Operations Research Analyst - Sr Data Scientist

Company:
Location: Schiphol

*** Mention DataYoshi when applying ***

naar alle vacatures

Operations Research Analyst - Sr Data Scientist

 • type vacature
 • locatie
 • uren per week
 • opleidingsniveau
 • bedrijf
 • reageer t/m

  Regulier

  Schiphol Centrum, Nederland

  40

  wo master

  KLM

  8 juni 2021

Als KLM Cargo zijn wij onderdeel van de wereldwijde Supply-chain. De kritische goederen die fabrieken laten draaien, de vaccins die de wereld over gaan om gezondheid te bewaken, de verse producten die iedereen gebruikt: allemaal vervoert als luchtvracht binnen kritische tijden of temperatuurcondities. Hiervoor gebruiken we vooral onze vluchten, maar mede ook ons uitgebreide trucknetwerk en warehouses op 200+ luchthavens in de wereld. Vlucht KL691. Mede mogelijk gemaakt door jou, data-scientist. Jij zorgt ervoor dat cargo (afhandelings-)processen verbetert met de kracht van data.

Ontwikkelen van mens en organisatie

Impact

Organisatiebewustzijn

Probleemanalyse

Werken in teamverband

Aandacht voor kwaliteit

Wat ga je doen?

Jij bent de ervaren data-scientist die ons brede team van analisten, data-scientists en data-engineers versterkt en onze ambities op het gebied van optimalisatie, forecasting en AI vraagstukken helpt te verwezenlijken. Je vertaalt onze businessuitdagingen naar analystics oplossingen. Je identificeert, analyseert decision support vraagstukken met betrekking tot de performance van Cargo. Maar net zo belangrijk: je zorgt ervoor dat resultaten van oplossingen geborgd en ingevoerd worden in de dagelijkse operatie bij de teams in de hub, outstations of andere stakeholders. Verder:

 • Identificeer en agendeer je relevante verbeteringen van operationele processen aan de hand van (real-time) data-analytics oplossingen;
 • Ontwikkel en verbeter je Machine Learning en optimalisatie modellen;
 • Presenteer je dataresultaten met visualisaties waarin relevante dwarsdoorsneden van data eenvoudig zijn te begrijpen;
 • Begeleid je inhoudelijk een deel van het team in het ontwikkelen van competenties op het gebied van data-analytics;
 • Identificeer en specificeer je specialistische data-analytics ondersteuning vanuit bredere KLM data-science community of externe community waar nodig.

Waar land je?
Jouw stoel staat op Schiphol-centrum, in het hart van de KLM Cargo operatie. De afdeling Performance Management draagt zorg voor data analytics voor KLM Cargo operatie wereldwijd op gebied van descriptive, predictive en prescriptive vraagstukken. Bij ons is het ondanks de COVID 19-crisis ‘alle hens aan dek’ als het gaat over productie en, inmiddels ook weer, innovatie. Vooral op het gebied van digitalisering investeren wij, waarmee de potentie van data-analytics in onze processen de komende periode een vlucht gaat nemen. Ons team is klein en hecht, met alle data skills en veel kennis van de business. Teamwork, creativiteit, pragmatisme en kwaliteit zijn onze kenmerken!


Jouw profiel

Ons werk vormt de basis voor Operational-Excellence verbeteringen en data-driven besluitvorming binnen het Cargo Operations domein in het algemeen. Jij als doorgewinterde data-scientist past perfect in deze internationale logistieke omgeving! Je werkt zelfstandig en waar nodig neem je de leiding in een team. Agile en scrum werken is je tweede natuur. Raak jij extra gemotiveerd als het even tegenzit? Bring it on! Ben jij een gecertificeerde Greenbelt of ervaren consultant? Dan heb jij bovendien een streepje voor! Verder neem je mee:

 • een universitair diploma met een stevige kwantitatieve component: bijvoorbeeld econometrie, wiskunde of business analytics
 • ervaring met toepassen van Machine Learning algoritmes
 • ervaring met toepassen van optimalisatie modellen
 • programeer je in Python, R, Java, Spark en andere talen
 • ervaring met data management en data pipelines (Docker, Kubernetes, SQL)
 • ervaring met Big-data technologieen- Apache Hadoop en Microsoft Azure (is een pré)
 • ervaring in luchtvaart, luchtvracht en/of logistiek (is een pré)

Wat bieden wij?

Ready for your next destination?
Wacht dan niet langer, en stuur ons je CV voor de ‘final boarding call’. Je hoeft geen motivatiebrief te schrijven; tijdens je online sollicitatie stellen we je enkele gerichte vragen. Je sollicitatieprocedure bestaat onder andere uit twee interviews. Binnen twee weken na je sollicitatie krijg je bericht van ons.
Vragen?
Wil je meer weten over de functie, neem dan contact op met Rutger Jan Pegels, Rutger-jan.pegels@klm.com.
Voor meer informatie over het recruitmentproces kunt u contact opnemen met de recruiter die onderaan deze pagina vermeld staat. Vergeet niet om het vacaturenummer te noemen: 4171.
Recruitment Ground Staff publiceert de vacature binnen KLM en KLM Dochters (vaste termijn van 10 werkdagen). In de selectiefase wordt gekeken of er een geschikte interne kandidaat voor deze openstaande positie. Hierbij worden vacatures volgens de afgesproken prioriteitsvolgorde in behandeling genomen (zo hebben Re-integratie kandidaten en boventallige werknemers voorrang op reguliere kandidaten).
Een dossier-en/of referentiecheck kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. Door te solliciteren op deze vacature geef je automatisch toestemming voor een dossiercheck.


Vragen?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marleen Zielman, recruiter, via marleen.zielman@klm.com of +31206496100.
Vergeet niet het ID nummer van deze vacature te noemen: #4171

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

*** Mention DataYoshi when applying ***

Offers you may like...

 • SEB

  Data Engineer / AIOps within IT Operations at SEB ...
  Stockholm
 • Alphacredit

  Data Scientist for Operations
  Brussels
 • Safair Operations

  Data Analyst
  Kempton Park, Gauteng
 • Treatwell

  Data Analyst Operations
  Barcelona, Barcelona provincia
 • DoorDash

  Data Scientist, Business Operations
  Melbourne VIC