Data Scientist

Company:
Location: Rotterdam

*** Mention DataYoshi when applying ***

Bedrijfsomschrijving:

Over Merkle Nederland

Merkle is een toonaangevend Customer Experience Management (CXM) bureau en gespecialiseerd in het leveren van unieke, gepersonaliseerde klantervaringen over platformen en apparaten heen. Altijd gedreven door data, ondersteund door technologie, bewezen door prestaties en gevoed door creativiteit. Merkle heeft ruim 12.000 medewerkers en 50 vestigingen over de gehele wereld en is onderdeel van dentsu. In Amsterdam en Rotterdam werken meer dan 285 mensen voor toonaangevende klanten zoals Microsoft, T-Mobile, ASML, HEMA, Marktplaats, Leen Bakker, VodafoneZiggo, NS en Signify. Het bedrijf is strategisch partner van o.a. Google, Adobe, Salesforce, Bol.com en Selligent.

Vacatureomschrijving:

Ben jij een Data Scientist die uitdagingen aan gaat, enthousiast wordt van analytische vraagstukken, voorspelmodellen en graag nieuwe terreinen ontdekt? Dan pas je perfect bij Merkle! En wij geloven dat Merkle fantastisch is, vanwege onze mensen, cultuur, persoonlijke benadering en niet te vergeten onze ambitie. Welke ambities heb jij?

Functie-eisen:

Dit ga je doen…

Als Data Scientist maak je deel uit van het Insights team binnen Merkle. Dit team houdt zich bezig met het vertalen van data naar inzichten. Dit gebeurt o.a. door het toepassen van advanced analytics, het uitvoeren van predictive modelling en het bouwen van performance dashboards. Op basis van deze inzichten adviseert het team de interne en externe opdrachtgevers zodat zij hun marketingactiviteiten verder kunnen optimaliseren. Als ervaren Data Scientist wordt ook van je verwacht dat je de trainees in het team aanstuurt en helpt bij hun ontwikkeling.

Jouw kennis en vaardigheden vullen ons team aan. Klanten ervaren jou als het analytisch oog en de specialist. Als Data Scientist heb je ervaring in het werken met gestructureerde en ongestructureerde data. Je bent technisch aangelegd en in staat om vanuit databases en verschillende databronnen gegevens samen te voegen, te bewerken en om te zetten in bruikbare inzichten. Je weet processen verder te optimaliseren en te automatiseren, bijvoorbeeld met API’s. Je past (nieuwe) methoden en technieken toe om marketing en communicatie vraagstukken te beantwoorden. De ideale kandidaat heeft daarom een solide achtergrond in predictive modelling, advanced analytics en programmeren. Omdat Merkle voornamelijk binnen het marketingdomein opereert is ervaring met marketingvraagstukken, zoals churn, cross-sell, NBA’s, testplannen en segmentaties een must.

Wat kenmerkt jou nog meer…

De ideale kandidaat wordt zichtbaar gedreven door het vak, is zeer bevlogen en leergierig. Ook beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden, ben je proactief en oplossingsgericht. Je weet collega’s en klanten mee te nemen in oplossingen en proposities van het Insights team. Daarnaast ben je op zoek naar een creatieve werkomgeving waar je je talenten kunt inzetten, je verder kunt ontwikkelen en dagelijks het verschil kunt maken. Wij hebben het allemaal.

We hebben nog wel een paar wensen...

 • 3 - 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie bij een corporate of agency/consultancy;
 • Een afgeronde master met kwantitatief kader (Computer Science, Econometrie, (Toegepaste) Wiskunde, Natuurkunde of een gerelateerde studie);
 • Passie voor het analyseren van (big) data, het ontwikkelen en toepassen van statistische modellen;
 • Kennis van of ervaring met relationele databases zoals SQL, Oracle, mySQL, MS SQL;
 • Kennis van of ervaring met programmeren in R, Python;
 • Affiniteit met reporting en dashboarding zoals Qlik Sense, Tableau, Power BI;
 • Ervaring in het presenteren en overbrengen van resultaten en inzichten;
 • Sterke communicatieve vaardigheden;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Als je geïnteresseerd bent, maar je herkent je niet volledig in iedere specificatie, laat dat dan je niet afschrikken. Het is bovenal een wishlist.

Aanvullende informatie:

Wat wij bieden...

Best veel, maar hier wat highlights:

 • Een uitdagende senior functie met complexe vraagstukken op strategisch niveau. Veel verantwoordelijkheid, ruimte voor ondernemerschap;
 • Een internationale omgeving met diverse opdrachtgevers. Van groot tot klein. Mooie klanten zoals eBay, KLM, T-Mobile, Albert Heijn, Hallmark en Marlies Dekkers. Zo raak je in relatief weinig tijd bekend met veel verschillende branches, tools en methodieken;
 • Cursussen, trainingen en opdrachten om aan je eigen ontwikkeling te werken;
 • Een plek in een team met ambitieuze, resultaat gedreven en gezellige collega's bij een innovatief bedrijf;
 • De mogelijkheid om te werken bij een agency die voor bekende en toonaangevende klanten werkt;
 • Een plek in een team met ambitieuze, resultaat gedreven en gezellige collega's bij een innovatief bedrijf;
 • Een goed salaris met prima secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Voldoende ruimte voor andere toffe dingen naast je werk zoals de digitale vrijdagmiddag borrel, onze stay active & healthy bootcamp en de office olympics;
 • Een internationale werkomgeving. Sparren met collega’s over de hele wereld!

Waar ga je werken?

Bij ons vind je een groep professionals met allemaal verschillende achtergronden en specialisaties. Specialisten die graag over de grenzen van hun vakgebied heen kijken en samen het ‘onmogelijke’ mogelijk willen maken voor onze klanten. We geven je veel vrijheid en verantwoordelijkheid. We houden niet van ellebogenwerk, wel van gezelligheid. Zelf vinden we de feestjes, de ruimte voor eigen initiatieven en de fijne sfeer ook echt top.

Bij Merkle NL streven we naar een veilige werkplek met als doel gelijke kansen en behandeling voor iedereen. Waar iedereen zich welkom en veilig voelt om te zijn wie ze zijn en waar iedereen zich kan uiten. Omdat we voorstander zijn van echte verandering, moedigen we sollicitaties aan van kandidaten met verschillende achtergronden om zo onze diversiteit verder te vergroten.

Videos To Watch:

More Information:

Our Culture: Merkle’s energy and personality lives through everything we say and do. Learn all about what defines our people and our vibe.

Students & Recent Graduates: Start your career at Merkle and get on the path to success.

Experienced Hires: Leverage your expertise, challenge the status quo and grow your career at Merkle.

*** Mention DataYoshi when applying ***

Offers you may like...

 • MINDMAP TECHNOLOGIES PTE. LTD.

  Data Engineer/Data Scientist/ Data Analyst
  Outram
 • Wayfair

  Senior Data Analyst, Data Science Analytics
  Berlin
 • Kerry Consulting

  Data Scientist / Data Engineer (Technology Sector)
  Singapore
 • EnterpriseDB Corporation

  Principal Data Scientist
  Remote
 • Kite Pharma

  Associate Data Scientist
  Remote