Waternet

Data Scientist

Job description

Ben jij de Data Scientist die ons helpt de toekomst van waterbeheer vorm te geven? Solliciteer nu en maak deel uit van ons gedreven team!


Wat ga je doen en waar draag je aan bij?


Waternet heeft de ambitie om volledig datagedreven te werken, en jij speelt een cruciale rol in het realiseren van deze doelstelling. Onze focus ligt op feitelijke besluitvorming, efficiënte procesinrichting, effectievere besturing, en een betere dienstverlening aan onze opdrachtgevers. Als onderdeel van Solution Informatiediensten zorg je ervoor dat de juiste, volledige, veilige en betrouwbare data en informatie beschikbaar zijn voor stakeholders, analisten, eindgebruikers, ontwikkelaars, en externe klanten.


Als Data Scientist bij Waternet ben jij de drijvende kracht achter nieuwe inzichten en procesverbeteringen die leiden tot een duurzamer Waternet. Onze uitdagingen variëren van voorspellend onderhoud van pompinstallaties tot het verminderen van onze klimaatvoetafdruk door de lachgasuitstoot van onze afvalwaterzuiveringen te reduceren, en het verbeteren van de metingen van de waterkwaliteit voor drinkwater en afvalwater. Jouw expertise in data science is de sleutel tot succes.


Jouw verantwoordelijkheden omvatten:


 • Het uitvoeren van complexe statistische analyses en het ontwikkelen van machine-learning modellen.
 • Het ophalen van de juiste data uit onze systemen om vraagstukken vanuit de business op te lossen.
 • Het ontwikkelen en implementeren van AI-oplossingen.
 • Het verfijnen van vraagstukken in samenwerking met business analisten en teamleden.
 • Het delen van jouw kennis en ondersteunen van collega's die hun Python-programmeervaardigheden willen ontwikkelen.


Welkom in het team


Bij Waternet kom je terecht in een hecht en ervaren team, bestaande uit 2 developers, een product owner en een scrum master. Als de nieuwe Data Scientist in dit team, zul je de rol van de derde developer op je nemen. Samen vormen we een krachtig collectief dat zich richt op het toepassen van data science bij complexe vraagstukken.


Wat ons team kenmerkt:


Agile Expertise: Het Datalab, zoals we ons noemen, is een Agile-team dat uitblinkt in het adviseren over de mogelijkheden, de waarde en het gebruik van Artificial Intelligence (AI). We ontwikkelen, implementeren en beheren AI-toepassingen met een focus op efficiënte samenwerking.


Geavanceerde Tools en Algoritmen: We opereren vanuit een professionele Data Science omgeving en zijn bedreven in het ontwikkelen van geavanceerde tools en algoritmen. Hiermee maken we diepgaande analyses en doen we voorspellingen die het verschil maken.


Resultaatgericht: In het afgelopen jaar heeft ons team diverse AI-toepassingen ontwikkeld en geïmplementeerd, waaronder verbeteringen in de besturing van drink- en afvalwaterzuiveringen op basis van modelvoorspellingen en voorspellend onderhoud van onze assets. We zijn trots op de impact die we realiseren


Wat breng je mee?


 • Bij voorkeur minimaal 1 jaar ervaring als Data Scientist
 • HBO/WO werk- en denkniveau.
 • Ervaring met Machine Learning in Python, inclusief supervised en unsupervised learning algoritmen, (convolutional/recurrent) neural networks en reinforcement learning.
 • Ervaring met cloud-technologie, bij voorkeur Azure.
 • Kennis van software engineering technieken zoals CI/CD, testen, deployment, monitoring, Docker, APIs, integraties, etc., bij voorkeur in Azure.
 • Passie voor kennisdeling en het begeleiden van collega's in Data Science.
 • Bekendheid met data visualisatie.
 • Agile werken is voor jou geen onbekend terrein.
 • Interesse in de watersector en maatschappelijke relevantie.


Dit krijg je ervoor terug


 • Tussen de €3.736,- en €5.092, - (schaal 10) per maand
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Werken voor waterschappen. Je ontvangt boven op je salaris een Individueel Keuze Budget van maar liefst 21%. Dit kan je laten uitbetalen in extra vrije dagen, een opleiding of salaris.
 • De mogelijkheid om hybride te werken (50/50)
 • Een ruim opleidingsbudget van €6.000, - voor jou persoonlijk
 • Een reiskostenvergoeding van € 0,21 netto per kilometer of een vergoeding op basis van 2e-klasse woon-werk verkeer.
 • Een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per thuiswerkdag
 • Een vergoeding (€850,-) om je thuiswerkplek in te richten
 • Een pensioenverzekering via het ABP pensioenfonds


Werken bij Waternet


Bij Waternet werk je met een uniek product: water. Samen met zo’n 2000 collega’s zorgen we voor veilig drinkwater, schone grachten, rivieren en droge voeten. Waternet werkt met de nieuwste technieken en is bijna 100% klimaatneutraal. Bij ons werken echte vakmensen: van dijkinspecteur tot dataspecialist en van techneut tot teamleider. Al deze betrokken medewerkers maken Waternet samen tot een werkgever waar je jezelf kan zijn. Wij stimuleren je om elke dag een stukje beter te worden. Je vindt dan ook een groot aanbod aan opleidingen en trainingen bij onze eigen Waternet Academie.


Wij vragen onze nieuwe medewerkers om een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.


Nieuwsgierig?


Wil je meer over de vacature weten of heb je vragen over werken bij Waternet? Neem contact op met Anniek.


✉anniek.de.vries@waternet.nl 📞 +31625428536


We streven ernaar de eerste gesprekken te voeren op dinsdag 3 oktober.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.