CGI

ETL Ontwikkelaar / Data Engineer BI - Public Trans...

Job description

Functiebeschrijving


Wil jij als ervaren ETL Ontwikkelaar zorgen dat onze klanten in de transportsector waarde kunnen halen uit data en de business kunnen voorzien van hoogwaardige informatieproducten, van dashboards tot complexe voorspelmodellen? Zoek jij een nieuwe uitdaging en een omgeving waar vrijheid, teamspirit en ondernemerschap onderdeel zijn van het DNA? Dan nodigen wij jou uit om verder te lezen!


Wat ga je doen?


Wij zoeken een ervaren en communicatief sterke ETL Ontwikkelaar / Data Engineer BI die in een autonoom agile team kan werken via de scrummethodiek en zich bezig gaat houden met het ontwerpen, modelleren, bouwen, verbeteren en opleveren van informatieproducten. Jouw primaire expertise is het realiseren van business-logica en het ontsluiten van databronnen. Als ETL ontwikkelaar ben je verantwoordelijk voor:


 • Het leveren van excellente informatieproducten voor de aansturing van de klantorganisatie
 • Een effectief ontworpen, ontwikkelde en stabiele datawarehouse
 • Goede afstemming met bronbeheerders en vastleggen van afspraken
 • Voldoen aan architectuur, privacy en security richtlijnen
 • Omzetten van door de Product Owner geprioriteerde taken naar bruikbare functionaliteit


van aantoonbaar voldoende kwaliteit


 • Vulling en refinement van de product backlog samen met het team
 • Ontwikkelen via standaard ETL- en DBMS-software en voldoen aan de Definition of Done
 • De onderhoudbaarheid en beheersbaarheid van de producten


Wat breng je mee?


Je hebt een “can do” mentaliteit en je bent constant op zoek naar verbeterpunten. Je combineert een sterke technische achtergrond met stevige en heldere communicatie. Je adviseert (niet-technische) stakeholders, je daagt collega’s en klanten uit en je houdt je rug recht in moeilijke discussies en vraagstukken. Daarnaast heb je:


 • Een afgeronde ICT gerelateerde HBO of WO opleiding
 • In de afgelopen 8 jaar minimaal 5 jaar ervaring als ETL Ontwikkelaar
 • Aantoonbare kennis van datawarehouse concepten, zoals data normalisatie, star schema,


etc.


 • Ervaring met uitvoeren bronanalyses
 • Ervaring met datamodelleren: object, conceptueel en dimensioneel
 • Uitgebreide kennis van filesystems en databases, zoals SQL Server, Azure DevOps, ADLS,


HDFS


 • Uitgebreide kennis van datamanagement, versiebeheer, automation
 • Uitgebreide kennis van tools zoals PowerCenter, SSIS of SAP BODS
 • Kennis van en ervaring met Scrum en DevOps
 • Kennis van NiFi, Enterprise Architect en Data Vault is een pré
 • Kennis van wet- en regelgeving (AVG, Compliancy) is een pré
 • Ervaring met de transportsector is een pré
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en schrift


For this position is fluency in Dutch language required at C1 Level, both spoken and written.


Waar kom je terecht?


Je komt als ETL Ontwikkelaar / Data Engineer BI te werken binnen de sector Defense, Transport & Logistics voor de unit Public Transport. Deze unit bedenkt en realiseert slimme IT oplossingen voor het Openbaar Vervoer in Nederland. We werken nauw samen met onze collega’s van andere afdelingen zodat we de mobiliteit van Nederland, zowel op het spoor, op de weg, in de lucht en op het water verbeteren. Samen maken we Nederland mooier.


Naast ons werk bij de klant, delen we ook kennis en discussiëren we met collega’s binnen de Digital Insights practice over nieuwe ontwikkelingen binnen jouw specialisatie. Deze practice verenigt datamanagement, datawarehouse, big data, data marts en data analytics disciplines met als doel, inzichten die leiden tot tastbare oplossingen die passen in de digitale transformatie-reis van onze klanten.


Ons aanbod?


Direct een vaste baan met marktconform salaris en de mogelijkheid om aandeelhouder te worden en zo mee te delen in onze successen. Zo wordt werken bij CGI dubbel beloond. Via de CGI Academy helpen we jou om de juiste trainingen te volgen. Je krijgt een plek in onze hechte community waar we samen met elkaar de verantwoordelijkheid van projecten dragen en klantverwachtingen overtreffen. Een rol in ons CGI verhaal!


Are you ready to be part of our story?


Solliciteer direct! We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Vragen over de functie? Stel ze aan Nick Lubout, Director Consulting Services, via +31 6 8317 8664 of via nick.lubout@cgi.com.


Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Chris Nikijuluw, corporate recruiter via +31 6 2045 1105 of via chris.nikijuluw@cgi.com.


Wij werken niet samen met externe Recruitment partijen.

Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures wordt daarom niet op prijs gesteld.

Taken en verantwoordelijkheden

Criteria

Bouwen met en op elkaar

Technologie is het hart van de digitale transformatie van ons en onze klanten, maar onze mensen zijn het hart van zakelijk succes.

Als member van CGI ben je vanzelfsprekend een specialist in je vakgebied én een betrouwbare adviseur voor je klant. Je werkt samen met je collega’s aan concrete en duurzame resultaten die heel Nederland – en ver daarbuiten – draaiende houden. Elke dag heeft jouw werk impact.

Je bent een 'member' omdat je shareholder en eigenaar van CGI bent. Samen bouwen we aan een bedrijf waar we trots op kunnen zijn. Al sinds 1976 is dit onze droom en die heeft ons gebracht waar we nu zijn: een van 's werelds grootste onafhankelijke leveranciers van IT-diensten en bedrijfsadvies.

Bij CGI weten we dat diversiteit onmisbaar is. Daarom streven we op de werkvloer naar een inclusieve cultuur waarin er plek is voor iedereen. Zowel bij ons als bij onze klanten. We strijden voor gelijke kansen en willen dat al onze werknemers kunnen slagen en groeien. Daar helpen we graag bij.

Klaar om deel uit te maken van ons succesverhaal? Word member van CGI! Hier maken jouw ideeën en acties het verschil.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.