Data Analyst Delivery Operations

Company:
Location: Utrecht

*** Mention DataYoshi when applying ***

Hoe maak jij onze klanten blij?

Bol.com verandert retail om het dagelijks leven van 11 miljoen Nederlandse en Belgische klanten makkelijker te maken. Dat doen we in tandem met 39.000 zakelijke partners die op ons retail tech platform ondernemen. Samen zetten we 30 miljoen artikelen in de etalage, goed voor bestelpieken tot 700 orders per minuut (Black Friday, 2020). En elk artikel moet snel en kostenefficiënt worden bezorgd. Als Data Analist Delivery praat en beslist je mee over het ‘wie, hoe en wat’.

De grootste uitdaging

Onze klanten kiezen uit 18 miljoen artikelen. Soms gesourced via leveranciers. Maar steeds vaker via ons netwerk van 47.000 zakelijke partners die klanten verrassen met – vaak uniek en altijd relevant – assortiment. Uiteraard willen we al die artikelen, ongeacht de ‘bron’, conform klantwensen bezorgen. Dat doen we samen met onze distributiepartners, variërend van grote vervoerders tot spelers die (bijvoorbeeld) de grootstedelijke verkeersdrukte op de bakfiets of e-scooter omzeilen. Hoe meer pakketten de deur uitgaan en hoe meer vervoerders we bijschakelen, hoe groter onze behoefte aan inzicht in de prestaties en verbeterkansen van die distributiepartners. Duik jij die inzichten op?

Wat je doet als Data Analist Delivery

 • Je duikt diep de distributiedata in en komt boven met inzichten die antwoorden worden
 • Je brengt de potentiële meerwaarde van die antwoorden in kaart
 • Je voorziet Distributie specialisten van de juiste inzichten om onze delivery partners te kunnen uitdagen
 • Je onderzoekt welke (nieuwe) datapunten kunnen vertellen wat er binnen het netwerk speelt
 • Je levert input aan voor onze metingen en algoritmen die de keten beter bestuurbaar maken
 • Ondersteunt en innoveert op factuurcontrole processen

Als Data Analist Delivery Operations heb je een even simpele als uitdagende missie; inzichten boven tafel krijgen die zicht en grip op de distributieprocessen bieden. Slaag je in die missie, dan kunnen de distributie specialisten de juiste gesprekken met onze delivery partners voeren. Bijvoorbeeld om onze delivery partner exact te vertellen waar zendingen in het delivery proces vertragen. Dat doe je vooral door data-analyses te verrichten, waarbij je eventuele afwijkingen spot en daar patronen uit destilleert.

Hoe efficiënt draait de delivery operatie? Welke vervoerders presteren onder de benchmark? Hoe kunnen ze dat ombuigen? En hoe kunnen wij ze daarbij ondersteunen? En hoe gaan we de dialoog met vervoerders op een even positieve als effectieve manier aan? Los van de delivery specialisten in je eigen team, schakel je vaak met collega’s binnen andere Delivery-gerelateerde productdomeinen.

3 redenen waarom dit (n)iets voor jou is

 • Omdat je een solide (3+ jaar) analytisch trackrecord kunt overleggen
 • Omdat je thuis bent in Tableau en/of BigQuery – zelf queries kunnen schrijven is een pre
 • Omdat je warm loopt voor een complex en extreem datarijk landschap
 • Omdat je heel goed bent in analyses, maar de interpretatie graag elders belegt
 • Omdat je – gegeven de aantallen – denkt dat volledig zicht op de keten een utopie is
 • Omdat je alle inzichten even waardevol vindt

Hier kom je terecht

Als Data Analist Delivery Operations werk je binnen onze snelgroeiende logistieke operatie. Dat is verre van een ondergeschoven kindje, want bol.com beschouwt de kwaliteit van de logistieke services als drijver van de klanttevredenheid. En correcte deliverydata is een van de belangrijkste pijlers. Je werkt binnen het Delivery Operations team (welkom!) samen met ~8 Delivery specialisten en hebt regelmatig contact met collega’s binnen aanpalende productteams of andere operationele afdelingen. Ook die voorzie je namelijk van actionable insights. Onze kracht is samenwerken op basis van gelijkwaardigheid en elkaar continu verbeteren. Solo kom je ver. Samen met je collega’s verder.

Bol.com, de winkel van ons allemaal. Dat is het verhaal waar we elke dag aan werken. Wij geloven dat wanneer verschillende mensen met hun eigen unieke blik een bijdrage leveren aan ons verhaal, dit ons sterker maakt. Want als je verschillende mensen bij elkaar brengt, ontstaan er de mooiste dingen. Wat is jouw verhaal?

Wat je krijgt

Wat je krijgt

Wat je nog meer krijgt
 • Een blauwe landing

  Nieuwe collega's krijgen bij bol.com een warm welkom, zodat jij je zo goed en snel mogelijk thuis voelt bij ons. Tijdens jouw introductieprogramma bol.com & ik, nemen we je helemaal mee in de bol.com wereld!
 • Geld enzo....

  Werken bij bol.com is uitdagend en daar zetten we uiteraard iets tegenover. Naast salaris, ontvang je ook een jaarlijkse prestatiegerichte bonus, vakantiegeld, 29 vakantiedagen, woon-en werkverkeer regelingen, aanvullende premievrije verzekeringen en meer.

Jouw sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert

  We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en binnen 2 weken weet je of we je uitnodigen voor een gesprek.
 • Eerste contact

  We bellen om het eerste gesprek in te plannen. Prangende vragen kun je dan al meteen stellen.
 • In het ‘echt’ ontmoeten

  Dit eerste gesprek zien we als een kennismaking. We leren elkaar beter kennen en ontdekken of we goed bij elkaar passen.
 • Het vervolggesprek

  Smaakt het naar meer? Dan gaan we in het tweede gesprek de inhoud in. Hiervoor vul je eerst een online assessment in met persoonlijkheidsvragenlijst, capaciteitentest en een case. Wij lichten de functie en het team toe.
 • Wederzijdse liefde

  Twee gesprekken zijn vaak genoeg om een goed beeld te krijgen. En als onze liefde wederzijds is, dan begint jouw carrière bij bol.com. :)

Nog vragen? Neem dan contact op met

Marlous Mooij Recruiter
marlousmooij@bol.com

*** Mention DataYoshi when applying ***

Offers you may like...

 • VSP

  Business Data Analyst
  Rancho Cordova, CA 95670
 • Farmers Insurance Group

  Data Analyst II
  Remote
 • CIOX Health

  Client Data Analyst
  Remote
 • FocusKPI Inc.

  Marketing Data Analyst
  San Francisco Bay Area, CA
 • The Foschini Group

  Senior Data Analyst
  Parow, Western Cape