Data Scientist

Company:
Location: Malmö

*** Mention DataYoshi when applying ***

Gör skillnad. Varje dag.

Digitalisering IT och MT är Region Skånes nya förvaltning och består sedan årsskiftet 2019/2020 av en sammanslagning av avdelningen för digitalisering och IT samt av verksamhetsområdet medicinsk teknik (MT). Syftet med den nya förvaltningen är att bättre kunna tillvarata möjligheterna den eskalerande utvecklingen inom digitaliseringsområdet innebär, samt för att samla resurserna i samband med införandet av Skånes Digitala Vårdsystem (SDV).

Verksamhetsområdet Dataanalys och Registercentrum (DARC) består av enheterna Dataanalys, Registercentrum samt Datamanagement och är en del av den nya förvaltningen och med tre huvuduppdrag. Ett uppdrag är att stötta Region Skåne med matematiska modelleringar och statistiska analyser som underlag för att fatta evidensbaserade beslut. Det andra uppdraget är att vara ett av Sveriges sex Registercentrum som stödjer nationella kvalitetsregister med bland annat teknisk infrastruktur och statistiska analyser. Det tredje uppdraget är att förvalta och kvalitetssäkra stora delar av den data som genereras inom Region Skåne. DARC fungerar även som stöd för forskare inom Region Skåne med statistisk rådgivning och operativa statistiska analyser.
Inom DARC är vi cirka 15 medarbetare med kompetens inom matematisk modellering, statistisk analys, programmering och kvalitetsregister. Vi söker nu en data scientist som vill vara med och bidra i vårt fortsatta spännande och viktiga arbete.


Arbetsuppgifter

Tjänsten som Data scientist innebär att du ansvarar för och genomför matematiska modelleringar och statistiska analyser baserade på data från kvalitetsregister samt befintlig och framtida vårdinformation från Region Skåne och andra källor. Arbetet med kvalitetsregister innefattar också att utveckla inmatningsformulär och metoder för kontroll av datakvaliteten samt vara kontaktperson mot något eller några kvalitetsregister.
Vid behov ansvarar du för metodutveckling och du följer utvecklingen av matematiska/statistiska metoder för att modulera/analysera registerdata. För att utföra praktiska arbetsuppgifter kommer statistisk programmering att bli aktuellt.

 • Det bästa med mitt arbete är att jag har möjlighet att kombinera mina kunskaper i matematik och programmering för att göra samhällsnytta genom att bidra till en bättre vård. Vi är ett team med trevliga och kompetenta medarbetare som arbetar med frihet under ansvar, stöttar varandra samt har goda möjligheter till kompetensutveckling, något jag värdesätter stort, säger Lovisa Björnberg, Data Scientist.

I rollen kan andra arbetsuppgifter som grundar sig på din tidigare erfarenhet och kompetens förekomma. Du kommer även att vara delaktig i strategiska diskussioner om dataanalyser baserade på nuvarande och kommande datamängder. Det kan också bli aktuellt med projektledning och processansvar allt eftersom vårt analysarbete tar form.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha minst tre års universitet eller högskolestudier som innefattar matematik, matematisk statistik och/eller numerisk analys. Forskningsutbildning inom dessa områden är meriterande liksom erfarenhet av analys av stora datamängder (big data) och AI-metoder såsom Machine Learning. Du har goda kunskaper i svenska språket, såväl i tal som i skrift och känner dig bekväm i att presentera och förmedla matematiska och statistiska resultat till beställare och andra intressenter.

Har du arbetslivserfarenhet inom programmering, statistisk analys eller matematisk statistik är det meriterande.
Ditt huvudsakliga arbetsverktyg kommer att vara SAS varför vi vill att du ska känna dig komfortabel med detta verktyg eller är öppen för att utbilda dig inom detta. På enheten används även R, Python, JavaScript, SQL, Word, Excel samt Access och erfarenhet av att använda dessa verktyg är därför meriterande. På sikt kommer vi möjligen även att använda andra strategiskt valda utvecklingsverktyg. Har du inte erfarenhet i något eller några av verktygen kommer du ges möjligheter till kompetensutveckling på plats och via kurser.

Personen vi söker är driven, målinriktad och kundorienterad. Vår kund är i slutänden alltid patienten och vårt arbete ska ske med patientens bästa som ledstjärna och vägen dit går via samarbete över kompetensgränser varför samarbetsförmåga är av mycket stor vikt. Du är trivs i dialogen med andra och drivs av såväl stora som små utmaningar i vardagen. För att lyckas i rollen krävs att du har förmåga att diskutera strategiskt med patientnyttan i centrum. Vi förväntar oss att du är noggrann, van vid att arbeta självständigt och att du ser samarbete som givande och självklart. Du delar och lever efter Region Skånes värderingar. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval och intervjuer kan komma att hållas under publiceringstiden. Välkommen med din ansökan!

Övrigt

Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Digitalisering IT och MT ger stöd och service till den skånska hälso- och sjukvården. Förvaltningen arbetar med digitalisering av vården och utveckling av e-hälsa inom Region Skåne. Medicinsk teknik, MT, arbetar med service, underhåll, inköp och egentillverkning av medicinteknisk utrustning. Förvaltningen ansvarar också för de grundläggande vårdinformationssystemen och driver utvecklingen av framtidens vårdinformation. Vi är cirka 300 medarbetare i förvaltningen och finns vid samtliga sjukhusområden i Skåne med huvudsäte i Lund.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Tillbemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser

Sök jobbet

*** Mention DataYoshi when applying ***

Offers you may like...

 • Oracle

  Big Data Engineer | Opower Data Science Platform
  United States
 • Booz Allen Hamilton

  Data Scientist, Mid
  Lanham, MD
 • ThreatConnect, Inc.

  Senior Data Scientist
  Remote
 • ThreatConnect, Inc.

  Data Scientist
  Remote
 • Acxiom

  Senior Data Scientist (Remote)
  Remote