Data Engineer

Company:
Location: Postcode 3432 in Nieuwegein

*** Mention DataYoshi when applying ***

Jij kent de kracht van een logisch en conceptueel Data Model. Daarom ben jij dé aangewezen persoon om ons Datawarehouse en Datalake van Movir verder op te zetten, zodat we onze data efficiënt op de hoogwaardige analytisch cloud platform kunnen ontsluiten. Zo kunnen de medewerkers direct bij de best mogelijke gegevens en de inzichten die hieruit volgen. Deze baan biedt je de kans een grote bijdrage te leveren aan de infrastructuur om van Movir een meer data gedreven organisatie te maken.


Deze Data- baan biedt een salaris van minimaal € 3.566 – maximaal € 6.009,- o.b.v. 36 uur afhankelijk van de kennis en ervaring die je meebrengt.


Jouw impact als Data Engineer bij Movir

Samen met je team help je Movir een nog meer data gedreven organisatie te worden. Een mooie uitdaging in een snel veranderende omgeving. Samen met collega’s werk je aan het opzetten van een dataplatform met de data van de individuele arbeidsongeschiktheidsverzekeringen van Movir, DL, NN en REAAL. Jij modelleert het conceptueel datamodel, ontwerpt de technische modellen en de datamarts zodanig dat de afnemers de data kunnen consumeren die zij nodig hebben.

Wat je gaat doen

Vanuit je eigen initiatief en ambitie haal je de mooiste resultaten:

 • Alle data voor managementrapportages over de arbeidsongeschiktheidsportefeuilles beschikbaar op 1 plek
 • Inrichten en beheren van een datalake en datawarehouse voor de verschillende portefeuilles
 • Alle data van hoogst mogelijke kwaliteit en actualiteit
 • Zorgen voor beschikbaarheid van data in de vorm waarin jouw stakeholders graag data consumeren en gebruiken voor managementinformatie
 • Efficiënte data pipelines en datatransformaties

Met wie je werkt

Het team Actuariaat en Data Intelligence bij Movir bestaat uit 13 personen. Het betreft een gevarieerd team waarin je in deze functie onderdeel wordt van het Data Intelligence team. Dit team bestaat straks met jou erbij uit 4 personen. Het data team heeft tot doel het leveren van de best mogelijke managementinformatie in de vorm van dashboards.
Daarnaast is er ruimte voor gezelligheid: nu een BBQ of uitje helaas niet mogelijk is, drinken wij nog steeds wekelijks digitaal koffie en wandelen soms. Inhoudelijk zorgt het overkoepelende team Actuariaat en Data Intelligence ook voor de vaststelling van financiële stuurinformatie (zoals voorzieningen en Solvency II risicokapitalen) en de prijsstelling van de producten.

Wat je meebrengt

Naast HBO werk-, en denkniveau+ minimaal vijf jaar ervaring als data engineer, beschik je over het volgende:

 • Ruime ervaring met data modelleringstechnieken (logisch en technisch) en modelleringstooling
 • Uitgebreide ervaring met het opleveren van complexe Datawarehouse (DWH) omgevingen en bijbehorende processen en ook datamodelleringstechnieken waarbij ook de link kan worden gelegd met de hieruit volgende managementinformatie.
 • ETL kennis en ervaring
 • Data modelling kennis en ervaring in Microsoft BI Stack, met kennis van SQL Server en SSIS. Kennis en ervaring met de Microsoft BI stack in een Azure cloud omgeving is een pré.

Blijf je ontwikkelen

Wij vinden het belangrijk dat jij je kunt blijven ontwikkelen. We geven je de ruimte en het vertrouwen om te groeien in je carrière en als mens. Wij helpen je hierbij met:

 • Volop training- en opleidingsmogelijkheden in ons Learning & Development Centre
 • Een groot (internationaal) netwerk van collega’s die graag hun kennis met je delen
 • De autonomie om je eigen ontwikkelroute te bepalen

Over NN

Wij helpen mensen zorgen voor wat zij echt belangrijk vinden. De wereld waarin we leven mag dan veranderen, wat er echt toe doet voor mensen, blijft hetzelfde. Familie, vrienden, liefde, gezondheid, thuis en werk natuurlijk ook. Met jouw inzet maken we onze dienstverlening persoonlijker en relevanter. Zo kunnen we als organisatie echt het verschil maken vanuit al onze merken: Nationale-Nederlanden, NN Investment Partners, ABN AMRO Verzekeringen, Movir, AZL, BeFrank, Zicht en OHRA.

Je komt te werken voor het bedrijfsonderdeel Movir. Hier worden alle inkomen individueel portefeuilles van NN beheerd. Dit zijn individuele inkomensverzekeringen voor zelfstandig ondernemers zoals medici en zakelijk professionals. De portefeuille heeft producten in de portefeuille gevoerd onder labels als Movir, Delta Lloyd, Nationale Nederlanden en Vivat/REAAL.

Arbeidsvoorwaarden die bij jou passen

Wij stellen jou in staat arbeidsvoorwaarden te kiezen die voor jou belangrijk zijn en aansluiten bij jouw privésituatie. Denk aan het bijkopen van vakantiedagen en flexibele werktijden. Je vakantiegeld en 13de maand ontvang je maandelijks bij je salaris, daar hoef je niet op te wachten.


Vanwege het coronavirus werken alle NN collega’s op dit moment volledig digitaal en vanuit huis. Het is op dit moment ook nog niet duidelijk wanneer we weer op kantoor kunnen werken. De officiële standplaats voor deze functie is Nieuwegein.

Word jij onze nieuwe collega?

Ben jij enthousiast over deze vacature en denk je dat je goed past in het team en bij NN? Dan nodigen wij je uit om te solliciteren. Wij zijn erg benieuwd naar wie jij bent, wat jou beweegt en wat jij kunt bijdragen in deze functie bij NN.

Solliciteer direct!

Heb je nog vragen over de vacature of de procedure? Bel of stel je vraag via WhatsApp aan Kamiel van Langen, Manager Actuariaat & Data via +31 6 86 86 16 46.
Vragen over de sollicitatieprocedure? Neem contact op met de recruiter Danitscha Mahadew via danitscha.mahadew@nn.nl

Het gaat hier om een permanente positie. Een kandidaat ontvangt een contract van NN en we staan niet open voor interim/freelance opdrachten en/of kandidaten of acquisitie door bureaus. Alvast bedankt voor uw begrip.

*** Mention DataYoshi when applying ***

Offers you may like...

 • Signpost

  Data Engineer
  Colorado
 • Fivesky

  Python Developer, Data Engineer
  New York, NY
 • Business Transformation Institute

  P1-042621-3 Data Engineer (SE6)
  Columbia, MD 21044
 • Businessolver

  Data Engineer
  Illinois
 • Piper Companies

  Data Engineer (SQL/Snowflake)
  Remote