Levy Professionals

Business Data Analyst

Job description

Wat ga je in deze functie doen?

In deze rol zal je als Analyst doortastend moeten zijn in het interpreteren van data. Je analyseert gegevens vanuit complexe databestanden, combineert gegevens met andere bronnen en vertaalt deze naar waardevolle informatie voor de business. Je ontwikkelt modellen en visualiseert hiermee knelpunten of concrete kansen. Je maakt rapportages en voorziet deze van conclusies en aanbevelingen. Deze functie is dus een goede combinatie van Business en Data analyse waarin je veel met stakeholders moet communiceren. Omdat je een belangrijke schakel in de dataketen wordt en veel met stakeholders moet schakelen is het erg belangrijk dat je uitstekend Nederlands schrijft en spreekt.

Als sparringpartner van gebruikers ben je voortdurend op zoek naar nieuwe databronnen. Gebruikers zijn immers afhankelijk van jouw rapportages. Je initieert daarom overleg met hen om nieuwe invalshoeken te bespreken en adviseert over mogelijke acties. Samen met hen ben je verantwoordelijk voor de implementatie van het genomen besluit.


Wat is je doel als Analyst?


Als Data Analist heb je veel vrijheid en daarmee ook een grote verantwoordelijkheid. Jouw primaire verantwoordelijkheid ligt bij het draaiende houden van de run en de dagelijkse interactie met Sales. Naast het draaiende houden is ook continu verbeteren van het runproces en van de controles erg belangrijk. Bij alles wat je doet ligt de focus op het centraal stellen van de interne klant en daarmee het optimaliseren van de business value, waarbij wet- en regelgeving en onze strategie je kaders vormen. Belangrijk in de functie is dat je business-, data en technische kennis goed weet te combineren.


Wat voor profiel zoeken we?


Je bent analytisch, creatief en leergierig. Je weet waar je kracht ligt en waar je anderen kunt helpen en je weet ook goed op welke vlakken je juist hulp van je collega's kunt gebruiken.

* Je hebt 3+ jaren ervaring als data specialist in een dynamische omgeving;
* Je hebt een WO/HBO opleiding afgerond;
* Een flexibele houding waardoor je in staat bent snel te schakelen binnen onze dynamische werkomgeving;
* Je bent gericht op samenwerken om resultaten te bereiken;
* Je hebt een aantoonbare affiniteit met de business, data, analyse en techniek;
* Je bent geobsedeerd door gebruikers en klanten en wilt de wensen van deze groep vertalen in concrete oplossingen;
* Je spreekt/schrijft vloeiend Nederlands.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.