HiQ

Senior Data Engineer

Job description

Att världen kan bli lite enklare och roligare för användare med hjälp av teknik är något vi på HiQ är övertygade om. Det har resulterat i att vi utvecklat banbrytande produkter och tjänster som självkörande lastbilar, möjligheten att övningsflyga utan att lämna marken, swisha pengar eller gå på restaurang och beställa mat med lego. Vill du också vara med och bidra? Såklart du vill!  

     

Är vi det du söker?

Som vår nästa Senior Data Engineer blir du ett bidragande tillskott till vår fortsatta och växande resa. För oss är det viktigt att hitta rätt person som dagligen är med och levererar innovativa och samhällsnyttiga lösningar, samtidigt som du matchar HiQs värderingar och kultur. Vi strävar efter hög kvalitet och expertis på både kunduppdrag, i teamleveranser och inhouse-projekt, samtidigt som vi värdesätter att du trivs med dina uppdrag. Hos oss väntar dessutom spännande projekt inom varierande verksamheter och branscher.    

På HiQ är vi stolta över att ha en kultur som präglas av resultat, ansvar, enkelhet och glädje. Vi tror på att arbeta tillsammans för att nå våra gemensamma mål och strävar efter att hjälpa varandra att fortsätta växa och utvecklas. Hos oss får du utöver chansen att utveckla din egen kompetens också möjlighet att lära, leda och inspirera dina kollegor.    

Som HiQare får du en stark gemenskap med både bolaget och dina kollegor, samtidigt som du har friheten att forma din egen väg framåt. Här är du en del av en familj där du får vara med och påverka, utveckla din kreativitet och utöva dina intressen. Att mötas i köket för den dagliga tio i tre-glassen, ses på brädspelskvällar eller familjedagar, utmana varandra i padel eller vara med i vårt alldeles egna rockband är bara ett axplock av det vi ägnar oss åt om dagarna. Hos oss kan du vara Python expert, keramiker och DJ samtidigt och tillsammans bygger vi det bolag vi själva vill arbeta på!    

Matchar vi? 

För att med hjälp av teknik kunna besvara de stora och små frågorna är det en fördel om du är trygg i din kompetens inom Python, Java och Scala samt relaterade ramverk så som Apache, Spark, Kafka, Hadoop och Airflow. Vi rör oss ofta inom flera olika tekniker och koncept så som Cloud Platforms, Data Governance And Compliance, Disrubuted Computing och databashantering. Vi utgår från versionshantering och agila arbetsmetoder (SCRUM, KANBAN) och ser därför positivt på erfarenhet inom dessa områden.  Vi letar helt enkelt efter dig som...    
  • Värdesätter hållbar utveckling (KISS, DRY, Clean Code)
  • Har viljan att vägleda andra 
  • Gillar att arbeta i team och i olika delar av en teknikstack 
  • Är villig att lära och anpassa sig till nya trender
  • Vill fortsätta bygga HiQ-kulturen med oss 

   

Om HiQ  

Sedan 1995 har HiQ varit konsultbolaget som förenklat världen för både kunder och slutanvändare med hjälp av teknik, design och kommunikation. På HiQ har vi alltid fokuserat på två saker. Att ha kul på jobbet och leverera lösningar utöver förväntningar är det som driver oss framåt! Är du nyfiken på att veta mer om vad vi uträttat för spännande saker sedan tidigare kan du kika in här: https://hiq.se/cases/    

Idag är vi omkring 2000 medarbetare i fyra länder med visionen om att bli norra Europas ledande tech-konsultbolag. I Skåne har HiQ kontor i Malmö, Lund, Helsingborg och Karlskrona. Vi representerar en mängd olika kompetenser, perspektiv och personligheter med allt ifrån frontend-utvecklare, arkitekter, agila projektledare, kravhanterare, UX-designers och .NET-utvecklare. En grym laguppställning som vi hela tiden utökar med ny energi och kompetens.    

Vi hoppas att DU är vår nästa spelare i vårt skånska lag och att vi hörs snart!  

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs
Trainline
March 30, 2023

Senior Data Scientist

PwC Polska
March 30, 2023