Belfius

Job | Data Engineer | Brussel

Job description

Heb je een passie voor data en het oplossen van complexe problemen? Ben je geïnteresseerd in het gebruik van technologie om de data van de onderneming te integreren en te structureren en zo kwaliteitsgegevens te bezorgen aan diverse gebruikers, onder wie de Data Scientists? Zo ja, dan ben jij de ideale kandidaat om te komen werken bij ons team IT Data warehouse.
De afdeling Data heeft als onderdeel van ICT Belins de opdracht het Dataplatform voor de verzekeringen te ontwikkelen, om te voldoen aan de huidige en toekomstige behoeften van de onderneming op het vlak van data. De IT-structuur verandert constant om de talrijke uitdagingen te kunnen aangaan, zoals het realtime gebruik van gegevens, de opslag en de verwerking van “big data” of nog de migratie in de cloud.
Het team ICT Data warehouse is verantwoordelijk voor die permanente evolutie en stelt daarvoor nieuwe gegevens ter beschikking in het gecentraliseerde DWH en datamarts op maat. Het team exploreert ook nieuwe gegevensintegratietechnologie en beheert de kwaliteit van de gegevens door diverse indicatoren te meten.

Om het team te versterken, zijn we op zoek naar een ervaren Data Engineer.

Taken en verantwoordelijkheden:
De behoeften bespreken en aftoetsen met de diverse stakeholders;

De technische oplossing uitwerken en ze implementeren in samenwerking met een functioneel analist en een businessanalist;

De nodige actie ondernemen voor het waarborgen van de kwaliteit van de toepassing (bv. peer review, unit testing, performance testing);

De analist ondersteunen tijdens de functionele tests en bij de validering van de business;

De ingebruikneming van de toepassing op de voet volgen en zorgen voor het beheer van de technische aspecten.

Profiel

Je bent burgerlijk ingenieur, handelsingenieur, master in de informatica of de toegepaste (economische) wetenschappen, of gelijkwaardig dankzij ervaring;

Je hebt een passie voor Data en hebt ervaring met de voorbereiding van gegevens en de integratie ervan in een “Data Warehouse”;

Je beschikt over een goede kennis van ETL-technieken (idealiter met de SAS-tools) en hebt gevorderde kennis over SQL;

Je bent zeer sterk op het vlak van analyse en synthese en je kan complexe situaties structureren;

Je hebt minstens 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie, liefst in de bank- en/of verzekeringswereld;

Ervaring met verzekeringen is een troef;

Je bent meertalig; een goede kennis van het Engels en actieve kennis van een van de landstalen (alsook passieve kennis van de andere landstaal) zijn een must.

Aanbod

Bij Belfius willen wij Meaningful & Inspiring zijn voor de Belgische samenleving en jij kan ons helpen om het verschil te maken.
Wij hechten er veel belang aan dat elke medewerker privéleven en werk goed met elkaar kan combineren. Zo is onze bedrijfscultuur in de eerste plaats gebaseerd op vertrouwen en autonomie en hebben we een hybride manier van werken ingevoerd, “Home Based” genaamd, die berust op een gezond evenwicht tussen telewerk en ‘onsite’ werken op kantoor. Als nieuwe medewerker word jij automatisch aangeworven met dit statuut. Concreet werk jij thuis gedurende het grootste deel van je werktijd, en combineer je dat telewerk met aanwezigheid op de werkplek, m.a.w. onze hoofdzetel of een regionale zetel, afhankelijk van de behoeften van de dienst en met het oog op de instandhouding van onder meer een goede samenwerking met je chef, je collega’s, je transversale contacten enz.
De hoofdzetels en de regionale zetels zijn gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Kom je naar kantoor werken? Begin dan je werkdag op de hoofdzetel met een trainingssessie in de Belfius Workout, de fitnessruimte made@belfius, gebruik 's middags een gezonde lunch in een van onze bedrijfsrestaurants of in The Village, waar je eveneens informele vergaderingen kan houden met collega's bij een koffie of een kleine versnapering.
Neem je loopbaan in eigen handen en maak gebruik van de mogelijkheden tot individuele ontwikkeling die je worden aangeboden door de Belfius Academy. Als werkgever investeren wij in de ontwikkeling van leadership. Voorts zijn diversiteit en gelijke kansen in onze ogen belangrijke waarden.
We bieden je bovendien een aantrekkelijk loonpakket aan dat je ten dele zelf kan samenstellen volgens je eigen behoeften, met daarbovenop tal van bovenwettelijke voordelen zoals een groepsverzekering, een hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, een abonnement op het openbaar vervoer, een korting op bank- en verzekeringsproducten enz.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.