TVM verzekeringen

Data Engineer MarkLogic (38 uur)

Job description

Ben jij die analytische denker met diepgang en sensitiviteit? Hou je van samenwerken en maak jij graag het verschil? Bekijk dan deze vacature van Data Engineer en kom werken bij TVM verzekeringen!

Wat ga je doen?

Als Data Engineer MarkLogic versterk je het DataHub-team waarbij je nauw samen werkt met de business en de verschillende CIO-teams. Jouw (DevOps) scrumteam, bestaat uit je collega Data Engineers die zich bezig houden met het creëren, onderhouden, modelleren en beheren van het lakehouse. Het team werkt Agile scrum en kent een Product Owner als verantwoordelijke voor het prioriteren van de backlog, en een Scrummaster als teamcoach en ambassadeur van het Agile werken.


Als Data Engineer MarkLogic ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beheren van technische oplossingen die het mogelijk maken grote hoeveelheden data te verzamelen binnen de Operational Data Hub (ODH). Deze dient als backbone voor de operationele systemen, als document managementsysteem, als operational datastore voor het leveren van business intelligence en als bron voor data science toepassingen. Je werkt, door het neerzetten van een centraal gemodelleerd en geharmoniseerd data-fundament, aan een solide basis voor een ‘single source of facts’ met een eenduidige semantische laag. Je houdt je hierbij bezig met het extraheren, transformeren, valideren en harmoniseren van data. Hierbij houd je rekening met het data governance beleid. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen, bijhouden van, en het ontwikkelen conform de afgesproken definities van het logische datamodel.


Je bent proactief in het ontwerpen, opzetten, evalueren en verder ontwikkelen van ondersteunende systemen, methoden en technieken. Je draagt voorstellen aan, ter verbetering van de ODH voor verdere besluitvorming. Vervolgens pak je een coördinerende rol in het implementeren van de geaccordeerde verbeterinitiatieven volgens de OTAP methodiek.


Belangrijkste taken

 • Het ontwikkelen, onderhouden en beheren van het lakehouse (MarkLogic).
 • Het analyseren van nieuwe eisen en het verwerken tot technische specificaties om daarmee de meest geschikte technische oplossingen te definiëren en te ontwikkelen.
 • Het beschrijven en modelleren van gerealiseerde oplossingen.
 • Het in samenwerking met belangrijke stakeholders, zoals Architectuur, Data Governance, Security en de overige teams, creëren van technische en procesoplossingen voor databeheer.


Het team Data Modeling

De afdeling Datamanagement bestaat uit verschillende Scrum-teams; het Data Hub en het BI team, data modellering en data governance. Het DataHub-team houdt zich met name bezig met de inrichting, harmonisatie en beheer van de data in ons lakehouse (MarkLogic). Het BI team werkt, naast het centraal aanbieden en ondersteunen van Business Intelligence, samen met het DataHub-team aan de basis, om in de toekomst selfservice BI te kunnen faciliteren. Dit met het doel om TVM nog verder te ontwikkelen tot de datagedreven organisatie die het wil zijn


Dit krijg je van ons

Wij bieden een zelfstandige, uitdagende functie met veel ruimte voor eigen initiatief in een professionele werksfeer. TVM biedt uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

 • Een salaris op basis van kennis en ervaring met een minimum van €4.216,- en een maximum van €6.023,- (op basis van een 38-urige werkweek).
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% (= volledige 13e maand) en een vakantietoeslag van 8%
 • 152 wettelijke verlofuren en 48 bovenwettelijke verlofuren (op basis van een 38-urige werkweek)
 • Een premievrij pensioen
 • Een goede thuiswerkregeling, waarbij je 60% van je werkweek tijd- en plaats onafhankelijk kan invullen;
 • Een uitdagende functie waarin ruimte is voor jouw expertise en je kunt bouwen aan een professionele functie voor TVM;
 • Een ruim aanbod op het gebied van opleidingen;
 • Mogelijkheden om te werken aan je vitaliteit door onder andere sporten met korting.
 • Lees hiervoordelen van werken bij TVM


TVM heeft de onderscheiding World-class Workplace 2022. Omdat onze eNPS- en werkgeverschapsscores boven de regionale benchmark liggen. De benchmarks van Effectory worden bepaald aan de hand van miljoenen antwoorden van medewerkers over de hele wereld.


Zijn wij een match?

Je hebt passie en ambitie om in onze transformerende wereld samen veilige producten en diensten te leveren. Daarnaast heb jij:

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding in de richting van informatica en/of computer science;
 • Ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Goede kennis van ETL-processen en architectuur;
 • Vaardigheden op het gebied van datamodellering en data architecturen, gestructureerde en ongestructureerde databases, query tooling, scripting en integratie.


Maak kennis met TVM verzekeringen

De transportsector is volop in beweging, de ontwikkelingen volgen elkaar in razend tempo op. TVM speelt daarin een sleutelrol als dé verzekeraar voor logistiek en transport, over weg en water.

De missie van TVM; Onze klanten ontzorgen op hun weg naar continuïteit en veiligheid met (innovatieve) producten en diensten. En wij willen hen tot de veiligste vervoerders van Europa maken. Want TVM staat voor transportveiligheid.

Iedere dag opnieuw doen we onze uiterste best om al onze ambitieuze doelstellingen waar te maken. We doen dat vanuit een bevlogen en warme werkomgeving. We zoeken mensen die initiatiefrijk zijn, beslissingen durven te nemen, gefocust zijn en resultaatgericht.


Interesse?

Ben je nieuwsgierig geworden, solliciteer dan direct.


Wil je graag meer informatie over de vacature neem dan contact op met Bas van Scherpenzeel, corporate recruiter via recruitment@tvm.nl of via 0528 – 29 22 22.


Procedure

Lees op deze pagina wat je kan verwachten van de selectieprocedure bij TVM verzekeringen. Een (online) screening en het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.


Voor vragen over de procedure of gebruik van het digitale sollicitatieformulier kun je contact opnemen met de afdeling HR via telefoonnummer 0528 – 29 22 22.

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld, waarbij interne kandidaten van TVM voorrang hebben.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.