Data Engineer

Company:
Location: Stockholm

*** Mention DataYoshi when applying ***

Data Engineer till Ahlsell

På vårt huvudkontor i Marievik pågår vår digitaliseringsresa och nu söker vi en Data Engineer till vårt nyskapade Advanced Analytics-team.

Den här förändringsresan innebär en unik möjlighet att bygga upp avancerad dataanalys inom Ahlsell och att vara med från start och påverka vår organisations digitala riktning.


Om rollen

En viktig del i vår digitaliseringsresa är arbetet med avancerad dataanalys för att stötta strategiska och taktiska beslut i verksamheten. Därför söker vi nu en Data Engineer som i nära samarbete med andra specialister inom vårt Advanced Analytics-team – Data Scientists och ML Engineer – kommer att spela en nyckelroll i Ahlsells ambition att bli en datadriven verksamhet.

Då arbetet med avancerad dataanalys är i uppstartsfas förväntas du att nyttja alla dina tidigare erfarenheter och inspel för att bidra till etableringen av denna nya gruppering och till en skalbar infrastruktur. I rollen som Data Engineer ansvarar du för att bygga upp de analysmiljöer som kommer användas för maskininlärning och avancerad dataanalys. Du jobbar såväl hands-on med att sätta upp ETL pipelines och konceptuellt genom dialog runt designen i samråd med vår företagsövergripande lösningsarkitekt och med teamet. Vår data kommer från flera olika verksamhetsområden, allt från transaktionsdata till lagerstyrningsdata och clickstreamdata från vår ehandel. Allteftersom teamets förmågor växer kommer även tillämpningarna öka och nya datakällor, t ex från 3e part, bli aktuella.


För att lyckas i rollen tror vi att du har:

 • 3+ års erfarenhet som Data Engineer
 • Bakgrund som backendutvecklare
 • Erfarenhet av ETL
 • Erfarenhet av cloudmiljö, gärna Azure
 • Erfarenhet av SQL
 • Erfarenhet av data såsom produktdata, transaktionsdata, lagerstyrningsdata etc.

Låter detta intressant?

Välkommen med din ansökan! Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt.

Har du frågor eller önskar mer information om tjänsten är du även där välkommen att kontakta Isa Bjurén, isa.bjuren@ahlsell.se

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Marievik, Stockholm


Samtal från externa rekryterare och säljare undanbedes


Om oss

Ahlsell är den ledande nordiska distributören av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter till installatörer, entreprenörer, fastighetsförvaltare, industrier, energibolag och den offentliga sektorn. Med 5800 skickliga anställda, över 230 butiker och tre centrallager är vi väldigt engagerade i vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!

*** Mention DataYoshi when applying ***

Offers you may like...

 • Auchan Retail France

  Data Engineer / Machine Learning Engineer - SQL / ...
  59491 Villeneuve-d'Ascq
 • CollabraLink Technologies

  Data Engineer - Mid Level
  Remote
 • Jobvite

  Data Engineer
  Remote
 • AdamsGabbert

  Data Engineer
  Kansas City, MO 64106
 • CLOUD TO STREET

  Geospatial Data Engineer
  Brooklyn, NY