Preem AB

Data Engineer / Data Scientist

Job description

Nu har du möjlighet att bli pionjär i Preems nyligen etablerade dataplattform och skapa värde för verksamheten och omvärlden genom data. Haka på deras digitala transformation och bli en viktig del i resan mot en grönare framtid. Vi söker en Data Engineer / Data Scientist med passion för problemlösning och intresse för Databricks, Machine Learning och Big Data.


Om rollen

I rollen som Data Engineer / Data Scientist kommer du få vara en del av Preems storsatsning till att höja datakvaliteten och bli mer datadrivna. Du kommer ha en central roll i att utveckla och implementera initiativ kopplat till data och det finns många spännande projekt på ingång. Arbetet rör ett framväxande funktionsområde inom företaget och det finns stort utrymme att ingå i de arkitekturella frågeställningarna och besluten samt att påverka vägvalen framåt.


Du kommer vara en del i ett team tillsammans med utvecklare, lösnings- och informationsarkitekter vars uppgift är att säkerställa en kontrollerad och fungerande helhet gällande IT-arkitektur, Information Management och Masterdata Management.


Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Bygga och underhålla den koncerngemensamma dataplattformen (Databricks i Azure)
 • Optimera data pipelines
 • Möjliggöra snabb och pålitlig dataåtkomst
 • Utföra avancerade analyser av data för att hitta mönster och generera insikter för att fatta bättre affärsbeslut
 • Etablera, utveckla och förvalta machine learning


Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processen – från början till slut. Ansvarstagande, nyskapande och inkluderande värderas högt på Preem och genomsyrar allt arbete. Därför är det viktigt att du delar samma uppfattning.


Rollen är en heltidstjänst till Preems huvudkontor i Stockholm. Preem har en hybrid work-model där du kan arbeta på distans hälften av din arbetstid. Du rapporterar till chefen för Digital, BI & Governance.


Är det här du?

Vi söker dig som är en passionerad problemlösare med intresse för att använda data för att lösa affärsproblem och förbättra verksamheter. Vi ser gärna att du arbetet med Azure Databricks, Machine Learning och Big Data-teknologier.


För att lyckas i rollen är det viktigt att du har god samarbetsförmåga, är initiativtagande och har ett flexibelt förhållningssätt. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Du har:

 • Erfarenhet av att jobba med Data Engineering och/eller Data Science
 • Goda kunskaper i programmering, särskilt i SQL och Python med tillhörande bibliotek och ramverk
 • God konceptuell förståelse för maskininlärning
 • Erfarenhet av DevOps-processer
 • Bekantskap med olika databaser och datalagringssystem
 • Akademisk examen inom datavetenskap, statistik, matematik eller liknande


Meriterande:

 • Erfarenhet av att arbeta tillsammans med kravställare på data för BI- och OI-rapportering
 • Insikt i de arkitekturella vägval som är aktuella i implementationen av en dataplattform med Lake house-struktur
 • Fördjupad förståelse av maskininlärning
 • Databricks och relaterade verktyg
 • Big Data-teknologier
 • MLOps och CI/CD
 • Erfarenhet av informationsarkitektur och/eller masterdata


Rollen kräver att man kan kommunicera obehindrat i tal och skrift både på svenska och engelska.


Intresserad av att ansöka eller få veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Preem med IDG Recruitment.


Vid intresse eller frågor kontakta Alexandra, Rekryteringskonsult på 070 447 92 24, alternativt alexandra.tihinen@idg.se.


För att ansöka, vänligen skicka in ditt CV eller ansök med Linkedin.


Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Senast år 2030 ska Preem producera 5 miljoner kubikmeter förnybara drivmedel, och senast 2035 ska vi vara klimatneutrala i hela värdekedjan.

Våra raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer drivmedel, eldnings- och smörjolja samt andra produkter till företag och privatpersoner. Vi har ett rikstäckande servicenät med drygt 520 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har cirka 1 500 anställda varav 1 100 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2022 var Preems omsättning 161 miljarder SEK.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.