? Då är du varm välkommen att kontakta rekryterande chef Mattias Linderoth på telefonnummer 073 842 90 26 eller mejl Mattias.Linderoth@astrazeneca.com

*** Mention DataYoshi when applying ***

Offers you may like...

 • Sealed Air Corporation

  Digital Data Analyst - Tagging (Remote)
  Charlotte, NC 28208
 • Allied Benefit Systems, LLC

  Data Analyst
  Chicago, IL 60606
 • CBRE

  Data Analyst, Remote
  Dallas, TX
 • CyberCoders

  100% REMOTE SQL Data Analyst
  San Diego, CA 92123
 • Urban Strategies, Inc.

  Data Analyst
  St. Louis, MO 63101