Jobbird.com

Data engineer

Job description

Functie­omschrijving


Een waardevolle bijdrage leveren aan een optimale en zakelijke vergunningsverlening; dat is jouw rol als data engineer in het programma Optimalisatie Vergunningsverlening. Dit doe jij door het realiseren van een vergunningsketen die efficiënt, klantvriendelijk en zakelijk is. Met als doel een optimaal proces van het verlenen van vergunningen met een verbeterde en transparante informatievoorziening. Spreekt dit je aan? Lees dan verder!Hoe jij bijdraagt in je rolEén van de kernwaarden van de ILT is een optimale dienst- en vergunningverlening. Het aanvragen van een vergunning moet duidelijk, eenvoudig en efficiënt zijn. Daar werkt het programma Optimalisatie Vergunningsverlening aan.In het programma ben jij de schakel tussen de business en informatievoorziening. Je brengt de behoeften, wensen en eisen van de datalevering vanuit de organisatie in kaart. Denk aan afspraken over welke velden worden aangeleverd, de frequentie en het te gebruiken format. Via deze afspraken zorg je dat de kwaliteit van de data hoog blijft. Uiteraard toets je of de aanlevering ook volgens afspraak gebeurt. Vervolgens zie je erop toe dat de data op de juiste manier ontsloten kunnen worden in onze organisatie. Op deze manier ben je cruciaal voor een goed functionerend programma, zodat de vergunningsaanvragers hun taak goed kunnen uitoefenen en de ILT als toezichthouder haar rol kan uitvoeren. Dit is waar jij voldoening uit haalt het verder specificeren van eisen en wensen om bijvoorbeeld grote railinfrastructuurprojecten te kunnen beoordelen het vertalen van datalevering in datamodellen en ERD's het ontwikkelen van datamodellen voor de start van het vergunningsimplementatietraject voor onze Nederlandse vloot met vergunningsverleners van het Nederlandse luchtruim samenwerken om analyses uit te voeren nauw samenwerken met andere professionals, zoals SAS developers voorbereidingen maken voor de realisatie van de Wet Open Overheid (WOO) Meer weten?We kunnen ons voorstellen dat je nog wat meer wilt weten over deze functie. Je kunt daarom altijd vrijblijvend contact opnemen met Margot van Dorst, teamleider van Team Data, via 06-52401165. Zij staat jou graag te woord!


Functie-eisen


je hebt een hbo- of wo diploma in de richting van IT je hebt minimaal 2 jaar ervaring als Data Engineer je hebt kennis van moderne datamodelleringsprincipes en van standaard datamodellen je hebt ervaring binnen een Agile werkomgeving je bent bekend met informatie architectuur. Je kunt conceptuele data modellen vertalen naar ERD's en datamodellen maken in lijn met de Bedrijfsinformatiemodel (BIM) van de ILT je kunt zowel zelfstandig als in teamverband goed uit de voeten je hebt goede communicatie en sociale vaardigheden je bent in staat om hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden én weet verbanden te leggen tussen verschillende vraagstukken je kent het beleid, de spelregels, verhoudingen en belangen in de organisatie en houdt bij beslissingen en acties rekening met de gevolgen maken van een realistische raming van de tijd, mensen en middelen die voor het werk nodig zijn en de planning afstemmen op lopende processen en ontwikkelingen. Je herkent je in de volgende eigenschappen Je houdt van werken in een complexe omgeving. Vanwege de diversiteit van onderwerpen en collega's binnen de ILT en veranderde wetgeving staat het werk nooit stil. Dus je hebt een brede scope en komt graag in contact met mensen op verschillende niveaus in de organisatie. Daarnaast ben je nieuwsgierig en wil je alles weten van de organisatie, de sector en actuele ontwikkelingen die jouw werk kunnen raken. Ook ben je iemand die zich graag blijft ontwikkelen, flexibel is ten aanzien van de verschillende werkzaamheden, samenwerking vooropstelt, beschikt over durf en wilt bijdragen aan het uiteindelijke doel van de ILT: een merkbare bijdrage leveren aan de samenlevering. In jouw rol organiseer jij de samenwerkingen die ervoor nodig zijn.


Arbeids­voorwaarden


Salaris­niveau schaal 12 Maand­salaris Min €4.214 - Max. €6.227 (bruto) Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd Contract­duur Vast contract voorafgegaan door een jaarcontract. Bij voldoende functioneren: na een jaar omzetting in onbepaalde tijd. Minimaal aantal uren per week 32 Maximaal aantal uren per week 36


Overige arbeids­voorwaarden


Volop doorgroei- en ontwikkelmogelijkhedenDe Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van opleidingen en het behalen van certificeringen. Ook bieden we loopbaancoaching als je daar behoefte aan hebt. Interessante extra'sNaast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) bestaande uit vakantiegeld van 8% en een jaarlijkse eindejaarsuitkering. Dit IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en/of tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld een deel van je maandinkomen laten uitbetalen wanneer jij dat wenst, het IKB omzetten in verlof of het besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. Tot onze andere secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer bedrijfsfitness en volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.


Bijzonderheden


houd er rekening mee dat wij de vacature eerder kunnen sluiten als er voldoende reacties binnen gekomen zijn; de eerste gesprekken vinden online plaats via Webex; als je wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek vragen we je mogelijk een e-assessment te maken. Dit is geen selectie-instrument, het rapport dat uit het assessment volgt is bedoeld als input voor het gesprek; het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces. Een assessment en het maken van een casus en (online) screening via onder meer databanken kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces. Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.


Salarisomschrijving


€4.214 - €6.227

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.