Trygg-Hansa

Data Scientist

Job description

Om rollen


Som Data Scientist hos oss på Trygg-Hansa kommer du att fylla en viktig funktion i gruppen Strategic Planning & Analysis och som problemlösare gör du en skillnad för Trygg-Hansas resultat. Du ingår i ett team av sju specialister som ansvarar för att prediktera förväntade resultat, följa upp prestation och bidra med datadrivna insikter som förklarar avvikelser och möjligheter. Gruppens åtta medlemmar har ett nära samarbete med ett agilt förhållningssätt till utveckling och fokus på att höja Trygg-Hansas operationella resultat. Rollerna består av analytiker och controllers och samspelet mellan dem är det som säkrar kvalitativa leveranser. Mycket av ditt arbete består av att i samarbete med andra i gruppen ta fram data- och analysmaterial som blir grunden till både strategiska och operationella beslut.


Avdelningen arbetar mycket nära affären och du ska generera värde för bolaget genom att skapa agerbara insikter i kontakt- och försäljningsdata i våra kanaler online och offline och samspelet dem emellan. Dina leveranser kommer stötta budget- och beslutsprocesser för försäljning, bemanning och utveckling. Dina underlag används för prioritering av utveckling och utvärdering av nya initiativ. Genom ditt bidrag ökar Trygg-Hansa hastigheten i sin strategi att bli ”Sveriges ledande digitala försäkringsbolag”.


I Rollen Kommer Du Exempelvis Att


  • Ansvara för att ta fram omfattande dataset och skapa rapporter och analysmaterial
  • Identifiera nya samband och möjligheter för att skapa agerbara insikter i Trygg-Hansas sälj- och kontaktdata
  • Med stöd av datadrivna insikter föreslå processförbättringar som ger avdelningen värdefull data eller skapar agerbarhet för verksamheten
  • Regelbundet och vid specifika tillfällen ta fram strategiska beslutsunderlag
  • Få möjlighet att utveckla dig inom och själv påverka Trygg-Hansas riktning för de senaste teknikerna inom Data Science
  • Samarbeta i ett stort och mycket erfaret internt Data Science Community


Du är placerad i Malmö och rapporterar till Gustaf Sandgren, Chef för Uppföljning och Analys.


Om dig


Vi ser att du är civilingenjör som har examen inom exempelvis områdena för statistik, matematik eller Data science. Det är en förutsättning att du har erfarenhet inom statistisk programmering och har en förståelse för arbete med stora datamängder. Du bör ha en god förståelse för databaser och inte vara främmande för SQL. Det är krav att du har arbetat med programmering och en fördel om du behärskar SAS, R och/eller Python. Tidigare erfarenhet i försäkringsbranschen är meriterande men inte ett krav. För rollen krävs obehindrade kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.


För att lyckas i rollen som Data Scientist hos oss bör du motiveras av att analysera möjliga och omöjliga problem, att arbeta med data, lokalisera samband samt av att vara faktabaserad. Din styrka ligger i att kunna omvandla data till värdefulla affärsinsikter och det är avgörande för rollen att du enkelt förstår och kan koppla samman affären och den data du arbetar med. Du ser problem som utmaningar och tycker om att gräva i, och förstå, data och kod samt att bygga lösningar av hög kvalitet som levererar värde. I rollen får du spelrum och tid att tänka samt möjligheter att kunna påverka företagets riktning.


Vi erbjuder


Det finns många karriär- och utvecklingsmöjligheter inom Trygg-Hansa och det är du själv, i mångt och mycket, som driver din egen utveckling framåt genom att ta egna initiativ. Det finns stora möjligheter att engagera sig även i sådant som kanske ligger lite utanför din rollbeskrivning.


Trygg-Hansa har också ett starkt samhällsengagemang och jobbar med skadeförebyggande arbete på olika sätt för att försöka undvika att människor råkar ut för skador och olyckor. Vi har till exempel ett långsiktigt samarbete med SLS för att stärka vattensäkerheten i Sverige och vi samarbetar med BRIS för att tillsammans med dem lyfta frågan kring psykisk ohälsa för unga.


Ansökan


Ansökan sker senast 3 oktober. Har du frågor kring tjänsten får du gärna kontakta rekryterande chef Gustaf Sandgren på mailadress gustaf.sandgren@trygghansa.se.


För Frågor Av Facklig Karaktär, Kontakta


Fackliga representanter:


Saco; Per Karlsson tel. 0701-68 28 44, eller via mail per.karlsson@trygghansa.se


Forena: Simon Basdajian tel. 0736-56 62 09


Om oss


Trygg-Hansa har gjort skillnad i människors liv sedan 1828 och ingår i dag i Tryg Forsikring Skandinaviens största skadeförsäkringskoncern. Vi ger människor möjlighet att leva sina liv fullt ut och skapar trygga förutsättningar för företag att växa. Vi erbjuder mer än bara försäkringar. Den 1 april 2022 blev Trygg-Hansa och Moderna Försäkringar ett bolag under det gemensamma varumärket Trygg-Hansa där även Atlantica och Bilsport & MC ingår.


Vi har god kunskap om vad våra kunder råkar ut för och vad som skapar oro och osäkerhet. Den kunskapen använder vi för att förebygga skador i livets alla skeden. Ett exempel är vårt arbete för ungas psykiska hälsa. Som engagerad partner till Avicii Arena ökar vi medvetenheten om dessa frågor. Vi bidrar även till att Bris kan hålla öppet dygnet runt. Vattensäkerhet ligger också Trygg-Hansa varmt om hjärtat. Sedan 1959 finns vår ikoniska livboj vid över 80 000 vattennära platser över hela landet. Vi vill att så många barn som möjligt ska lära sig att simma och känna sig trygga vid vatten. Vi stöttar Svenska Livräddningssällskapet men även Babybojen och våra årliga vattensäkerhetskampanjer ingår i vårt arbete med vattensäkerhet. För oss är detta ett sätt att bidra till en tryggare framtid och ett hållbart samhälle.


Läs mer om Trygg-Hansa


Följ oss gärna på Facebook och Linkedin


Vill du veta mer om hur vår ansökningsprocess går till? Så här rekryterar vi.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs
HM Land Registry
October 1, 2022

Lead Data Scientist

Knight Frank
October 1, 2022

Senior Data Scientist

Monzo Bank
October 1, 2022

Senior Data Scientist