Docent Data Engineer

Company:
Location: Haaglanden

*** Mention DataYoshi when applying ***

Breng jij je passie voor data engineering over aan onze studenten en combineer je lesgeven met coole projecten in een van onze labs?

Wat ga je precies doen?
Als Docent Data Engineer werk je vanuit het datalab in een team van data scientists en software specialisten aan het onderwijs van de toekomst. Je leert studenten hoe je databases opzet geoptimaliseerd voor performance. Je begeleidt studenten bij het implementeren van requirements voor het dataplatform, onderhouden van de data architectuur standaarden, doorvoeren van innovaties en oplossen van voorkomende problemen. In jouw rol voer je zelf data engineering taken uit voor externe projecten, zodat je jezelf blijft ontwikkelen als data engineer én begeleid je studenten om data engineer te worden. Daarvoor ontwikkel je state of the-art-onderwijs (digitaal en irl) voor mbo, hbo en master studenten en professionals uit de praktijk. Jij faciliteert het leerproces en vervult daarin een coachende en sturende rol. Uiteraard zijn er, op basis van jouw expertise en in overleg, verdere mogelijkheden om invulling te geven aan het takenpakket dan wel functie.

Jouw profiel?
Voor deze vacature zijn we op zoek naar een mid-level database engineer of docent in het beroepsonderwijs, die toe is aan een volgende stap, waarbij je de dynamische wereld van data science en data engineering kan combineren met het beroepsonderwijs. Je bent expert op het gebied van SQL development en dankzij jouw kennis van database design en advanced analytics activiteiten bereid je onze studenten voor tot toekomstige data engineers.

Voor een goede match met deze functie, lezen wij in jouw cv in ieder geval:

 • minimaal in het bezit van een hbo-opleiding en bij voorkeur een afgeronde masteropleiding, in Computer Sience, Toegepaste Wiskunde, Civiele Techniek of een gerelateerd technisch veld;
 • minimaal 3 jaar ervaring in de rol van database engineer;
 • affiniteit met het verzorgen van (hoger) onderwijs, dan wel onderwijservaring;
 • ruime ervaring met MySQL en SQL;
 • kennis van het werken met grote datasets, complexe datastructuren, het creëren en debuggen van databases en het bouwen en onderhouden van logische database modellen;
 • kennis van met monitoring van de performance van platforms, recovery en continue deployment;
 • in het bezit van het certificaat basis didactische bekwaamheid of bereid om deze te halen.

 • Wat bieden wij
  Een werkomgeving in de DIF (Dutch Innovation Factory), dé campus voor digitale transformatie binnen de regio van de Haagse Hogeschool en partnerorganisaties in Zoetermeer.
 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar met zicht op een vast dienstverband (D3), met een omvang van 1,0 fte (40 uur per week) bij de opleiding HBO-ICT, in schaal 10 of schaal 11, afhankelijk van jouw opleidingsniveau en ervaring;
 • Een salaris van minimaal € 2.845,48 en maximaal € 4.307,66 (schaal 10) of minimaal € 3.658,64 en maximaal € 5.026,85 bruto per maand (schaal 11) bij een volledige werkweek;
 • Lees meer over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
 • De Haagse Hogeschool als inclusieve campus
  De Haagse Hogeschool wil een inclusieve campus zijn. Daarom staan gelijke kansen bij ons centraal en streven we naast een diverse studentenpopulatie naar een grote diversiteit aan medewerkers. Als hogeschool staan we immers midden in de samenleving en dienen we daar een afspiegeling van te vormen. Daarom hechten wij veel waarde aan het optimaal benutten van verschillende perspectieven en achtergronden van onze medewerkers. Zo vinden we nog meer aansluiting bij onze studenten en de veranderende wereld om ons heen.

  Ben jij onze nieuwe collega?
  Je kunt tot en met zondag 23 mei 2021 uitsluitend direct, online solliciteren via de sollicitatiebutton. Een opdracht of een presentatie kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

  Wil je meer informatie?
  Inhoudelijke informatie? Raymond Hoogendoorn, hoofdocent HBO-ICT via e-mail: r.g.hoogendoorn@hhs.nl
  Sollicitatieprocedure? Rachel van Veghel, via het telefoonnummer 070 – 445 8612 of via e-mail: vacatures@hhs.nl

  Solliciteren kun je doen via de sollicitatiebutton, op deze emailadressen worden geen sollicitaties in behandeling genomen.
  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  *** Mention DataYoshi when applying ***