De Nederlandsche Bank

Data engineer Betalingsverkeer

Job description

Je werkt als data engineer in Amsterdam bij de divisie Data- & Informatietechnologie (DIT), voor de afdeling Monetair & Statistiek (MS). DNB heeft de wettelijke taak statistieken te publiceren over Nederland en de financiële sector. Hierin wordt onder andere intensief samengewerkt met het CBS. Een aantal voorbeelden vind je op https://statistiek.dnb.nl.


Het data team van monetair bestaat uit 4 data engineers, een tester en een scrummaster. Zij werken in teamverband samen met de business analisten en een product owner van het BICC Betalingsverkeer. Gezien de omvang werken we momenteel in 2 gecombineerde teams met een scrummaster en een product owner van de business. Gedurende het sollicitatieproces zal in overleg met jou bekeken worden in welk van de 2 data teams jij het beste tot je recht komt. Beide teams werken in ieder geval nauw samen aan dezelfde producten.


Bij DNB werken we hybride. Ons kantoor in Amsterdam is onze thuisbasis, de plek waar we elkaar ontmoeten, waar we met elkaar kennis delen en (samen)werken. Tegelijkertijd is er ook voldoende ruimte om een werkplek en -tijd te kiezen waar we ons werk het beste kunnen doen en waar we zo veel mogelijk waarde kunnen toevoegen. En natuurlijk zorgen we dat je ook thuis uitstekend kunt werken met laptop, telefoon en een goede thuiswerkplekinrichting.


Bij DNB werk je met inhoudelijke professionals. We vinden het belangrijk, dat jij altijd 100% gaat voor de hoogste kwaliteit en het beste resultaat. Daarnaast ben je multi-inzetbaar, werk je graag samen in een team en hebben collega’s het gevoel dat ze op je kunnen bouwen. Je vindt het belangrijk jezelf te blijven ontwikkelen: vakinhoudelijk, maar ook als mens. Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk.


Waar zijn we verder nog naar op zoek?
 • Je hebt een afgeronde bachelor, bijvoorbeeld in de richting van Informatica of door ervaring een vergelijkbaar niveau, aangevuld met ongeveer 3 à 5 jaar relevante werkervaring binnen het vakgebied.
 • Je beheerst exceptionele SQL vaardigheden en programmeervaardigheden in Python.
 • Je hebt aantoonbare kennis van datamodelleer technieken als Data Vault en Kimball. Zo ook ervaring met Microsoft Azure Data Engineering en Analytics stack (ADO, Azure Data Lake, Azure Data Factory, Synapse, Synapse Spark pools).
 • Je hebt kennis en ervaring met ETL, Codeer, Test en Automation best practices.
 • Je hebt meerdere jaren ervaring met Agile werken (bijvoorbeeld Scrum of Kanban).
 • Een pre is kennis en ervaring met Terraform en kennis en ervaring met PowerBI.


Een 36-urige werkweek met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijke context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstellingen te blijven bereiken. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.


De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:
 • Een salaris van minimaal € 3.480,-- en maximaal € 5.760,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand, 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden en een vrij besteedbaar persoonlijk budget van 5,9% van je 12-maandssalaris.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,54%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken.


Wil jij als data engineer werken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 30 oktober 2022 een motivatiebrief en je complete cv.


Wil je ons nog wat beter leren kennen? Bekijk hier de video's en testimonials van collega's en luister naar onze podcasts. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!


Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 2a. Meer informatie over de screening vind je op de pagina Over ons > Sollicitatieproces.


Deze vacature is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs
Total Aviation Staffing
September 26, 2022
Colgate-Palmolive
September 26, 2022
Brave Bison
September 26, 2022

Data Engineer