Willys

Customer Data Analyst till Willys supportkontor i ...

Job description

Roll: Marknad
Typ av tjänst: Tillsvidare
Placering:Göteborg, Västra Götalands län, Sverige

Tycker du att det är kul med människor, service och försäljning? Vill du bidra till att ännu fler kan handla bra och hållbar mat? Bra! Då tror vi att du kommer att gilla att jobba hos oss. Willys är ett framgångsrikt företag med ett tydligt koncept där vi tillsammans arbetar för att alla ska kunna äta det de vill. Varje dag. Nu behöver vi fler härliga medarbetare som kan hjälpa oss bli ännu bättre.


Vi förstärker vårt team och önskar rekrytera ytterligare en riktigt vass Customer Data Analyst. Som Customer Data Analyst arbetar du med analys av Willys kunddata. Att bli mer kunddrivna är ett viktigt fokusområde för Willys och du har en central roll i utvecklingen av detta. Du ansvarar för att följa upp och analysera köpbeteenden hos kunderna samt för att kunddata omvandlas till insikter, som kan ligga till grund för att utveckla vår försäljning och lönsamhet.


Det här får du göra

Du arbetar i ett tvärfunktionellt digitalt team för att tillsammans skapa datadrivna och resultatbaserade aktiviteter och kommunikation. Dina kollegor blir allt från data scientists som arbetar med avancerade modeller till vassa content specialister. Vi arbetar agilt med en stor satsning på utveckling av det digitala kundmötet och du är med i hela resan för framtagande av effektiva insatser; allt från planering och utveckling samt följer upp och analyserar utfall på kampanjer och erbjudanden. Vi har under de senaste åren bland annat investerat i ett nytt Marketing Automation-system och vi kommer att fortsätta att accelerera våra aktiviteter inom personifiering. Vi på Willys jobbar kontinuerligt med att utveckla kunddialogen för att vara relevanta för våra kunder utifrån ett omniperspektiv, och vi ser därför gärna sökande som vill vara med på en förändringsresa i ett högt tempo.


Det här förväntar vi oss

Du är driven, flexibel och resultatorienterad samtidigt som du är noggrann och ansvarstagande. Det är av stor vikt att du kan arbeta självständigt och proaktivt samtidigt som du har lätt för att samarbeta med andra.


Du har en mycket god analytisk förmåga och kan hantera stora datamängder, dra slutsatser samt tydligt presentera resultatet. Vidare har du ett utvecklat kommersiellt tänk och gärna erfarenhet från detaljhandeln, samt ett stort driv i att använda data för att stärka affären.


Du har en akademisk examen inom statistik/ekonomi eller motsvarande utbildning. Du har minst 3 års erfarenhet av CRM-/marknads-/kundanalys. Givetvis har du goda kunskaper i Office-paketet och har du dessutom arbetat med MicroStrategy, AWS, Redshift, SQL, Salesforce Marketing Cloud eller Siebel är detta en fördel.


Om du vill veta mer om vad tjänsten innebär, kontakta Chef kundprogram Karin Anesand eller HR Partner Ann-Charlotte Schröder, 0725-24 66 25 eller 031-733 38 16. Vi ser gärna att du vid intresse skickar din ansökan så snart som möjligt, då tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag den 2022-01-31. Vi tar endast emot ansökningar via våra jobbsidor.Om Willys
I över 40 år har vi hjälpt att sätta bra mat på fler middagsbord genom vår affärsidé: Sveriges billigaste matkasse. Något som genomsyrar allt vi gör. Idag har vi mer än 215 butiker från Kalix i norr till Trelleborg i söder och under 2020 omsatte vi över 31 miljarder. Tillsammans med bland annat Hemköp, Mat.se och Dagab ingår vi i Axfood – ett av de största företagen inom svensk dagligvaruhandel. Hos oss finns det gott om möjlighet att växa och utvecklas.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.