Bol.com

Data Analyst Partner Analytics

Job description

Hoe maak jij onze klanten blij?

Bol.com is een succesvolle speler binnen de platformeconomie. De afgelopen maanden werd ~50% van de sales door partners gedreven. En hun aandeel groeit. Gegeven het strategische belang van het partnerplatform, is op directieniveau de portefeuille ‘Platform’ ingericht, waar Platform Engagement onderdeel van is. Partner Engagement betrekt partners intensiever bij het platform en helpt hen customer centric te ondernemen. Bijvoorbeeld door partners te belonen voor klantvriendelijkheid. Als Data Analyst Partner Analytics til je partner engagement naar het volgende niveau door analytische onderbouwingen te bieden bij strategische en tactische afwegingen.

Wat je doet als Data Analyst Partner Analytics

Retail tech platform bol.com groeit snel. Dit brengt complexe uitdagingen met zich mee. Hoe kunnen we partners, gegeven de explosieve groei van het netwerk, persoonlijk blijven bedienen en inspireren? Hoe richten we dat schaalbaar in? Hoe kunnen we de stem van de partner beter meewegen als we het platform aanpassen of vernieuwen? Welke aanpassingen hebben de grootste impact op de partnerbelevenis? En betaalt dat zich uit in betere prestaties? Waar zijn partners wel of juist minder tevreden over? Voldoende vraagstukken dus die schreeuwen om diepgaande, actiewaardige inzichten.

Als Data Analyst Partner Analytics ga je aan de slag met de rijke data van bol.com om antwoorden te vinden op jouw onderzoeksvragen. De analyses vertaal je naar dashboards en presentaties en deel je met collega’s om bol.com nog klant-en partnervriendelijker te maken. Een impactvolle rol want er ligt veel ruimte om hypothese-gedreven te pionieren in de datarijke omgeving van bol.com.

 • Je hebt regelmatig overleg met collega’s om je onderzoeksvragen goed te definiëren
 • Je spot patronen in een enorme bak gestructureerde en ongestructureerde data, waarbij je tools inzet als Big Query en Python en je code opslaat in Gitlab
 • Je vertaalt data naar werkbare inzichten en adviezen en brengt die helder over op collega’s die (nog) wat minder data-savvy zijn. Hiervoor gebruik je onder andere visualisatie tools zoals Tableau en Google Data Studio
 • Je inspireert collega’s om data-gedreven te werken, bijvoorbeeld door dashboards te ontwikkelen en de voordelen van data-inzichten enthousiast te belichten
 • Je werkt behoorlijk autonoom, maar zoekt actief de verbinding met de rest van bol.com
 • Je ontwikkelt o.a. modellen om partnercases en -processen te analyseren. Daarbij trek je op met collega data analisten en andere Platform collega’s

3 redenen waarom dit (n)iets voor jou is

Laat zien waarom niet
Laat zien waarom wel
  Je wandelt het praatje niet
  Nee, als je geen ambassadeur van data-gedreven werken bent en dashboards bouwt die alleen door jou worden begrepen
  Je bent een loner
  Nee, als je vanuit een ivoren toren wilt analyseren: intensief stakeholdermanagement en het aanhaken van operationele collega’s is beneden je stand
  Je geeft een handje
  Nee, als je graag bij de hand wordt genomen en autonoom pionieren griezelig vindt
  +
  Je bent data meester
  Ja, als je een kwantitatieve MSc. combineert met 4 jaar ervaring in het uitvoeren van complexe data analyses en vraagstukken graag iteratief, op basis van hypotheses, uitwerkt. Het is een pre als je ervaring hebt met text mining (NLP en topic modelling)
  +
  Je zoomt in en uit
  Ja, als je snel en soepel schakelt tussen microscopische details en holistisch overzicht
  +
  Je beheerst de toolbox
  Ja, als je ervaring hebt met data analyse tools, zoals BiqQuery, Python, Tableau en Adobe Analytics. Data Science ervaring (machine learning, tekst mining) is geen must, wel zeer welkom

Hier kom je terecht

Bij hét online retail tech platform van Nederland en België. Een platform waar 13 miljoen Nederlandse en Belgische klanten kiezen uit meer dan 33 miljoen artikelen. En een platform dat zo’n 48.000 zakelijke partners helpt succesvol te ondernemen. Maar vooral een platform dat nooit ‘af’ is, want bol.com verandert retail al sinds 1999. En dat blijven we doen. Als het beter kan, maken we het beter! Samen met klanten, partners en zo’n 2.400 collega’s. En hopelijk samen met jou. Want samen veranderen we retail om het dagelijks leven makkelijker te maken. Elke dag opnieuw.

Wij creëren een omgeving waarin we de kracht van diversiteit benutten.

De voordelen van een blauw hart

Wat je nog meer krijgt

  Flexibele werkcultuur

  We voegen het beste van twee werelden samen, zodat de balans tussen organisatie- en individuele behoeften goed blijft. Dit betekent 50% werken op kantoor en 50% vanuit huis.

  Jouw pensioen

  Je pensioen wordt volledig geregeld door bol.com.

  Reiskosten

  Ongeacht het vervoersmiddel, krijg je bij ons reiskostenvergoeding

Sollicitatieproces

Alles dat je moet weten over je sollicitatieproces bij bol.com
  Je solliciteert
  Wij bekijken je sollicitatie zorgvuldig en binnen twee weken weet je of we je uitnodigen voor een gesprek.
  Het eerste contact
  Wij nemen telefonisch contact met je op om het eerste gesprek in te plannen. En als we elkaar toch al spreken, pak vooral de kans om alvast prangende vragen te stellen.
  Elkaar in het echt (digitaal) ontmoeten
  Tijdens het eerste gesprek maken we kennis met elkaar. We zullen ingaan op jouw competenties en je eerdere werkervaring. En natuurlijk ook de inhoud van de functie.
  Het tweede gesprek
  Voor het tweede gesprek vragen we je om van te voren een online assessment te maken. Bij sommige functies kunnen we je vragen om iets extra's, zoals een business case.
  Wederzijdse liefde
  Is er een wederzijdse match? Welkom bij bol.com!

Nog vragen?

Rob Bons, Recruiter
Werkervaring
rbons@bol.com

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.