Nederland Vacature Groep

Data Engineer 36 uur

Job description

Taken en verantwoordelijkheden

Arkin is een overkoepelende stichting die twaalf merken omvat: Jellinek, PuntP, Novarum, NPI, Mentrum, Roads, Inforsa, Arkin Ouderen, Sinai Centrum, Arkin Jeugd, Arkin Basis GGz en de Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam. Elk merk heeft zijn eigen specialisme(n). Hierdoor kunnen mensen bij Arkin terecht voor alle behandelingen op het gebied van geestelijke- en verslavingszorg.

Arkin behandelt meer dan 35.000 cliënten en dat doen we met ruim 4200 collega’s op locaties in Amsterdam e.o., Haarlem e.o., Utrecht, Amersfoort en Hilversum.

Het doel van de afdeling BITS (Beheer, Informatievoorziening, Technologie, en Services), is om optimaal bij te dragen aan kwalitatief hoogstaande cliëntenzorg. Digitale ondersteuning gaat binnen de zorg steeds meer een onderscheidende rol spelen bij het leveren van effectieve en kwalitatief goede zorgvoorzieningen.

Hierin probeert Arkin voorop te lopen, zowel in de GGZ branche, als daarbuiten.

Functiebeschrijving

Als Data Engineer ben je verantwoordelijk voor het koppelen, organiseren en ontsluiten van data, zodat anderen in de organisatie hier effectief gebruik van kunnen maken. In deze rol heb je regelmatig contact met stakeholders aan de business kant.

Je gebruikt tools en ontwikkelt scripts om data uit diverse databases te ontsluiten. Vaak moet je hierbij op verschillende platforms werken, omdat de gegevens uit verschillende bronnen komen.

Arkin is bezig met de transitie van een traditionele gezondheidszorg organisatie naar een organisatie die steeds meer data gedreven werkt, waarbij de eerste stap is om de data op een toekomst vaste wijze te ontsluiten en de kwaliteit van de data te vergroten.

De datavoorziening bestaat uit een mix van databases uit kernapplicaties (met name ECD, clientportaal en backoffice systemen), datawarehouse en databases (in onder andere Azure) voor datascience toepassingen.

De rapportagefuncties worden uitgevoerd door de afdeling BIV (Bestuurlijke Informatievoorziening) binnen Finance. De Informatie Architect, Data Scientist en Data Engineer functies zijn onderdeel van de afdeling BITS (Beheer, Informatievoorziening, Techniek, Services).

Het ontwikkelen en beschikbaar stellen van dataverzamelingen en data gerelateerde producten om projecten en afdelingen te ondersteunen. Verbindend tussen de verschillende afdelingen en functies binnen Arkin die zich bezighouden met data.

De volgende onderdelen zijn een belangrijk onderdeel van de functie:
 • Datamanagement: kwaliteit van data, metadata, beheer van masterdata/referentiedata, structureren van data, data dictionary, bepalen data eigenaarschap, technisch beheren van de data architectuur.
 • Data engineering: programmering, datawarehouse (ETL) processen, API-koppelingen. Ontwikkelen en onderhouden van data extracties en koppelingen tussen de backoffice databases en de Azure Databricks omgeving.
 • Inrichten en onderhouden van een nieuw en toekomstbestendig dataware- (of) datalake-house in Azure met Databricks of Azure Synapse.
 • Meewerken aan projecten en activiteiten waarin de datavoorziening wordt geraakt.
 • Onderzoeken wat de trends en ontwikkelingen zijn in de markt op het gebied van nieuwe technieken rond o.a. datamanagement.
Profiel kandidaat
 • Afgeronde HBO/WO opleiding in informatica of hieraan gerelateerde opleiding
 • Kennis van DevOps, container gebaseerde implementaties en versiebeheer.
 • Ervaring met programmeren, datamodellering en scripting in talen en/of kennis van SQL en No-SQL databases, XML, Python/R en API en bij voorkeur kennis van Microsoft Power BI.
 • Ervaring met het Microsoft Data Platform binnen Azure (zoals Azure Data Factory, Azure Data Lake Storage, Azure Databricks, Azure Synapse Analytics en Azure Analysis Services) of de bereidheid om deze skills te leren. Ervaring met het bouwen van datapipelines.
 • Relevante werkervaring en ervaring binnen het GGZ-domein is een pré.
 • Openstaan om nieuwe skills te leren.
 • Zelfstandig werkend zowel in teamverband als alleen,
 • Enthousiaste en inspirerende houding.
Geboden wordt
 • Wij bieden een leuke baan in een enthousiast team voor 36 uur per week in een professionele werkomgeving. We willen voorop blijven lopen en daar kun jij aan bijdragen.
 • Arbeidsvoorwaarden en salariëring zijn volgens de CAO GGZ Fwg 55;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%, 8% vakantiegeld en je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Voor woon-werkverkeer en dienstreizen een 2e klasse mobiliteitskaart, ook te gebruiken voor OV-fiets of km vergoeding;
 • Korting op verzekeringen bij Univé en zorgverzekeraars CZ, VGZ, Zilveren Kruis en Zorg & Zekerheid;
 • Een thuiswerkregeling met vergoeding voor werkplekinrichting en vergoeding voor thuiswerkdagen;
 • Een fijne werkplek in Amsterdam-Noord met voldoende lunch- en borrelgelegenheden om de hoek om samen met je collega’s naartoe te wandelen;
 • Er is veel ruimte om te vernieuwen en jezelf verder te ontwikkelen;
 • Voor jouw welzijn een jaarlijks vitaliteitsbudget, korting op sportabonnement en toegang tot het platform Nrgize voor deelname aan activiteiten zoals bootcamp, yoga en salsa dansen.
Meer informatie

Denk je te passen in deze functie, dan ontvangen we graag je sollicitatie.

Mocht je meer informatie over deze vacature willen hebben, dan kun je contact opnemen met de afdeling recruitment.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.