Data Scientist

Company:
Location: Amsterdam

*** Mention DataYoshi when applying ***

Vacature Data Scientist

Ben jij klaar voor een volgende stap als Data Scientist? En lijkt het jou tof om (internationale) merken verder te helpen door het slimmer en winstgevender maken van al hun marketing inspanningen? Bij Storm Digital bieden wij de juiste toolkit om jouw carrière verder te boosten en aan de slag te gaan voor merken als Thuisbezorgd, Volvo & ABN AMRO. Je krijgt bij ons alle ruimte om toffe kansen te pakken en kunt je daardoor continu verder ontwikkelen.

Wat ga je doen?

 • Je hebt ervaring met Data Science vraagstukken en past dit graag toe in het digital marketing vakgebied.
 • Je hebt de ambitie om aan de slag te gaan voor (internationale) topmerken in de rol van specialist én consultant. Jouw communicatie skills zijn dan ook on point.
 • Je bent op zoek naar een ambitieuze, dynamische omgeving waar werkplezier een belangrijke rol speelt en past daardoor uitstekend bij ons dna.
 • Je spreekt of verstaat Nederlands

Wat ga je doen?

In deze rol ben jij een strategische partner voor zowel onze klanten als onze digital marketing specialisten als het gaat om Data Science. Je zit dan ook bij hen aan tafel en voorziet ze van het beste advies als het gaat om vraagstukken waar machine learning, descriptive & predictive modelling en algoritmes bij komen kijken. Je houdt je enerzijds bezig met het creëren van waardevolle (voorspellende) inzichten. Hiervoor integreer je grote hoeveelheid data vanuit verschillende gegevensbronnen, structureert deze en schoont ze op, om er vervolgens je algoritmes op los te laten. Je visualiseert de inzichten zodat ze begrijpbaar zijn en geeft tevens advies over eventuele next steps. Anderzijds bedenk je innovatieve manieren om complexe vraagstukken op te lossen. Met jouw uitstekend wiskundig inzicht bedenk je nieuwe modellen van scratch af aan en werkt deze uit in bruikbare, gebruiksvriendelijke oplossingen. Je stelt hiermee de campagne specialisten in staat om zelf analyses te kunnen draaien zodat ze hun campagnes nog effectiever kunnen aansturen. Natuurlijk bezoek je vakinhoudelijke events om inspiratie op te doen en ideeën uit te wisselen met andere vakidioten.

Expert in de volle breedte van ons vakgebied

Wij bieden jou een omgeving waarin je naast je rol als Data Scientist, ook je kennis uitbreidt in andere expertises. Zo maak je deel uit van ons Data Science vakteam, waarin jullie je bezighouden met de nieuwste ontwikkelingen en innovaties. Bovendien werken we op projecten regelmatig samen met het Applied Intelligence team van Accenture NL, die bestaat uit meer dan 40+ specialisten op het gebied van Artificial Intelligence & Data Science. Daarnaast werk je samen met onze andere specialisten (digital marketing, creative & development) aan uitdagende vraagstukken van onze klanten. Om een grote impact bij onze klanten te maken organiseren jullie regelmatig zogeheten ‘pressure cookers’. In een periode van maximaal een week werken jullie samen met (en op locatie bij) de klant om eerste stappen en resultaten neer te zetten voor een specifiek vraagstuk. Om innovatie & kennisdeling verder te stimuleren, organiseren we 3x per jaar een Hackathon waarbij je samen met andere Stormvogels 24 uur de tijd krijgt om een klantcase te ‘hacken’. Veel van deze oplossingen zijn inmiddels geïmplementeerd bij onze klanten of onderdeel geworden van onze dienstverlening. We inspireren elkaar daarnaast met klantcases tijdens onze maandelijkse ‘Storm-Cases’.

