Pon Automotive

Data scientist bij Pon Automotive

Job description

Binnen Pon Automotive is het team Digital Solutions & Insights (DS&I) verantwoordelijk voor de digitalisering. Dat doen we voor onze mooie merken als Porsche, Volkswagen, SEAT, ŠKODA, CUPRA en Audi. Maar dat doen we vooral voor een optimale klantbeleving. Zowel online als offline bij onze retail partners. Voor de aanschaf van een auto, maar ook voor service en onderhoud.

Binnen DS&I zoeken we elkaar op om te inspireren en innoveren. Dit alles om te zorgen dat we met elkaar onze klanten en de organisatie verder brengen in een groeiende digitale wereld.

Als Data scientist kom je binnen DS&I in het Advanced Analytics team (AA). Hier werken 6 andere specialisten. Jij helpt vanuit jouw rol mee om impact te maken met interessante en innovatieve data projecten voor Pon Automotive. Bij AA maken we met onze passie voor data en analytics in combinatie met onze skills mogelijk wat voorheen niet haalbaar leek. Dit doen we door met data gedreven methoden te werken zoals optimalisatie, forecasting, kansherkenning, netwerkanalyse, A/B testen, text verwerking, risicomanagement en machine learning.

Samen met jouw collega’s werk je aan grote projecten. In de sterk veranderende autobranche kun jij je misschien nu al voorstellen hoeveel impact jij gaat maken met Reinforcement Learning op de website of een detectie model voor mogelijk foutieve garantie claims.

Verder werken wij agile, wat voor jou betekent dat je goed zelfstandig kunt werken én onderdeel bent van diverse teams. Dit maakt jouw werk leuk, want zo heb je contact met verschillende onderdelen en mensen binnen onze gave organisatie. Uiteindelijk kijk je na een wave weer terug op een uitgewerkte oplossing in een technisch eindproduct. Je kunt hierbij denken aan het voorspellen van welk onderhoud wanneer nodig is of het verbeteren van de conversie op de website d.m.v. Artificial Intelligence (AI).


Wat vragen we van jou: Als Data scientist weet jij waarde toe te voegen voor Pon Automotive vanuit de beschikbare data. Predictive modeling, machine learning algorithms, deep learning en business process automation zijn voor jou bekende begrippen en je vindt het leuk om data inzichtelijk te maken. Daarnaast weet je data om te zetten naar bruikbare oplossingen voor de klant.

Voor ons is het belangrijkste dat je past bij het team van Digital Solutions & Insights. Wij hebben een klantgerichte mindset, werken agile en hechten daarnaast veel waarde aan de Pon kernwaarden: Passion to perform, trust to act, act responsibly en Make it fun.

Wij vragen van jou:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Werkervaring in een vergelijkbare rol;
 • Kennis van Python en SQL is vereist;
 • Kennis over het opzetten van experimenten en trainen van machine learning modellen.

Wat bieden wij: Als je kiest voor Digital Solutions & Insights, dan kies je ook voor Pon en voor ‘de wereld van Pon’ waarin passie voor onze sterke merken en ondernemerschap centraal staan. Daarom bieden wij onze medewerkers vrijheid, vertrouwen en veel verantwoordelijkheden. Mensen die met plezier werken, presteren beter en komen met nieuwe ideeën. Daarbij bieden we een mooi arbeidsvoorwaardenpakket dat o.a. bestaat uit:

 • Een meer dan marktconform salaris;
 • Een shuttelpas, waarmee je zelf de keuze en budget hebt om te bepalen hoe je naar je werk gaat;
 • Tenminste 31 verlof dagen (waarvan 25 vakantiedagen en 6 ADV-dagen (o.b.v. fulltime));
 • Een individueel keuze budget (bestaande uit 8% vakantietoeslag, bovenwettelijke vakantiedagen en mogelijk andere arbeidsvoorwaarden);
 • Diverse gratificaties, zoals een kerstbonus oplopend tot 4% o.b.v. dienstjaren, een kerstgratificatie van 4% en een jaarlijks een eenmalige uitkering;
 • Een collectieve zorgverzekering bij ONVZ of Zilveren Kruis met een werkgeversbijdrage;
 • Een Pon pensioenregeling via Stichting Pensioenfonds Pon;
  De mogelijkheid om mee te doen met de Pon Vitality activiteiten, zoals bootcamps, fiets- en wielertochten, hardloopevents, golfclinics, hockey en ga zo maar door;
 • Personeelskorting op diverse producten en diensten van Pon. Zoals bijvoorbeeld een private lease regeling met werkgeversbijdrage van €600.- bruto per jaar.

In de sollicitatieprocedure voeren we twee keer een gesprek. Het eerste gesprek zal zijn met Nancy (Lead van het AA team) en Patrick (je nieuwe leidinggevende). Een tweede gesprek is met Walter (de managing director van DS&I) en Kim (HR). Als laatste onderdeel in de procedure volgt een assessment.

Heb je nog vragen over de inhoud van de vacature? Neem dan gerust contact op Nancy van der Linden, Business Intelligence & Analytics Specialist (telefoonnummer 06 - 22 56 84 20).

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Kim Brouwer, Senior HR Adviseur a.i. (telefoonnummer 06 - 293 151 77).

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.