Bol.com

Data Analyst Optimal Checkout Experience

Job description

Hoe maak jij onze klanten blij?

Samen met zo’n 47.000 partners, verandert bol.com retail om het dagelijks leven van 13 miljoen klanten makkelijker te maken. Dat levert een enorme hoeveelheid orders en klant-partnerinteracties op. Plus een diamantmijn aan data. Denk aan winkelgedragsdata. Maar ook aan data over de manier waarop klanten afrekenen. Welke patronen zien we in onze checkout? Welke keuzes maken klanten? En hoe helpen die inzichten om klanten meer persoonlijke en relevantere checkout opties te bieden? Als Data Analyst Checkout Experience lever je insights die (experimenten met) innovaties ‘voeden’. Krachtvoer voor een seamless customer journey met happy customers en hoge conversie.

Wat je doet als Data Analyst Optimal Checkout Experience

 • Je identificeert nieuwe, data gerelateerde kansen binnen een bak gestructureerde én ongestructureerde data: Big Query is (of wordt) je beste vriend
 • Je faciliteert het team met data-inzichten (analyses, rapportages, dashboards)
 • Je presenteert inzichten krachtig en begrijpelijk, zodat het team wordt geïnspireerd om ermee aan de slag te gaan en de juiste keuzes te maken
 • Je stimuleert hypothese-gedreven werken en data-gedreven prioriteren bij collega’s
 • Je beïnvloedt de product roadmap op basis van je opgedane inzichten: waar kunnen we heen, waarom willen we dat, en in welke fasering?
 • Je bent onze in-house goeroe als het gaat om (dagelijkse) data-analytische vragen
 • Je prioriteert verbeterkansen die je – samen met Business Analisten, Data Scientists en Engineers, vertaalt naar concrete en behapbare acties, epics en stories

Bol.com is groot. Het aantal datakansen enorm. We zijn letterlijk een uit de kluiten gewassen snoepwinkel voor data-hongerige professionals. Maar ‘veel data’ brengt niet alleen kansen, maar ook uitdagingen met zich mee, want not all insights are created equal. Het is dus belangrijk om relevante inzichten op te doen en die op betekenisvolle en begrijpelijke wijze met data-gebruikers te delen. Vertaald naar het Checkout domein, betekent dit dat je inzoomt op vragen als ‘hoe combineer je orderdata met klantgedrag in het winkelmandje stadium? en ‘hoe verhogen we de relevantie van onze bezorg- en betaalopties tijdens het afrekenproces?’ De rol vraagt om data-analytische skills (als je Excel als be all, end all tool beschouwt, kom je bij ons bedrogen uit), plus het talent om complexe inzichten overtuigend te presenteren en behapbaar te communiceren. Inzichten zijn waardevol. Acties waardevoller. Jij helpt je 10 collega’s op 1001 manieren om data-gedreven keuzes te maken, zodat ze niet innoveren op basis van onderbuikgevoelens, maar werken aan projecten die aantoonbaar klantwaarde toevoegen.

Waarom jij het verschil kunt maken

Omdat je een hongerige datatijger bent. Iemand die de wereld met een analytische blik bekijkt en patronen spot waar anderen witte ruis vermoeden. Je kunt struikelblokken en kansen snel opsporen en doorgronden. En krijgt daar energie van. Je houdt van een fluïde werkomgeving en schakelt graag met wisselende stakeholders. Bovendien vind je het leuk om hypotheses te formuleren en die iteratief te bewijzen of te ontkrachten. Om je impact te maximaliseren, is het belangrijk dat je onafhankelijk denkt en werkt. Je ervaart en claimt eigenaarschap en durft te roadmap te beïnvloeden op basis van je analyses en inzichten, ook als dat betekent dat je collega’s een keer moet challengen.

3 redenen waarom dit (n)iets voor jou is

 • Wel, als je op HBO/WO niveau werkt en ervaring met test & learn omgevingen hebt
 • Wel, als je graag in teamverband werkt, ambitie toont en op basis van jouw kennis het voortouw neemt
 • Wel, als je analytische tools als Tableau, Big Query en PowerPoint als je tweede huis beschouwt: als je er geen query in kunt draaien, is het geen tool ;-)
 • Niet, als je een ‘u vraagt, wij draaien’ instelling hebt #eigen-inititatief-wordt-schromelijk-overschat
 • Niet, als je klantgedrag en -feedback als bijzaken beschouwt
 • Niet, als je het lastig vindt om te gaan met continu shiftende prioriteiten

Hier kom je terecht

Bij hét online retail tech platform van Nederland en België. Een platform waar 13 miljoen Nederlandse en Belgische klanten kiezen uit meer dan 33 miljoen artikelen. En een platform dat zo’n 47.000 zakelijke partners helpt succesvol te ondernemen. Maar vooral een platform dat nooit ‘af’ is, want bol.com verandert retail al sinds 1999. En dat blijven we doen. Als het beter kan, maken we het beter! Samen met onze klanten, partners en ruim 2.400 collega’s. En hopelijk samen met jou.

Bol.com, de winkel van ons allemaal. Dat is het verhaal waar we elke dag aan werken. Wij geloven dat wanneer verschillende mensen met hun eigen unieke blik een bijdrage leveren aan ons verhaal, dit ons sterker maakt. Want als je verschillende mensen bij elkaar brengt, ontstaan er de mooiste dingen. Wat is jouw verhaal?

Wat je krijgt

Wat je krijgt

Wat je nog meer krijgt
 • Een blauwe landing

  Nieuwe collega's krijgen bij bol.com een warm welkom, zodat jij je zo goed en snel mogelijk thuis voelt bij ons. Tijdens jouw introductieprogramma bol.com & ik, nemen we je helemaal mee in de bol.com wereld!
 • Geld enzo....

  Werken bij bol.com is uitdagend en daar zetten we uiteraard iets tegenover. Naast salaris, ontvang je ook een jaarlijkse prestatiegerichte bonus, vakantiegeld, 29 vakantiedagen, woon-en werkverkeer regelingen, aanvullende premievrije verzekeringen en meer.

Jouw sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert

  We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en binnen 2 weken weet je of we je uitnodigen voor een gesprek.
 • Eerste contact

  We bellen om het eerste gesprek in te plannen. Prangende vragen kun je dan al meteen stellen.
 • In het ‘echt’ ontmoeten

  Dit eerste gesprek zien we als een kennismaking. We leren elkaar beter kennen en ontdekken of we goed bij elkaar passen.
 • Het vervolggesprek

  Smaakt het naar meer? Dan gaan we in het tweede gesprek de inhoud in. Hiervoor vul je eerst een online assessment in met persoonlijkheidsvragenlijst, capaciteitentest en een case. Wij lichten de functie en het team toe.
 • Wederzijdse liefde

  Twee gesprekken zijn vaak genoeg om een goed beeld te krijgen. En als onze liefde wederzijds is, dan begint jouw carrière bij bol.com. :)

Nog vragen? Neem dan contact op met

Geert-Jan Droge Recruiter
gdroge@bol.com

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.