IT-Planet

DATA ENGINEER - BRUSSEL

Job description

Introductie

IT-Planet is een gespecialiseerd informatica projectsourcing bedrijf, gelegen te Gent. We zijn actief bij diverse grote klanten over heel Vlaanderen en Brussel in volgende ICT-domeinen: Application Development, Infrastructure Services & Software Testing. Om ons team van 180 medewerkers te versterken zijn we momenteel op zoek naar een Data Engineer om aan de slag te gaan bij onze klant in Brussel.


  • Deze positie kan worden ingevuld met zowel vast contract (bediendestatuut) als freelance contract
  • Duurtijd: lange termijn
  • Regio: Brussel
  • Fulltime

Functie

Om te werken aan één van de Data Products geleverd door het Data team (binnen het Digital & Data departement), zijn we op zoek naar een Data Engineer om data pipelines, efficiënte opslagstructuren in een data lake, krachtige materialized views in verschillende technologieën maar ook geavanceerde visualisaties of manieren om bepaalde data-uitwisselingspunten ter beschikking te stellen van de gebruikers. Tot op zekere hoogte, zal je ook interageren met andere tools met betrekking tot governance, lineage of kwaliteit.

Functie-eisen

– Hands-on ervaring in 2 van de 4 volgende categorieën:

  • implementeren van data pipelines met behulp van Azure services zoals Azure Databricks maar ook tot op zekere hoogte Azure Data Factory, Azure Functions, Azure Stream Analytics en Azure DevOps.
  • oplossingen implementeren met on-premise data technologies stack van Microsoft (SSIS, SSAS en SQL Server)
  • implementatie van geavanceerde oplossingen met Power BI (DAX, M taal, Visualisaties …)
  • implementeren van data pipelines of data verrijkingen met Python of C# (of Rust) buiten een Databricks omgeving

– Open om te leren en te springen op nieuwe technologieën (de hierboven genoemde of ook Neo4j, Apache Arrow …)


– In staat en bereid om samen te werken met business analisten en belanghebbenden om bepaalde eisen te verfijnen en ook de oplossing te presenteren

– In staat en bereid om bij te dragen aan het geautomatiseerd testen van de oplossing


– In staat en bereid om bij te dragen aan de documentatie.

– Het leuk vinden om ideeën te delen met het team (of met andere teams) en bij te dragen aan het succes van het product

Aanbod

Bij ons word je verloond naar werk, kennis & competenties. Met zorg wordt een motiverend salarispakket uitgewerkt: loon + groeps-en hospitalisatieverzekering + wagen & tankkaart + maaltijdcheques,… . Bovendien geeft IT-Planet je alle kansen om goed te zijn in wat je doet: extra opleidingsmogelijkheden & training zullen je helpen jouw skills verder uit te breiden of optimaliseren! Wanneer je er klaar voor bent, staan er al weer tal van doorgroeimogelijkheden of carrièrevooruitzichten klaar.

Freelance? Aarzel zeker niet om ons te contacteren voor een voorstel op maat.

Inlichtingen

Interesse? Stuur je cv en eventueel je motivatiebrief naar vacature@it-planet.be t.a.v. Joyce.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.