DLIVR.NL

Data Scientist

Job description

Voor een van de grootste bedrijven van Nederland, met een jaaromzet van meer dan € 8,1 miljard en meer dan 16.000 medewerkers wereldwijd, zijn wij op zoek naar een Data Scientist. Met enkele honderden vestigingen in 65 landen staat de organisatie midden in de samenleving en spelen in op trends als verstedelijking, elektrificatie, duurzaamheid en digitalisering. Daarnaast ondersteunen zij verschillende maatschappelijke initiatieven en nemen we actief deel aan maatschappelijke sponsoring. Een werkgever die werkt met topmerken, duurzaamheid actief omarmt en in jou investeert en mooie kansen biedt.

Onlangs is de organisatie de trotse mede-eigenaar geworden van Europcar Mobility Group. Nu zijn zij op het moment aangekomen om deze overname verder uit te bouwen. Hiermee zet men een belangrijke stap voorwaarts om marktleider te worden in duurzame mobiliteit. Onze ambitie is om tev groeien tot een toonaangevend mobiliteitsplatform. Hierbij moet je denken aan een hoogwaardige, duurzame en innovatieve aanbieding van mobiliteit voor 1 minuut tot 24 maanden. Met dit initiatief kunnen we ervoor zorgen dat we centraal staan in de wereld van ‘’nieuwe mobiliteit”. Denk hierbij aan rental, car subscription en (car) sharing. Voor de vormgeving van de organisatie die hier aan bij moet gaan dragen, zijn wij het team aan het samenstellen.

Data Scientist

Wij zoeken een Data Scientist die het als uitdaging ziet om het proces te ontwerpen en te realiseren waarmee we komen tot het optimaal verzamelen, integreren en analyseren van waardevolle data en informatie voor de rental business. Dit moet de nieuwe organisatie in staat stellen om optimale besluitvorming en digitalisering van processen te realiseren met behulp van Advanced Analytics. Dit doe je door jouw deskundige kennis en ervaring in te zetten en daarmee bij te dragen in het team van de Business Information Manager. Dit team is in ontwikkeling en zal zich vormen tot een team met een Data Scientist een Business Information Analyst en een Application manager.

In dit team zorg je voor betrouwbare en bruikbare analyses die worden voorgelegd als waardevolle inzichten aan de gebruikers. Door het ontwikkelen van analytics tools voor eindgebruikers in de business maak je de informatie bruikbaar en verzorg je Data Science oplossingen (op basis van statistische modellen en/of algoritmes). Je levert een proactieve bijdrage in projecten om continue meer data driven te worden. Tevens ben je onderdeel van het netwerk bestaande uit verschillende data science functies binnen de organisatie.

De Data Scientist bezit:

  • Een afgeronde HBO/WO Business Analytics, Data Science, Econometrie en/of elk ander exacte wetenschap / STEM opleiding;
  • Ruime ervaring (5+ jaar) als Data Science specialist;
  • Uitstekende kennis van relevante software;
  • Een visie op het gebruik van data science en ervaring met van fleet/yield management;
  • Een goede beheersing van de Nederlandse- en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Een initiatiefrijk karakter en zoekt naar nieuwe invalshoeken en andere mogelijkheden voor verbeteringen/oplossingen.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs
SplashBI
December 6, 2023
Centene Corporation
December 6, 2023
Centene Corporation
December 6, 2023

Data Scientist II