Axfood

Data scientist

Job description

Arbetsområde: Affärsutveckling
Typ av tjänst: Tillsvidare
Placering:Stockholm, Stockholms Län, Sverige

Tror du också på allas rätt till prisvärd, bra och hållbar mat? Vill du samtidigt vara med på en resa i en spännande bransch där nytänkande, engagemang och driv är viktiga ingredienser? Välkommen till Axfoodfamiljen!

Genom vår koncerns många varumärken, kompetenser och bakgrunder har vi kraften att tillsammans göra skillnad – på riktigt. Nu letar vi efter dig som vill vara med och utveckla morgondagens dagligvaruhandel.

Dagligvaruhandeln är inne i en transformation som gör den till en av de mest spännande branscherna just nu. Vi söker nu en data scientist som vill vara med på vår digitaliseringsresa.Är du övertygad om att data som genereras av miljontals kunder varje dag kan förändra en verksamhet i grunden och vill du få en möjlighet att kombinera din analytiska förmåga med ditt kommersiella driv? Då vill vi ha med dig på resan!

Är du den vi söker?

Vi söker nu en data scientist som vill jobba med maskininlärning på ett av de bolag i landet som har bäst tillgång till data. Med vår unika tillgång till medlemsdata från ett av Sveriges största och snabbast växande kundprogram och vår e-handel - som når fler hushåll än någon annan i branschen - kan vi inspirera, belöna och förenkla vardagen för miljontals människor.


Vi arbetar med ren och välstrukturerad data i en modern molnbaserad miljö och dina arbetsverktyg består i huvudsak av Python, SQL, AWS SageMaker och Airflow. Avancerad analys är ett prioriterat område för hela koncernen och som data scientist är du en viktig del i vår analys-community där vi i olika forum tillsammans med koncernens alla olika analytiker och data scientists delar kunskaper, erfarenheter och inspiration.

Det här får du göra

Som data scientist är du drivande i att ta fram de bästa analytiska modellerna för varje utmaning du ställs inför. Oftast är vår rekommendationsmotor en central del av lösningen så en viktig del av ditt uppdrag är att tillsammans med teamet ständigt utveckla, utmana och trimma den för att göra Axfood ledande inom personifiering. Utöver det kommer du bland annat att jobba med att motverka kundbortfall (churn), segmentera kunder på alla möjliga ledder och skapa relevanta digitala kundresor.


Du kommer ingå i ett litet tight team med flera andra data scientist där vi genom nära samarbete skapar stora resultat. Teamet tillhör avdelningen digital utveckling och e-handel som ingår i koncernfunktionen strategi- och affärsutveckling. Avdelningen driver Axfoodkoncernens utveckling av e-handel, avancerad analys, kundprogram, digital marknadsföring i nära samarbete med andra delar av koncernen. Dina kollegor är affärsutvecklare, data scientists, e-handelsspecialister, etablerare, affärsanalytiker och många fler.


Axfood är i ständig utveckling och arbetar medvetet och långsiktigt tillsammans med dig för att du ska utveckla din kompetens. För rätt person finns stora möjligheter att utvecklas hos Axfood!


Du har:

  • Examen inom statistik, matematik, datavetenskap eller annan relevant utbildning
  • Erfarenhet av - och en stor passion för - modellering/maskininlärning
  • Bred kompetens inom Python och SQL
  • Förmåga att identifiera affärsmöjligheter och omsätta dessa till analytiska frågeställningar och skapa modeller och/eller insikter från data
  • Kapacitet att förstå och tolka stora datamängder och med lätthet kan ta till dig olika verktyg
  • Förmåga att på ett enkelt och tydligt sätt diskutera de avvägningar i modellbyggen som behöver göras i samråd med andra och förklara modellresultat och utvärderingar av pågående experiment på ett begripligt sätt


Ytterligare erfarenheter som är meriterande:
  • A/B-testning och statistisk utvärdering
  • Amazon Web Services (AWS)
  • Verktyg som stöttar utvecklingsprocessen, exempelvis Jira, Git och Bitbucket
  • CRM, digital kommunikation och Salesforce Marketing Cloud (SFMC)


Om du vill veta mer om vad tjänsten innebär kontakta David Hamilton, david.hamilton@axfood.se. Vi ser gärna att du vid intresse skickar din ansökan så snart som möjligt, då tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag den 2022-02-11. Vi tar endast emot ansökningar via våra jobbsidor.


Varför du kommer att gilla oss
Hos oss finns trygghet och stora utvecklingsmöjligheter. Våra medarbetares olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och genererar bättre beslut. Vi uppmuntrar därför en mångfald av sökande till alla våra tjänster. Genom att erbjuda en arbetsplats som speglar det samhälle vi lever i vill vi skapa ett öppet klimat där alla våra medarbetare har möjlighet att utvecklas. Att vi växer och utvecklas tillsammans gör att vi kan leda vägen och utmana en hel bransch. Välkommen till en familj av möjligheter!

Om Axfood
Axfood grundades år 2000. Koncernen består av en familj av varumärken och är unik i sitt slag på den svenska marknaden. Inom Axfood tror vi på allas rätt till prisvärd, bra och hållbar mat. Här ingår butikskedjorna Willys och Hemköp, liksom Tempo och Handlar’n. Grossistförsäljning sker genom Snabbgross och Dagab ansvarar för koncernens produktutveckling, inköp och logistik. I Axfood ingår även Mat.se, Middagsfrid och Urban Deli samt delägda Apohem och Eurocash.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.