Banedanmark

Data Engineer med lyst til at præge fremtidens jer...

Job description

Er du specialist i cloudplatformen Azure? Og vil du være med til at sikre, at Banedanmarks kommer godt fra start med forankringen af vores nye Data Repository? Så er det dig, vi søger.

I Banedanmark e vi i fuld gang med at omlægge det eksisterende Oracle DWH og Power BI rapportering til en Azure Cloud løsning. En løsning der bl.a. også skal understøtte vores Machine Learning modeller og arbejdet med AI.

Det er her, vi mangler en Data Engineer, der kan videreudvikle og supportere platformen for at understøtte Banedanmarks forretningsmæssige mål og udvikling.

Du bliver en del af Analyse & Prognoser, der er en sektion under Forretningsudvikling i Banedanmarks Trafikdivision, hvor du sammen med 15 engagerede kollegaer får ansvaret for, gennem analyser af trafikale data, at bidrage til at forbedre trafikafviklingen på jernbanen.

Du er analytisk i din tilgang til arbejdet og har mod på faglige udfordringer

Som vores nye Data Engineer bliver du en del af et fagligt stærkt team, hvor du bl.a. kommer til at arbejde med:

 • Implementering og sparring omkring idriftsætning af nyt Data Repository i cloud i samarbejde med vores eksisterende Data Engineer.
 • Integration til on-premise-løsninger med Azure herunder trafikunderstøttende systemer.
 • Aktivt bidrage til eksekveringen af vores videre flytning fra on-premise-infrastruktur til cloudbaserede tjenester.
 • Drift og optimering af Azure.
 • Bidrage til driften af én eller flere forretningskritiske løsninger (domænespecifikke stjerneskemaer) - herunder sikre kontinuerlig og korrekt overvågning af data og tuning af driftsplatformen.
 • Assistere med komplekse dataudtræk og forretningsanalyser

At arbejde analytisk falder dig naturligt, og du forstår hvor vigtige data er i forhold til at understøtte forretningen. Du har flair for at se sammenhænge i data og formår at se komplekse data i et forretningsmæssigt perspektiv.

Med dine stærke analytiske kompetencer spiller således du en aktiv rolle i sektionens arbejde med værdifulde analyser og beslutningsoplæg til ledelsen og den øvrige forretning.

Om dig:

Du besidder en naturlig autoritet og er ikke bange for at tage ansvar. Du er passioneret omkring dine opgaver og har et stærkt drive. Du er samtidig løsningsorienteret og er fokuseret på at nå i mål med dine opgaver.

Vi forventer desuden, at du har:

 • Mindst tre års erfaring fra et lignende job.
 • Evnen til at dokumentere og designe processer og løsninger.
 • Erfaring inden for drift og vedligehold af Cloud løsninger.
 • Fokus på IT-sikkerhed og kender til sikkerhedskontrollerne i Azure.
 • Solid erfaring med komponenter i Azure og samspillet med det traditionelle Active Directory såsom:
  • Indblik i pipelines i Azure DevOps.
  • Integrationer fra on-premise til Azure.
  • Powershell scripting og implementering af nye datakilder.
  • Data modellering
 • Erfaring med Power BI eller andre rapporteringsværktøjer
 • Kendskab til Tabular Editor vil være en fordel

Som person er du god til at opbygge og styrke relationer både internt og eksternt, og har en proaktiv holdning og lyst til at arbejde tværfagligt

Du tager ansvar for din egen såvel som sektionens fremdrift, og sætter en ære i at overholde leverancer og deadlines.

Du bliver del af en velfungerende organisation, hvor vi har fokus på faglig og personlig udvikling.

Du er samtidig med til at gøre en forskel. I Banedanmark sikrer vi hver dag, at hundredtusindvis af danskere hver dag kan tage toget for at komme på arbejde, på ferie eller frem til hinanden.

Løn

Er du akademiker ansættes du i henhold til AC-overenskomsten, og lønnen fastsættes på baggrund af dine erfaringer og kvalifikationer.

Ellers er ansættelsen omfattet af Fællesoverenskomsten mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer – Det statslige område og Organisationsaftalen mellem Finansministeriet og HK/SAMDATA, Danmark samt protokollat for kontorfunktionærer ansat ved Banedanmark.

Som udgangspunkt er stillingen placeret i løngruppe 4.Den endelige lønindplacering beror på en vurdering af de individuelle kompetencer og kvalifikationer. Udover basislønnen kommer pension og eventuelle lokale tillæg.

Dit arbejdssted vil være Trafiktårn Øst på Carsten Niebuhrs Gade i København.

Ansøgning og kontakt

Vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte sektionschef Ole Keinicke Christensen på telefon 24 27 75 56.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.