Senior Data Scientist

Company:
Location: Utrecht

*** Mention DataYoshi when applying ***

Wil je data science oplossingen bouwen om een persoonlijke en onderscheidende customer journey te creëren? Zoek je vrijheid in het werken en ruimte om te bouwen aan de ontwikkeling van data science en machine learning binnen a.s.r.? Maak dan het verschil als ervaren Senior Data Scientist!

Als Senior Data Scientist richt jij je op het ontwikkelen van modellen, algoritmes en (near) real time dashboards om patronen te ontdekken en gedrag te voorspellen. Je bent onderdeel van een ambitieus en multidisciplinair team van data scientists en data engineers. We maken gebruik van geavanceerde technieken voor machine learning, deep learning, statistische analyses, NLP en forecasting. We werken aan high impact projecten op verschillende vlakken, zoals klantbediening, operational efficiency, pricing, fraude detectie en investeringen. Vanuit onze centrale rol helpen we om a.s.r. nog meer data-driven te maken, delen we best practices en ondersteunen we de hele organisatie met data science vraagstukken. Kom jij ons hierin versterken als ervaren Data Scientist?

Dit ga je doen als Data Scientist

 • je vertaalt business vraagstukken naar de juiste ML-oplossingen en onderhoudt data modellen end to end
 • je coacht onze junior data scientists in het uitvoeren van use cases en stakeholdermanagement om data science naar de volgende fase te brengen
 • je neemt de lead in het opzetten van een volwassen data science werkwijze als voorbeeld voor heel a.s.r.
 • je adviseert product owners over modelmatige verbeteringen en vervolgstappen en overtuigt de rest van de organisatie van de toegevoegde waarde van data science
 • om mee te kunnen denken over het eco-systeem voor MLOps ben je op de hoogte van de ontwikkelingen in ML en DevOps

Deze vacature is echt iets voor jou, want jij hebt

 • een afgeronde hbo- of wo-opleiding, zoals Computer Science, Computational Linguistics, Statistics, Wiskunde, Engineering, Bioinformatics of Physics
 • ruim 5 jaar werkervaring als data scientist met een trackrecord in het creëren van waarde in een data-driven bedrijf
 • sterke Python en software engineering skills, je werkt met linux (bash), doet version control in GIT, gebruikt CI/CD en SQL dialects en hebt ervaring in cloud infrastructuur
 • ruime ervaring in data mining en ML-concepten ((linear) regressions, tree based modellen, neural networks, deep learning, clustering, PCA en time series modellen)
 • vlotte communicatie skills om op niveau te communiceren met professionals zoals data-engineers, cloud-engineers en DevOps

Hier ga je werken als Senior Data Scientist in Utrecht

Je gaat werken op de afdeling Klantbeleving & Digitaal, dat bestaat uit een hechte groep van 65 inventieve collega’s verdeeld over verschillende teams. Ons team is het center of excellence voor machine learning, data science en artificial intelligence, gericht op vraagstukken binnen a.s.r. We zijn een hecht team van circa 7 collega’s (data scientisten en engineers). We werken intensief samen met andere teams binnen de afdeling Klantbeleving & Digitaal. Bijvoorbeeld op het gebied van marketing automation en customer journeys. Maar we leveren ook advies en kunde aan de verschillende onderdelen van a.s.r. op het gebied van advanced analytics en data engineering.

Dit bieden we je

 • een grote mate van flexibiliteit: je kunt grotendeels zelf bepalen hoe jij je tijd en je werk indeelt
 • bruto € 3700,- tot € 6400,- op basis van 38 uur per week
 • een uitstekend collectieve pensioenregeling en een vaste 13e maand
 • als duurzaamste verzekeraar en Beste Werkgever doen we er alles aan om een fijne werkomgeving te creëren waar iedereen zich thuis voelt
 • lees meer over wat jij van ons kan verwachten

Wie zijn wij?

a.s.r. hoort tot de top 3 verzekeraars van Nederland. Wij staan genoteerd aan Euronext Amsterdam en zijn opgenomen in de AEX. Via onze merken a.s.r., Ditzo, Europeesche Verzekeringen, Ardanta en Loyalis bieden we producten en diensten aan op het gebied van verzekeren, pensioenen en hypotheken voor consumenten en MKB. Daarnaast zijn we actief als vermogensbeheerder en belegger via a.s.r. real estate en a.s.r. vermogensbeheer. Duurzaam ondernemen is voor ons vanzelfsprekend: als verzekeraar, belegger, werkgever én betrokken deelnemer aan de samenleving zoeken we steeds naar een goede balans tussen mens, maatschappij en milieu. Bij a.s.r. werken ruim 4000 medewerkers.

Solliciteer op deze Data Science vacature

Enthousiast geworden? Reageer via de button ‘solliciteer’. Bij a.s.r. geloven we dat verschillen ons samen sterker en beter maken. We staan voor gelijke carrièrekansen voor iedereen. Waar je ook vandaan komt, wat je geslacht, leeftijd of geaardheid is en of je wel of geen arbeidsbeperking hebt. Voor ons tellen alleen je kwaliteiten. Daarom vinden we het prima als jij in jouw cv geen geboortedatum, geslacht en geboorteplaats opneemt.

Neem bij inhoudelijke vragen contact op met Sarah Westphal de Vries (Lead data science) 06512 66356 / sarah.westphal@asr.nl. Vragen over het proces kun je stellen aan Arianne Noll (recruiter) via WhatsApp (06-23905089) of e-mail (arianne.noll@asr.nl).

Als je bij ons in dienst komt, vragen wij je om de eed of belofte af te leggen. Hiermee committeer je je aan onze gedragsregels. Medewerkers in de financiële sector zijn verplicht om een eed of belofte af te leggen.

Als onderdeel van onze sollicitatieprocedure vragen wij je een online assessment te doen. Alle informatie hierover ontvang je van Arianne.

Wij werken op een prettige manier samen met een aantal preferred suppliers. Acquisitie door werving- en selectie-, detachering- of uitzendbureaus wordt daarom niet op prijs gesteld.

*** Mention DataYoshi when applying ***

Offers you may like...

 • A.S. Watson Group

  Senior Data Scientist
  Fo Tan, New Territories
 • Igloo

  Senior Data Scientist
  Singapore
 • Siemens Mobility Pte Ltd

  Senior Data Scientist
  Central Singapore
 • suchdialog AG

  SENIOR DATA SCIENTIST
  68161 Mannheim
 • Suncorp Group

  Senior Data Scientist
  Sydney Inner Suburbs NSW