De Staffing Groep

Data Scientist senior a.i.

Job description

Data Scientist senior a.i.

Organisatie

De opdrachtgever is een regionale Nederlandse Netbeheerder die voornamelijk in de Randstad opereert. De opdrachtgever is verantwoordelijk voor het transport van elektriciteit en gas naar circa 2 miljoen huishoudens en industriële klanten.

Onder een CV verstaan wij een overzicht van de werkervaring van de kandidaat. Dit in het Nederlands opgesteld en in Word of PDF-formaat van maximaal 5 pagina's A4. In het CV dient te allen tijde een vermelding van de functienaam, start- en einddatum van de werkzaamheden (maand + jaartal).


Referentie: Een overzichtelijke omschrijving van gevraagde werkzaamheden in een eerdere tewerkstelling. Hierin moet tot uitdrukking komen wie de opdrachtgever was, de begin- en einddatum van de tewerkstelling, het aantal uren per week. U dient de contactgegevens in het cv op te geven.


Let op!

 • Er kan gevraagd worden om een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). De kosten voor de aanvraag van een VOG zijn voor de kandidaten zelf.
 • De opdrachtgever stuurt aan op het ‘bring your own device’ principe. De opdrachtgever verzoekt de externe medewerker gebruik te maken van een eigen mobiele telefoon en/of laptop.’
 • Een screening kan onderdeel van de procedure zijn.
 • Tariefindexatie is niet toegestaan

Functie eisen

Wij zoeken voor deze opdracht een Data Scientist senior a.i. met volgende kenmerken:

 • Je hebt een afgeronde HBO/WO-opleiding richting Kunstmatige Intelligentie, Computer Science, Engineering, Econometrie, Statistiek, Wiskunde of een gerelateerd veld.
 • Je hebt minimaal vier jaar ervaring als Data Scientist.
 • Je hebt ruime ervaring met Python.
 • Je hebt ruime ervaring met regressie vraagstukken.
 • Je hebt ruime ervaring met statistische analyses.
 • Je hebt goede projectmanagement skills.
 • Je bent een proactieve en creatieve denker.
 • Je hebt grote vorm van zelfstandigheid

Achtergrond opdracht

Onze klant is actief aan het onderzoeken hoe we om kunnen gaan met piekbelasting, gegeven dat het elektriciteitsnet steeds meer onder druk komt te staan door adoptie van nieuwe technologieën (decentrale opwek, warmtepompen, laden elektrisch vervoer, etc.). Door piekbelasting te managen is het mogelijk verzwaringen van het net uit te stellen, en zodoende kosten voor deze investeringen beter te spreiden over tijd.


In een van onze projecten kijken we specifiek naar hoe we piekbelasting kunnen managen van het laden van elektrisch vervoer. Een belangrijk onderdeel hierin is het prognosticeren van de belasting voor de nabije toekomst, zodat je, gecombineerd met het geaggregeerde laadgedrag voor dat punt in het net, kan bepalen wat de ruimte is voor elektrisch laden. Vervolgens gebruiken we deze inzichten voor het bepalen van de prijs per kWh. Wij hebben in samenwerking met partners ondertussen prognose modellen ontwikkeld en in productie gebracht voor regio Utrecht, voor punten die bemeten zijn. Echter is er een behoefte om dit proces ook in te richten voor punten in het net welke niet bemeten zijn, i.e. waar geen historische belasting voor beschikbaar is.


De uitdaging is nu om modellen te ontwikkelen voor onbemeten stations (bijv. door deze te trainen op stations die wel bemeten zijn, en als surrogaat kunnen dienen voor de onbemeten stations). Vervolgens willen we, aan de hand van een uitgebreide analyse, weten hoe groot de performance achteruitgang is vergeleken met bemeten stations. Zodoende kunnen we bepalen of het mogelijk is het proces ook in te richten voor onbemeten punten in het net.


De Data Scientist senior a.i. zal worden begeleid door leden van het data science en engineering team die actief zijn in het d-prognose EV project.

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 14 januari 2022 9.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.


De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken.


BijzonderhedenDuur van de opdracht3 maandenStartdatum31.01.2022LocatieRotterdamBrancheEnergieUren per week32e-CF CompetentiesIT Management & SupportAanvraagnummer37648

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.