Capgemini

Erfaren Data Engineer (Azure, Databricks, Snowflak...

Job description

Vill du lära dig av erfarna kollegor och få tillgång till massor av kompetenshöjande material och kurser? Nu har du möjlighet att få ingå i ett stort team av experter inom Data, Analytics & AI – som tillsammans gör Capgemini Insights & Data till marknadsledande i Norden.


Om rollen:

I rollen som erfaren Data Engineer kommer du att arbeta med de senaste verktygen på området. Vi arbetar med både batch- och streamingdata som driver analytics dashboards och produktionsbaserade maskininlärningsmodeller. Du får möjlighet att hjälpa våra kunder att utnyttja och hantera sin data för att möjliggöra ett datadrivet beslutsfattande och stärka verksamheten. I kombination med vårt stora utbud av utbildningar, skapar vi rätt miljö för dig att fortsätta utveckla din karriär och växa vidare i rollen som Data Engineer eller avancera till rollen som lösningsarkitekt.


Vi arbetar inom ett brett fält, inom i stort sett alla branscher och har därför en ett brett utbud av olika projekt och vi är partners med de största leverantörerna av tekniska plattformar så som Azure, Snowflake, Databricks, AWS & Google Cloud.


Vi jobbar i en teambaserad miljö och vårt dagliga arbete präglas av gemenskap i vårt starka community. Genom att tillhöra ett eller flera kompetensområden hos oss får du möjlighet att ta del av spännande erfarenheter, specialistkunskap och innovativa idéer genom lunchseminarier, presentationer eller workshops.


Baserat på våra kriterier för rollen förväntar vi oss att du har:

 • Praktisk projekterfarenhet av att ha arbetat med molnlösningar (Azure, AWS eller GCP)
 • Erfarenhet av att ha arbetat med ETL-verktyg såsom Azure Data Factory, Snowflake eller Databricks
 • Erfarenhet av Data Lakes eller Lakehouse Arkitektur
 • Fördjupade kunskaper inom SQL syntax
 • Erfarenhet av informations- och dimensionsmodellering
 • Goda kunskaper av DevOps processer med git version control och CI/CD-metodik.


Meriterande erfarenhet:

 • Plattformsmodernisering
 • Tabular cubes och DAX
 • Matillion eller DBT
 • Data Vault modellering
 • Erfarenhet av att sätta upp Azure, AWS eller GCP Infrastruktur

Observera att det för denna roll är ett krav att kunna tala och skriva obehindrat på svenska.


Mer om oss:

Capgemini Insights & Data, är ledande i Norden inom data, analys och AI. Vi är mer än 300 konsulter, fördelade på kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg. Våra tjänster inkluderar konsulttjänster inom Dataplattformar, Visual analytics, Data Trust, Data Science & AI, Advisory Services och Solution Services. Många av den nordiska marknadens ledande experter hör hemma i vår organisation, vilket ger oss den bästa möjliga positionen för att hjälpa våra kunder att lyckas på sin resa mot ett datadrivet företag. Vi erbjuder våra kunder allt från lokala leveranser till globala transformationsprojekt, där vår omfattande storlek i Norden, ger oss kompetens och kapacitet att verkligen göra skillnad.


Vi ser fram emot din ansökan!

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs
Capgemini
September 22, 2023
GLS Denmark
September 22, 2023

Erfaren Data Engineer

Energinet
September 22, 2023