Job description

Functieomschrijving

Voor de Nederlandse Spoorwegen zijn wij op zoek naar een Sr Data Engineer BI. Data, Innovatie & Analyse (DIA) is nu op zoek naar een Senior Data Engineer. Je maakt deel uit van het DEVOPS DIA Financeteam binnen Staven. Het team is verantwoordelijk voor de totstandkoming van hoogwaardige informatieproducten voor de afdeling Finance. Daarnaast heeft het team het beheer over de eigen gemaakte producten. Enkele voorbeelden hiervan zijn NS Brede Profit & Loss, Total Cost of Ownership, BTW Omzetrapportage en Projectenrapportage. De afnemers en contacten zijn voornamelijk financial- en businesscontrollers en (project-) managers.

Werkzaamheden

Als Senior Data Engineer ligt de nadruk van je werkzaamheden op het klaarzetten en beschikbaar maken van brondata in de Azure Cloud, het testen op datakwaliteit en het ontwikkelen van bijbehorende datamarts. Deze datamarts dienen als basis voor nieuw te ontwikkelen dashboards. Daarnaast ga je aan de slag met het ontwerpen van verschillende datamodellen. Vanzelfsprekend binnen DEVOPS hoort ook het beheer en onderhoud van bestaande producten tot de werkzaamheden.

Je werkt veel samen met collega´s in de keten binnen je team en de afdeling. Je bent een schakel in het bouw- en deliveryproces waarbinnen informatieproducten worden gerealiseerd van ontwikkeling tot productie. Je biedt oplossingen en zorgt voor verbeteringen.

Hierin ben je succesvol doordat je jouw leergierigheid, teamspirit, kennisdeling, motivatie en ‘getting-things-done’ mentaliteit slim inzet bij:
 • Het klaarzetten van nieuwe bronnen tot en met het beschikbaar maken van de data binnen de datamart
 • Je bent verantwoordelijk voor een effectief ontworpen en gerealiseerd DWH, met data pipelines van bron tot eindgebruiker
 • Je zorgt voor robuust opgezette code met relevante controles op het gebied van processing en datakwaliteit
 • Je zorgt voor goede inproductiename met een geteste en gedocumenteerde oplossing
De organisatie

Data speelt een hoofdrol in al onze processen en is volop in beweging. Dat is niet overdreven, want dagelijks vertrouwen 1,2 miljoen reizigers in Nederland op onze technologie. Van het krijgen van de juiste informatie tot aan het rijden van de treinen. Vanaf het hoofdkantoor in Utrecht werken veel collega´s achter de schermen om dit voor elkaar te krijgen in een uitdagende en innoverende dataomgeving.

Ze maken als DIA de transitie van één groot dataplatform naar een modulair dataplatform. Ze werken onder andere met tooling zoals Snowflake, Wherescape, GIT en Azure Stack (Data Factory, Power BI, ADLS, enz.).

De afdeling

Op loopafstand van station Utrecht Centraal bundelen ruim 300 collega´s van de afdeling Data, Innovatie & Analyse hun krachten. Hier werkt een mix van ervaringen en persoonlijkheden, die elkaar graag opzoeken om met elkaar te sparren en kennis te delen. De afdeling geeft gebruikers betrouwbaar inzicht om tot juiste acties te komen door het verzamelen, combineren, analyseren en presenteren van informatie.

Zoek je uitdaging in een innoverende en uitdagende dataomgeving, waar je met de nieuwste tooling kan werken aan complexe datavraagstukken, dan ben jij de Senior Data Engineer BI die we zoeken voor ons team.

Functie eisen
 • Minimaal een afgeronde HBO of WO opleiding
 • Minimaal 4 jaar ervaring als Data Engineer of soortgelijke functies op een ETL-BI/DWH omgeving
 • Ervaring met Snowflake / SNOW-SQL
 • Ervaring met datamodelleren: object, conceptueel en dimensioneel datamodel
 • Ervaring van data-integratie, deployment automation en versiebeheer
Functie wensen
 • Kennis en ervaring met Data Vault 2.0 is een pré
 • Kennis en ervaring van Apache NiFi is een pré

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs

Sr Data Engineer BI HR

CVS Health
May 28, 2023

Sr Data Engineer

CVS Health
May 28, 2023