Kansen pakken buiten de kaders

Bij ons zijn er genoeg mogelijkheden om kansen te pakken die bijdragen aan jouw persoonlijke ambities en groei. Zo kun je een bijdrage leveren aan belangrijke pitches voor potentiële klanten. We pitchen namelijk graag met de mensen die daadwerkelijk voor de klant aan de slag gaan. Daarnaast bieden we graag ruimte en podium aan onze specialisten om zich te profileren als thought leader in ons vakgebied. Je kunt spreken op onze eigen (klant)events of grote externe events. We geven ruimte om blogs, artikelen en whitepapers te schrijven die worden gepubliceerd op sites als Frankwatching & Marketingfacts. Bovendien kun je deelnemen aan vakinhoudelijke commissies of juist gastcolleges geven op hogescholen & universiteiten. Doordat we in 2019 onderdeel zijn geworden van Accenture Interactive kunnen we ook internationale ambities waarmaken. Zo brengen wij specialistische kennis en vernieuwing aan internationale teams en kun jij een belangrijke rol spelen op internationale accounts en vraagstukken. Tenslotte kun jij ook buiten ons vakgebied impact maken. Alle Stormvogels krijgen 24 uur per jaar vrij om vrijwilligerswerk te doen.

Jouw ontwikkelperspectief

We snappen dat je het belangrijk vindt om jezelf verder te blijven ontwikkelen. Dat vinden wij ook. Storm Digital biedt daarom verschillende ontwikkel tracks aan waarin we een ieders ambitie kunnen waarmaken. Succesvol, want steeds meer Stormvogels blijven langer dan vijf jaar bij de club. Je kunt je bij ons ontwikkelen tot een hyperspecialist waarin je verantwoordelijkheden oppakt binnen jouw expertise (als vaklead of inhoudelijke strateeg) of je verder specialiseren in andere expertises als data engineering en development. Ook kun je kiezen voor ons leiderschapstrack waarin je een leidende rol speelt op onze klanten (als lead consultant) en andere Stormvogels helpt te ontwikkelen en coacht om het beste uit zichzelf te halen. Natuurlijk bieden we je de juiste tools om jouw ambities waar te maken. Denk hierbij aan trainingen die we zelf organiseren of via het MyLearning platform van Accenture (met keuze uit meer dan 1000 trainingen). Maar ook externe coachingstrajecten specifiek afgestemd op jouw gekozen groeipad. Om je ontwikkeling te waarborgen leggen we elk halfjaar jouw doelen vast in een kompas. Maandelijks sta je hierbij uitgebreid stil met je persoonlijke coach.

Word jij onze nieuwe Stormvogel?

Solliciteer dan direct op de vacature van Data Scientist en overtuig ons van de match!

Ons DNA

Bij ons vind je een hechte, open cultuur die wordt gevormd door het dna van onze mensen. Een omgeving waar gedrevenheid & werkplezier hand in hand gaan. Onze vogels hebben stuk voor stuk de ambitie om voorop te lopen in ons vakgebied. We stimuleren ondernemerschap door genoeg kansen te bieden aan iedereen. Bij ons geen ellebogen cultuur. Successen vieren we met zijn allen. Naast het harde werken is bovendien genoeg ruimte voor ontspanning. Zo organiseren we eens per jaar ons legendarische weekend weg (Storm-Sail) en ons fantastische kerstfeest, met partners, die zorgen voor genoeg fotomateriaal waar we jaren later nog van smullen. En ook al zijn we inmiddels onderdeel geworden van Accenture Interactive, wereldwijd grootste experience agency, dankzij onze nuchterheid zijn we lekker gewoon gebleven.

*** Mention DataYoshi when applying ***

Offers you may like...

 • SYKES

  Sr. Data Analyst - Data Science
  Tampa, FL 33602
 • UnitedHealth Group

  Principal Data Scientist - Telecommute
  Eden Prairie, MN 55346
 • Shopify

  Senior Data Scientist (Remote, Americas)
  Myrtle Point, OR 97458
 • INFISWIFT TECHNOLOGIES

  Data Scientist / ML Engineer
  Milpitas, CA 95035
 • Starbucks

  senior data scientist - Seattle, WA or Remote
  Seattle, WA 98134