Job description

Functie­omschrijving

Data wordt steeds belangrijker! In deze baan draag je bij aan de ontwikkeling van dataproducten en -diensten binnen het Enterprise Datawarehouse (data) platform van RVO. Je zorgt ervoor dat de gebruikersorganisatie optimaal gebruik kan maken van data- en informatieproducten voor IV-vraagstukken en voor datascience. Je draagt bij aan het aanscherpen en optimaliseren van de ontwikkelomgeving en de daarbij behorende werkprocessen. Daarnaast coördineer je engineeringsvraagstukken en ben je medeverantwoordelijk voor de borging van de hoge kwaliteitsstandaarden van de afdeling data.

Wat ga je doen?

 • Je inventariseert de wensen en eisen van de opdrachtgever, op basis van ontwikkelingen in het toepassingsgebied van applicaties.
 • Je ontwikkelt datasets en rapportages over verschillende domeinen heen.
 • Je ontwikkelt, optimaliseert, standaardiseert en documenteert dataprocessen en werkwijzen.
 • Je begeleidt collega data engineers.
 • Je ondersteunt collega’s binnen EDM en Analytics, en SSBI’ers in de lijn.
 • Je werkt mee in projecten met een agile-werkwijze.

Jouw team

Het team Enterprise Datamanagement (EDM) zorgt voor het ontsluiten, bewerken en centraal beschikbaar maken van alle data van RVO – voor alle directies van RVO én voor derden. Dit doen we in het Enterprise Datawarehouse (EDWH). Bij EDM werken data beheerders, data engineers, data modelleurs en data specialisten, die er met elkaar voor zorgen dat bovenstaande wordt gerealiseerd.

Het team is divers en gedreven, en iedereen staat ervoor open om van elkaar te leren. Op dit moment werken we bovendien hard aan het meer agile werken binnen het team.

Iets voor jou?

Neem jij dit interessante takenpakket op je? Dan werk je mee aan het ontstaan van goede oplossingen – samen met en voor alle directies en programma’s binnen RVO en haar externe partners. Doordat je betrokken bent bij allerlei programma’s die bijdragen aan de maatschappelijke opgave van RVO, draag jij door jouw werk bovendien bij aan een duurzame en sterke samenleving.

Geïnteresseerd? Wij gaan graag met jou in gesprek!

Functie-eisen

 • Je hebt HBO of WO werk- en denkniveau.
 • Je hebt ervaring met data-ontsluitingsmethodieken, zoals datawarehousing via SAS.
 • Je hebt ervaring met data- en ICT-infrastructuur, ontwerpmethodieken en testen.
 • Je hebt ervaring met SAS.
 • Je kunt standaarden neerzetten en binnen het team implementeren.
 • Je hebt kennis van en ervaring met datamanagement en data governance.

Daarnaast kun je duidelijk en helder communiceren in het Nederlands. Ben je sociaal vaardig en heb je een brede datakennis. Jij hebt kennis van bestaande en nieuwe technieken en mogelijkheden binnen het data domein. Daarnaast weet jij snel nieuwe informatie en vaardigheden te verwerven. Waardoor je in staat bent om flexibel te reageren op veranderingen en je nieuwe uitdagingen niet uit de weg gaat.

Voldoe je niet aan alle functie-eisen en competenties, maar denk je toch dat je goed bij deze functie past? We horen graag van je!

Arbeids­voorwaarden

 • Salaris­niveau

schaal 11Maand­salaris: Min €3608 - Max €5503

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs
Centene Corporation
November 30, 2023

Data Engineer II

Centene Corporation
November 30, 2023

Data Engineer II

Centene Corporation
November 30, 2023

Data Engineer II