JouwICTvacature.nl

Data Scientist bij Mulier instituut

Job description

Ben jij een ‘data science advocate’ met ruime programmeerervaring en leidinggevende capaciteiten? En wil je je interesse in sportonderzoek en -beleid combineren met een uitdagende functie met veel ontwikkelmogelijkheden en ruimte voor eigen inbreng?

Functieomschrijving

Als programmeur zet je je in voor de DSA (Database SportAanbod). Dit is een publiek toegankelijke database van alle sportcomplexen, -accommodaties en -voorzieningen in Nederland.

Daarnaast pas je jouw kennis als data scientist hands-on toe op verschillende andere projecten. Je analyseert en visualiseert bijvoorbeeld onderzoeksresultaten, automatiseert veelgebruikte methodes en werkt mee aan opdrachten van interne en externe partijen. Ook ontwikkel en geef je interne trainingen op het gebied van data science.

Je wordt onderdeel van het recent opgestarte datascience-team. Je helpt dit team verder te ontwikkelen en vorm te geven, zodat data science een steeds grotere rol krijgt binnen de organisatie. Je hebt hierbij de kans om de positie van data science intern naar een hoger plan te tillen, de visie op data science (mede) te bepalen en de infrastructuur (verder) op te zetten.

Wij vragen

 • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding.
 • Je hebt minimaal vijf jaar programmeerervaring in Python.
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring met het beheren van een complex productiesysteem met veel gebruikers.
 • Je hebt enige ervaring met machine learning, zoals NLP of timeseries (forecasting).
 • Je hebt ervaring met het opzetten en/of beheren van data-infrastructuur.
 • Je hebt ervaring met leidinggeven aan een team, studenten begeleiden en/of trainingen geven.
 • Je bent communicatief sterk en weet de abstracte concepten uit data science goed en overtuigend uit te leggen aan niet-technische collega’s.
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je werkt nauwkeurig.
 • Ervaring binnen de semi-publieke sector is een pré.
 • Ervaring met PostGIS-databases is een pré.
 • Ervaring met R is een pré.

Wij bieden

We bieden een werkplek in een open en actieve organisatie. Je werkt deels thuis en deels op kantoor, wat flexibel kan worden ingevuld. Na(ast) het werk organiseren we regelmatig leuke (online) activiteiten voor alle medewerkers. Uiteraard zorgen we ervoor dat je je werk goed kunt doen; je krijgt daarom apparatuur van de zaak in bruikleen. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Je kunt bijvoorbeeld opleidingen en trainingen volgen.

Het Mulier Instituut kent een eigen arbeidsvoorwaardenregeling, waarvoor de CAO Nederlandse Universiteiten als referentiekader is gebruikt. Daarbij hanteren we de salarisschalen van de CAO Nederlandse Universiteiten. De functie van Programmeur/data scientist is ingeschaald in schaal 10 of 11 afhankelijk van opleiding en ervaring. In eerste instantie ontvang je een jaarcontract, met mogelijkheid tot verlenging voor onbepaalde tijd. Wij vragen bij indiensttreding naar een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.